Bedrijfsnaam verzinnen + 5 Tips

Als je begint op het internet kun je kiezen voor een niche of je begint officieel met je bedrijf en moet je dus een bedrijfsnaam verzinnen. Een goede bedrijfsnaam vinden en kiezen is in het begin een lastig karwei. Je moet er ook even goed tijd voor vrijmaken ivm deze naam je voortaan altijd gaat gebruiken en niet zomaar van naam zal veranderen.
bedrijfsnaam verzinnen

Een goede bedrijfsnaam moet ten eerste goed klinken, is duidelijk uit te spreken, gemakkelijk te onthouden en heeft geen conflict met andere bedrijfsnamen. Ik geef je hieronder enkele tips om een goede bedrijfsnaam te kunnen verzinnen:

Tip 1: Duidelijkheid
Als je de bedrijfsnaam hoort moet je zorgen dat het voor iedereen gelijk duidelijk is wat je doet als bedrijf. Daarbij moet de uitspraak ook duidelijk zijn. Bij de naam ”Hosting-For-You” weet je precies wat het bedrijf doet: hosting.

Tip 2: Combinaties
Verzin combinaties van woorden. Stel dat je zorgt voor de medische administratie kun je combinaties doen zoals: Medcare administratie (even snel verzonnen).

Tip 3:
Lengte van de naam

Ook is de lengte van de bedrijfsnaam belangrijk. Hoe langer de naam hoe minder goed blijkt in de praktijk. Kijk maar eens naar de top merken in Nederland en internationaal. De meeste bedrijfsnamen hebben maximaal 5 a 8 letters.

Tip 4: Zoekwoord in de naam
Als we naar de internet marketing kijken is het ook goed om een specifiek zoekwoord in je bedrijfsnaam te plaatsen. Op deze manier is het duidelijk en wordt je sneller herkent. Wanneer je vervolgens een domeinnaam registreert met jouw bedrijfsnaam.nl dan word je ook sneller gevonden in de zoekmachines.

Tip 5: Ontwerp
Na het kijken van de juiste naam moet je gaan kijken naar het ontwerp. Laat kortom een mooie huisstijl maken waaronder een mooi en herkenbaar bedrijfslogo, visitekaartjes en natuurlijk een website.

Een bedrijfsnaam verzinnen is niet moeilijk, maar moet wel goed over nagedacht worden. Heb jij hier nog vragen over? Laat het hieronder in een reactie weten.

GRATIS RAPPORT: De 5 No-Nonse Methodes Om Je Bezoekers Stroom Om Te Zetten In Resultaat!

Tagged under

271 Comments

 1. Chaukar Reply

  Leuke post Tom, dit zijn ook ongeveer de dingen die ik hanteer bij het bedenken van een naam. Helaas zijn heeeeel veel domein namen .com, .nl of zelfs .net al geregistreerd.

  Wat zou u in dat geval doen? Toch andere naam? Het ging in dit geval niet om een bedrijf, maar wel een design website.

  1. Tom de Haan Reply

   Als het in jouw geval echt om alleen een design website gaat, dan zal ik daarvoor wel een andere naam voor verzinnen. Hoe unieker hoe beter. Extra tip: Kies ook geen (streepjes) als hoofd website.

   1. chaukar Reply

    Streepjes doe ik sowieso al nooit, daar heb ik persoonlijk een hekel aan.

    Het probleem is dat woorden als design, creativity, vision en noem maar op al zovaak iets mee gedaan is. Kijk naar de markt…is overzadigd met multimedia ontwerpers en bijna elk mogelijk woord combi is al een keer verzonnen.

    1. Tom de Haan Reply

     Is het voor jezelf? Zo ja kan je het misschien doen op je eigen naam. Anders misschien een goede combi zoeken met de Keyword tool van Google.

 2. André Reply

  Voorbeelden als Hosting-for-You en Medicare administration en dan de tip dat de beste bedrijfsnamen 5 tot 8 letters lang zijn… :-)

  1. Tom de Haan Reply

   Ik geef deze voorbeelden inderdaad bij Tip 1, zodat je in gedachte moet houden dat de naam ook duidelijkheid moet bieden. De extra tip is kortom dat je bedrijfsnaam 5 tot 8 letters bevat (dit is niet verplicht natuurlijk :) )

 3. André Reply

  Het was ook een beetje flauw… ik heb het zo geïnterpreteerd dat je als je in je naam duidelijk wilt maken wat je doet, de naam best iets langer mag zijn. Verschuif je de uitleg naar een payoff, dan is een korte naam beter. Net even gezeten voor een naam… het blijft toch een vak apart.

  1. Odwin Reply

   Hallo Tom,

   een bedrijfsnaam vinden kan soms makkelijk, soms een goede inval, maar wanneer in een markt zit waar al legio namen vergeven zijn, is het soms knap lastig.

   Ik wil als zzp-er beginnen als webdeveloper, maar het vinden van een toepasselijke naam begint langzamerhand een ondoenlijke zaak te worden. Het moet aan de ene kan duidelijk zijn waar de naam voor staat en aan de andere kant moet het ook niet een naam zijn zoals: zippu, gibbo etc.

   Combineren van woorden als, design, developement, web, etc, leveren bij mij vaak namen op die dan al weer geclaimd zijn als domeinnaam, bijv. webber.nl of iets dergelijks.

   Kortom bedrijfs- of merknamen vinden is een vak apart.

   P.S. mocht je nog een ingeving hebben voor een naam, hou ik me aanbevolen ;-)

   MvrG,

   Odwin

   1. Tom de Haan Reply

    Klopt en begrijp je verhaal. Hierbij een paar suggestie’s:
    * Odwin Design
    * Od Design
    * Windev / Odwin / OW Design (OdWin)

    Kun je hier iets mee? Verder wil ik alleen nog als tip meegeven om de knoop deze week nog door te haken. Anders blijf je namelijk in deze fase hangen, terwijl je juist je kennis en skills naar voren moet brengen door je dienst aan te bieden.

    1. Monique Reply

     Dat klinkt heel herkenbaar. Ik wil een praktijk voor ontspanningsmassage beginnen, maar iedere naam die ik bedenk bestaat al. Ik wil toch iets met body en mind en well being,, zen balance, health etc. noem het maar op. Het is er al. Nog een tip voor mij?

   2. Michiel Kramer Reply

    Ben het helemaal met je eens.
    Ik heb een bedrijf in bhv opleidingen en trainingen.door uitbreiding van het aantal diensten, moet ik mijn naam veranderen
    De huidige naam is safe-instructie maar hier loop ik in vast.
    Mijn creativiteit houd inmiddels op.
    Een duw in de goede richting is erg welkom. Heb jij voor mij enkele tips

 4. Songul Ozturk Reply

  Beste Tom,

  Ik ben nu onderhand al een jaar bezig om een degelijke naam te kunnen bedenken om een start te maken voor mijn praktijk.
  Ik wil een praktijk beginnen op het gebied van jeugdhulpverlening, En wil proberen om een schakel te zijn tussen gezinnen en de hulpverlening. Van belang is dat ik zorg wil dragen om gezinnen naar de jeugdhulpverlening toe te willen leiden.

  woorden waar ik mee heb gestoeid zijn, care bridge, optimal care, childhood jeughulp..

  toch blijf ik hangen en kom ik niet tot een beslissende keuze.
  Kan je mij een stap hiermee verder helpen zodat ik me eindelijk verder kan richten op de verdere stappen die ik zal moeten ondernemen.
  Voorstellen zijn zeer welkom.

  Alvast bedankt,

  Vr. Gr.

  1. Tom de Haan Reply

   Je geeft aan al bijna een jaar bezig te zijn met een bedrijfsnaam. Ik raad je aan om echt binnen 1 a 2 weken de knoop door te hakken, anders blijf je in de begin fase zitten.
   Om je hopelijk toch meer ideeen te kunnen geven, hierbij enkele mogelijke namen: Jeugdcare, Jeugdhulp Songul, Songul Jeugdhulp, Dutch Childcare, Jeugdhulp NL. Heb je hier iets aan?

   1. Songul Reply

    Beste Tom,

    Dank voor je waardevolle reactie. Ik ben eruit!
    Het wordt jeugdcare. Eindelijk is de knoop doorgehakt, na heel wat getreuzel…nu verder met de volgende stappen…
    k zou willen weten of er een eenvoudige handboek is waarin stapsgewijs wordt aangegeven welke stappen ondernomen zullen moeten worden? Zodat het ook systematisch verloopt…
    verder zou ik willen weten of er een site is waarin uurtarieven van freelancers berekend of aangegeven worden.
    Weet namelijk niet zo goed wat ik als uurtarief zou moeten vragen…

    Vriendelijk bedankt voor je reactie en betrokkenheid..enn uiteraard je bijdrage!

    Groeten,

    Songul

    1. Tom de Haan Reply

     Super! Goed te horen dat het is gelukt.

     Zelf heb ik geen ervaring in de hulpverlening sector en misschien kun je jouw antwoorden daarop vinden via hulpverlening forums > http://hulpverlening.nl/forum/ of via Google. Waarschijnlijk is er ook jeugdverlening bij jouw in de stad of buurt. Bel ze eens op om te vragen hoe je het beste kunt opzetten. Er zal vast wel iemand zijn die je daarbij wilt ondersteunen / advies wilt geven.

     Verder raad ik je aan om jezelf bij de Kvk te registeren en natuurlijk te beginnen met een website. Stuur me even een bericht via het contact formulier als je daar meer informatie over wilt (website en hosting).

 5. Nanaz van den Berg Reply

  Hi Tom,

  ook ik worstel met de keuze van een bedrijfsnaam en kan jouw tips en advies goed gebruken. :-)
  ik wil een bedrijf starten op het gebied van interim en projectmatig werk bij kinderopvang organisaties en basisscholen.
  producten: opzet/afbouw kinderopvang locties, invallen voor afwezige locatiemanagers, coachen van medewerkers, teambuiliding maar ook activiteiten voor kinderen zoals kinderyoga, meditatie voor kinderen en dansen met peuters.
  Ik heb ook gedacht aan de naam “WelZijnWij” maar dat dekt niet de lading. Iemand gafmij als tip om mijn eigen naam in mijn bedrijfsnaam te verwerken. “Nanaz Denkt mee!” “Nanaz solutions” “Nanaz consultancy” zweven door mijn hoofd. Maar kom niet uit!!!!!!

  please help me!!! Ik ben van plan om volgende week naar KvK te gaan en mijn bedrijf tr registreren.

  alvast bedankt.

  1. Tom de Haan Reply

   Je moet eerst beslissen of je jouw bedrijf later naar een hoger niveau wilt hebben met bijvoorbeeld medewerkers. Dan is het iets lastiger als je later het bedrijf wilt verkopen, wanneer je een eigen naam hebt in je bedrijfsnaam. Daar moet je kortom wel aan denken.

   ”WelZijnWij” lijkt mij een goede naam en zegt voor mij ”het welzijn voor de mens”’. Maar ik begrijp wat je bedoeld, dat het niet alles dekt. Een paar voorbeelden die ik net verzin:
   * KidsWelzijn
   * Kidz Welzijn
   * Welzijn solutions
   * Leerwelzijn
   * Kinder Welzijn

   Kan je hier iets mee?

   1. Nanaz Reply

    Hi Tom,

    Ontzettend bedankt dat je zo snel en duidelijk heb gereageerd.
    Ik ben van plan om als zzp’er te beginnen dus het eerste probleem is in mijn geval niet van toepassing. In het geval dat ik in opdrachten verzuip (zou dat ooit gebeuren??… zucht…) kan ik enkele mensen in mijn omgeving met een eigen (soortgelijk) bedrijf inschakelen om de opdracht over te nemen of dat ik ze inhuur (factureren).

    Jouw voorbeelden zijn geweldig. alleen als je op internet kijkt barst het van bedrijven met kids/kind/welzijn in de naam…. Ik dacht aangezien ik een niet te vaak voorkomende naam heb zou het misschien juist heplen zodat de naam bij mensen blijft hangen.

    Zie wederom heel graag jouw reactie tegemoet.

    Thanks!

    1. Tom de Haan Reply

     Graag gedaan. In dat geval zat je met je voorgestelde namen al in goede richting ( “Nanaz solutions” / “Nanaz consultancy” ). Denk ook aan Nanaz Child Care etc. . Ik zou er zelf niet te lang over nadenken en gewoon de gene nemen die je momenteel in je hoofd heb zitten. Het is naast een goede naam ook het gevoel wat moet kloppen natuurlijk.

 6. Nanaz Reply

  Daar heb je helemaal gelijk in. Alleen blijf ik mij afvragen of de naam die ik zoek bij de klant ook gelijk het juiste gevoel en gedachten oproept. Vandaar de twijfel en zoals het gezegd wordt de eerste indruk is een daalder waard! :-)

  En ja, je hebt weer gelijk! Ik moet nit te lang blijven aanrzelen en wachten. daarom heb ik voor mezelf een deadline ingesteld om uiterlijk a.s. woenadag naar de KvK te gaan.

  Ik zal je op de hoogte houden! :-)

  groetjes
  Nanaz

  1. Tom de Haan Reply

   Ik raad je aan mensen die je kent en niet kent te vragen wat ze van de namen vinden maar wat het vooral bij hun oproept. Je maakt kortom een lijstje met de 5 top namen die je in gedachte hebt, en vraagt voorbijgangers, vrienden, familie en/of collega’s wat ze de beste naam vinden PLUS (ook heel erg belangrijk) wat de naam bij hun oproept, wat voor gedacht ze er bij krijgen wat voor bedrijf het kan zijn. Zo heb je ook feedback van buitenaf en weet je wat mensen vinden van de naam. Is dat een idee?

   1. Nanaz Reply

    Beste Tom,

    wil je even laten weten dat ik op 18 april Nanaz Solutions heb geregistreerd! :-)

    Bdankt voor je waardevolle tips!
    Ik blijf je waardevolle tips volgen!

    groetjes
    Nanaz

 7. Nanaz Reply

  gelijk 20 linkedin contacten een bericht gestuurd! :-)

  Tot op heden 4 totaal verschillende reacties ontvangen…. ben benieuwd!
  Hoe dan ook ga ik morgen de knoop doorhakken. 8.30 sta ik voor de deur van KvK! :-)

  Wederom bedankt.

 8. Agnes Reply

  Ik zit ook al tijden te worstelen met een bedrijfsnaam, maar weet echt niet eens waar ik beginnen moet :S ..
  Ik wil een bedrijf beginnen waarmee ik zowel coaching bied bij echtscheidingen, bewindvoering, schuldhulpverlening en budgetbeheer (de sociale kant) als wel de financiele kant en dus de bewindvoering zelf, schuldhulpverlening, administratie opmaken bij echtscheidingen en belastingaangiften. Hoe kan ik in vredesnaam een bedrijfsnaam bedenken voor dit alles? kun jij mij misschien op weg helpen. Ik zie tenminste zulke goede tips staan bij de overige berichten en ik dacht laat ik ook eens kijken of je mij wellicht kunt helpen.

  alvast bedankt.

  1. Tom de Haan Reply

   Het is inderdaad soms moeilijk om de ”perfecte” bedrijfsnaam te verzinnen. Natuurlijk is een goede bedrijfsnaam belangrijk, maar niet waar je jezelf op vast moet blijven bijten. Het is veel belangrijker dat je aan de slag gaat.

   Om je op weg te helpen heb ik hier enkele mogelijke bedrijfsnamen:
   * Eerste Hulp Bij Problemen (EHBP)
   * Agnes Socialcare
   * Sociale Problemen Ondersteuning (SPO)
   * Agnes Hulpverlening

   Kan je hier iets mee?

   1. Agnes Reply

    Dank je wel voor je reactie. Ik was zelf inderdaad ook al aan het stoeien met socialcare. Ik had ook nog social consultancy. (klinkt professioneel vond ik) maar ik wil ook coaching gaan bieden en consultancy is eigenlijk gericht op adviezen geven en dat klopt dan weer niet. Eerste Hulp Bij Problemen vind ik ook mooi gevonden, vind het alleen nog lastig te beoordelen of dit professioneel overkomt. Komt misschien, omdat ik denk ik zelf meer neig naar een Engelse naam. Bij het heeft me zeker tot denken gezet! Super bedankt voor je hulp!

 9. Roos Reply

  Hallo Tom,

  Gezien de positieve reacties, wil ik ook graag je hulp vragen bij het verzinnen van een bedrijfsnaam. Zoals je benoemd, je moet snel de knoop doorhakken met betrekking tot een naam. Dus ik heb nog een paar dagen de tijd ;)
  Het betreft een zorgbemiddelingskantoor, mensen die zorg nodig hebben (ouderen, gehandicapten, kinderen) kunnen zich aanmelden en ik zal er voor zorgen dat er thuis zorg wordt geleverd door freelance verpleegkundigen. Zorgkantoor valt af, andere opties: Zorghoek of Zorgdirect (bestaat beide al) dan zal de plaats erbij moeten misschien.
  Mijn concrete vraag, jij nog opties?

  Vriendelijk groet, Roos

  1. Tom de Haan Reply

   Klopt, goed gezien. Een paar mogelijke ideeën:
   – Allround care
   – Allround zorg en hulp
   – All4Kids
   – Compleet Zorg en Welzijn
   – ABC Thuiszorg

   Kun je hier iets mee of had je al een beslissing genomen?

 10. saskia Reply

  ik ben opzoek naar een leuke pakkende naam voor mijn eenvrouwszaakje.
  ik maak met heel veel liefde en plezier kinderkleding en tassen enz.
  nu had ik zelf een leuke naam bedacht vond ik zelf alleen denkt mijn man dat die te dubbelzinnig kan wordne opgevat. ik dacht zelf aan “de vrolijke naaister”. wat denk jij ??
  kan het of heeft mijn man gelijk??

  gr Saskia

  1. Tom de Haan Reply

   Leuk te horen dat je een eigen zaak wilt beginnen. Ik moet toch je man gelijk geven. Het is een aparte en unieke naam, dat wel. Je kunt ook aan namen denken zoals:
   – Kleding 4 Fun
   – Vrolijke Kidz
   – Kidz Fashion
   – De vrolijkste kleding

   Kun je hier iets mee?

 11. Karim Reply

  Hoi Tom,

  Je helpt iedereen op de goeie weg te komen “good job”. Kan je misschien mij ook helpen want, ik worstel met een organisatienaam en kan jouw tips en advies zeker goed gebruiken.

  ik wil een organisatie starten op het gebied van design werk, projecten opzetten, evenementen organiseren en sport activiteiten organiseren.
  Dat kan bijvoorbeeld voor een middelbare school een feest organiseren met een poster en alles. Een evenement organiseren voor oud en jong noem het maar op.

  Ik heb in gedachte iets met “Organize and Design” maar ik weet niet klinkt niet uitpakkend. Heb veel gesurft op internet om een goeie naam te verzinnen maar kom er niet echt uit.

  Kan je me aub helpen. Word er gek van kan niet verder omdat ik snel een naam en een logo moet hebben. Dus hoop dat je me verder kan helpen.

  Alvast Vriendelijk bedankt.

  1. Tom de Haan Reply

   De naam die je hebt bedacht Karim is in feite al goed. Je moet er niet te lang over nadenken. Je kunt ook denken aan: Party 4 School, Organizer Events, Replay Events, Karim Party Organizer, Eventz, Eventzdesign. Kun je hier iets mee?

 12. Andy Reply

  Dag Tom

  Gedurende mijn denkproces om op een originele, maar toch creatieve bedrijfsnaam te verzinnen, ben ik op jouw website hier terecht gekomen. Jouw tips heb ik al leidraad kunnen gebruiken bij het verzinnen van een bedrijfsnaam, maar ik mis steeds het frisse, innovatieve gevoel bij mijn namen. Kun jij me misschien even helpen?

  Ik ben dus van plan om een IT bedrijf op te starten, dat zich gaat focussen om oplossingen te zoeken op terreinen waar er meer controle nodig is (thuisverpleegkunde, bouw, etc.), maar ik wil naar de toekomst toe ook gaan uitbreiden door aan consultancy te doen en meedoen aan het hele Cloud-verhaal.

  Momenteel heb ik al de onderstaande namen kunnen verzinnen (ik heb er meerdere verzonnen, maar die zijn helaas al bezet, zowel bedrijfsnaam als domeinnaam):

  * IT-inspired
  * CoolByte
  * DataTravel (leunt wel dicht bij de DataTraveler USB sticks van Kingston)
  * And-IT
  * SlimTech

  Zoals je merkt, zijn het redelijk “saaie” naamgevingen en mist het creativiteit en innovatie. Ik wil echt een frisse, originele en creatieve naam, daarom hoeft er niet persé ‘IT’ in vermeld te staan.

  Ik hoop dat je de tijd vindt om me even op weg te helpen, want ben er zelf namelijk al enkele weken mee bezig.

  Alvast bedankt!

  1. Tom de Haan Reply

   Andy, je hebt eigenlijk al een paar goede bedrijfsnamen verzonnen. Wanneer ik nu er nog een paar geef wordt de beslissing waarschijnlijk alleen maar moeilijker. Het punt is dat veel ondernemers hier op blijven vast zitten, en dat is zonde! Je hebt 5 namen die stuk voor stuk goed zijn. Ik zou kiezen tussen deze 3 als ze nog vrij zijn bij de Kvk: CoolByte, DataTravel, SlimTech. Maak je keuze en ga zo snel mogelijk naar de Kamer van Koophandel om 1 of meerdere van die namen te registreren.

 13. Paulien Post - van der Steen Reply

  Beste Tom,

  In bovenstaande reacties las ik zoveel mogelijke mooie bedrijfsnamen. Ik hoop dat je mij ook kunt helpen, want ik kom er niet uit. Ik wil een coachings-counselingpraktijk starten met aanbod voor online-coaching, pers. coaching, coaching/mediation bij scheiding, coaching bij vragen rondom adoptie en rouwverwerking en het geven van cursussen over bovenstaande activiteiten.
  Naast een coachings en mediationopleiding gevolgd te hebben studeer ik op dit moment (deeltijd) theologie. Zingevingsvragen zouden dus een onderdeel van de coaching/counseling kunnen uitmaken.

  Zelf had ik namen bedacht als :
  *Coachingspraktijk Apollien (verwijst naar mijn doopnaam Apollonia, maar ook naar de griekse god Apollo (oa de god van de vernietiging, maar ook van het licht). Mijn twijfel is of ik dan eventuele (christelijke) klanten af kan stoten. Zelf vind ik de naam mooi, maar blijf er over twijfelen vanwege bovenstaande argumenten.

  *Coachingspraktijk IJssel, vanwege mijn woonplaats Zwolle. De naam Coaching Zwolle in allerlei varianten is al in gebruik door anderen.

  *Coachingspraktijk Post – van der Steen; het kan , maar het is wel erg aan mijn naam verbonden en daardoor moeilijk om later eventueel uit te breiden met werknemers

  Graag zou ik een reactie van je willen hoe jij er tegen aan kijkt. En als je zelf nog andere voorstellen hebt dan zou ik dat erg prijs stellen.

  Met vriendelijke groet,
  Paulien Post – van der Steen

  1. Tom de Haan Reply

   Van de namen die je reeds hebt, vind ik persoonlijk ”Coachingspraktijk IJssel” de beste. Kort en krachtig. Ik kan nu wel andere namen geven, maar je hebt deze zelf verzonnen en is qua gevoel meestal ook het beste. Ga je ervoor?

 14. chantie lasca Reply

  hallo tom

  ik & mij moeder gaan een eigen kledingzaak beginnen met dameskleding en ook sierraden alleen nu moeten we nog een leuke naam bedenken voor de winkel ik hoop dat jij ons kan helpen

  alvast bedankt

 15. Barbara Reply

  Beste Tom,

  Ik kwam op je site en zie al je reacties op de anderen hier en ben verbaasd over je bekwaamheid in het bedenken van bedrijfsnamen. Zodat ik ook met mijn vraag kom..
  Ik ben nl. ook op zoek naar een bedrijfsnaam voor mijn bedrijfje.
  Mijn werkzaamheden zijn voornamelijk het doen van administratieve taken voor bedrijven. Hun boekhouding bijhouden, maar daarnaast soms ook wat klantenondersteuning en hulp in hun branche bij de activiteiten waarbij ze mijn hulp kunnen gebruiken. Dit wisselt per bedrijf. Ik wil iets pakkends en liefst ook persoonlijk.
  Daarnaast natuurlijk niet te beperkt omdat ik me niet vast wil zetten op persé het administratieve maar evt ook iets breder kan.
  Kun je mij helpen om een naam te bedenken?

  Ik zie uit naar je reactie,
  Alvast mijn hartelijke dank,

  Groet Barbara

  1. Tom de Haan Reply

   Barbara, hier een aantal suggesties voor je bedrijfsnaam: Jansen Allround, BJ Allround (BJ = Barbara Jansen), Barbara Consultancy, BJ Consultancy, BJ Boekhouding. Kun je hier iets mee?

   1. babs Reply

    Dankjewel!

    Ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt. maar het helpt mij zeker op weg! Succes, je verricht goed werk!

 16. Marijke Seuntiens Reply

  Beste Tom.
  Goede tips geef je! Je hebt al veel mensen geholpen zoals ik las.
  Ook ik heb moeite met het vinden van een bedrijfsnaam.
  Ik ga een webshop beginnen met haar accessoires etc.
  Zit nu een beetje te denken aan M Style, maar vind ik een beetje saai…
  Ben benieuwd of je leuke ideeën voor me hebt?
  Alvast bedankt,
  Groetjes,
  Marijke

  1. Tom de Haan Reply

   Marijke, de naam M Style is opzich wel goed. Hier toch een aantal suggesties zodat je er verder op kunt borduren en een beslissing kunt maken: Seuntiens Hair, HairM (M = Marijke), Marijke’s Haar Stijl, Marijke’s Hair Styl, Jouwhaar, Hair 4 you. Kun je hier verder mee?

 17. Assal Fransen Reply

  Dag Tom,

  Ik ben getipt om jou te mailen door een vriendin van mij, die zeer goed door je is geholpen.
  Ik ben al een tijd aan het stoeien met een naam voor mijn bedrijf.
  Ik heb alle reacties en jouw reacties gelezen en wat meer opgeschoten, toch hoop ik dat je met wat suggesties verder kunt brengen.

  Ik ben een freelance trainer/coach en doe veel verschillende opdrachten.
  Mijn expertise ligt voornamelijk op gebied van vaardigheden en persoonlijke effectiviteit.
  Op dit moment ben ik bezig met een klus bij een gerenomeerde hoge school, waar ik alleen in het engels trainingen geef aan 1e jaars studenten.

  Ik wil breed inzetten op de markt, daar ik brede kennis en expertise heb. (het enige wat ik niet doe zijn trainingen leiding geven)

  Ik beschouw mijn manier van trainen als persoonlijk, met humor, eerlijk, confronterend en altijd kijkend naar de individuele talenten en omgevingsfactoren waarin iemand functioneert.

  Ik vind het belangrijk dat mijn naam kort, fris, persoonlijk en prikkelend is. Ernaast moet het helder zijn dat het om een training en coachingsbedrijf gaat.

  Hoop dat je me kunt helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Assal Fransen

  1. Tom de Haan Reply

   Leuk te horen dat je vriendin mij heeft aangeraden. Natuurlijk wil ik je ook een paar suggestie’s geven. Ik zou me vooral focussen op je expertise (effectiviteit), inplaats van alles en nog wat te doen. Een paar suggestie’s: Effective, Assal Effect, AFffect, Coachfact / Coachfect, Assal Coaching, Assal Trainingen, ATrainngen. Kun je hier iets mee?

 18. Arco de gooijer Reply

  Hallo Tom,

  Ik ben bezig om een eigen webwinkel te beginnen in verkoop van computer onderdelen en kleine electrische apparaten zoal tablets, mp4 players ect.
  In deze branche is het moeilijk om een krachtige bedrijfsnaam te vinden.
  Ik hoop dat je wat suggesties kan geven.

  Alvast bedankt,

  Arco

   1. Arco de gooijer Reply

    ik zat te brainstormen in de branche van Arnes electronics of Arnes computing, maar ben er nog niet helemaal uit.
    misschien heb jij nog wat tips.
    ben opzoek naar een krachtige naam die meteen opvalt bij de mensen.

 19. Yvonne Reply

  Pff idd het is moeilijk om een bedrijfsnaam te verzinnen.
  Ik wil als freelancer starten en wil commercieel administratieve kwaliteiten aanbieden.

  Ik vind het moeilijk om een goede pakkende naam te verzinnen….

  Wellicht kun jij mij een zetje in de goede richting geven ;-)
  Bedankt vast!

  1. Tom de Haan Reply

   Yvonne, hierbij twee suggesties: Gent Administratie en Administratie van der Gent. Heel simpel maar wel doeltreffend lijkt me. Probeer jezelf niet teveel vast te houden op het kiezen van een bedrijfsnaam.

 20. Dick Reply

  Hallo Tom,

  Ook ik ben al een tijdje aan het stoeien met de juiste bedrijfsnaam.
  Ik wil een naam voor het volgende:
  Transportbedrijven een website aanbieden om online transporten uit te wisselen.
  Ik heb de volgende namen tot nu toe:
  Onewayfreight, Onewaytransport, Roadshipment.
  Het betreft transporten van A naar B brengen binnen Europa. ( vandaar Oneway )
  Mijn inziens zal “transport” in de naam terug moeten komen aangezien deze vaak gebruikt zal worden op zoekmachines. Echter niet alle .com is nog voorradig.

  Gr. Dick

 21. Conchita Reply

  Hoi Tom,
  Ik had jouw site al aan favorieten toegevoegd toen ik info nodig had voor marketing en concurrentie voor zelfstandig ondernemers :-) Nu ik er nogsteeds niet uit ben met welke naam ik straks van start wil gaan met mijn bedrijf kwam ik bij mijn zoekfunctie ook jouw site weer tegen en de reacties die jij eerder op startende ondernemers hebt gegeven. Ik hoop dat je mij ook kunt helpen bij het vinden van een naam voor mijn bedrijf.
  Ik wil binnenkort starten met mijn eigen rijschool. Alleen focus ik me op rijles geven aan vrouwen, vrouwen met faalangst of een andere vorm van angst in het verkeer. Ik zou iets met het woord vrouw erin verwerkt hebben maar mijn namen waren al gauw te lang :-( of bezet. Hoewel ik me eigen naam een mooie naam vind wil ik deze niet voeren voor mijn rijschool Kun jij mij misschien helpen en heb jij nog creatieve ideeën voor mij???

  Groetjes
  Conchita

  1. Tom de Haan Reply

   Conchita, geen probleem en leuk dat je mij in je favorieten hebt staan. Hierbij een paar suggesties: DriveWoman, WomanDriving, Vrouwverkeer, Vrouw & Verkeer, Rijvoorhaar, haarrijles, Womandriving, VrouwenRijles. Kun je hier iets mee? Hoor het graag.

   1. Conchita Reply

    Hoi Tom, ik vind het helemaal superrr! :-) Rijvoorhaar en vrouw(&)verkeer spreken mij het meest aan ook Vrouwenrijles, dus ik ga gauw ff kijken of er nog een van deze namen beschikbaar is om te claimen. I’ll keep you posted!

    groetjes
    conchita

    1. Conchita Reply

     Hoi Tom, Ik was helemaal blij met mijn namen en 2 waren nog beschikbaar ook :-) maar helaas toen ik advies ging inwinnen bij KvK mbt merkregistratie hebben zij mij geadviseerd onder een andere naam mijn bedrijf te gaan voeren omdat het voor twee rijschoolhouders (ook voor vrouwen) toch teveel op elkaar leek en ook met slogan-gebeuren??? :-s Ik baal daar wel heel erg van want nu moet ik weer naar de ‘denktafel’ voor een naam :-( volgens mij als ik mijn bedrijfsplan moet presenteren maakt het niet zo heel veel uit maar het zou wel mooi zijn als ik een naam had. Ik zou weer heeeeel graag een beroep op jouw creativiteit willen doen :-s Mijn allereerste gedachten gingen uit naar iets met Femme of Course (beide franse woorden) voor vrouw en les/weg. van course kon ik wel een mooie slogan gebruiken, maar omdat ik zelf als coach wil lesgeven en niet zozeer als instructeur vond ik een slogan als Dé coach voor vrouwen op weg ofzoiets wel goed. Engels word een beetje lastig omdat voor vrouwen ik dan weer in conflict kom met bestaande namen, zucht. Dus Nederlands was wel goed dat zag ik geloof ik ook in een van jouw marketingtips, pas je naam aan op je doelgroep/product. Kun jij me misschien nog een keer helpen? Ik hoop het, zou je anders een naam van een bedrijf of een site hebben die niet te duur hierin zou kunnen meedenken? ontwerpen voor geld en brandsupply had ik al gedaan maar mocht qua merkreg. niet :-( :-( Ik wacht weer vol spanning af :-)
     alvast heel hartelijk bedankt voor je tijd en het meedenken!!!

     groetjes
     conchita

     1. Conchita

      owja en als ik vrouw & verkeer typ in google want dat was ook een optie dan krijg ik resultaten dat ik liever niet zou zien als vrouwen opzoek zijn naar mijn website/rijschool. Volgens mij word de nieuwsgierigheid van iedereen die dit leest nu wel geprikkeld hihihihi sorry.

      BTW geef jij (binnenkort) nog webinars of kan ik ergens info daarover vinden op je site?

     2. Tom de Haan

      Conchita, sta je al op mijn mailinglijst? Vul anders rechts bovenin onder de video even je naam en email adres in. Dan blijf je namelijk op de hoogte van nieuwe artikelen, webinars enzovoorts.

     3. Tom de Haan

      Conchita, jammer dat ze teveel lijken op bestaand merk namen. Maar we komen er wel! Ik vind zelf ”Femme of Course” in die richting wel goed klinken. Is De Rijles Coach iets? of is deze al bezet? Femme Coaching? Conchita Coaching? Rijles Coach Conchita? Kan je daar iets mee? Zelf vind ik ”De Rijles Coach” nog het beste.

 22. Sharon Reply

  Hallo Tom,

  Ook ik zit al een eeuwigheid te stoeien met een bedrijfsnaam. Mijn bedrijf zal zich gaan richten op design. Grafisch en web.

  Ik had al gedacht aan SR design. Maar volgens Google bestaat die naam al.

  Heb jij misschien nog wat tips?

  Groetjes,
  Sharon Rietman

  1. Tom de Haan Reply

   Sharon, SR design is inderdaad al bezet. Je kan ook altijd op de KvK site kijken of de naam nog beschikbaar is. Denk ook aan mogelijkheden zoals: Sharon Design, Sharon Designs, SDesigns en ShareDesign.

   1. Sharon Reply

    Waar zou jou voorkeur naar uit gaan?

    Ik zat dan zelf te denken aan Sharon Designs of SDesigns te denken

    Sharon

 23. Eva Reply

  Beste Tom, een vriend van mij wil een fietsenzaak beginnen met gewone dames en heren fietsen. Hij wil graag zijn naam er in verwerken en het moet hip en aantrekkelijk zijn. Zijn naam is Remko maar we kwamen niet verder dan Remko’s fietsenzaak.. heeft u nog leuke tips of suggesties?

  Groetjes,

  Eva

 24. Trea Reply

  Beste Tom,
  Mijn dochter (Sanne) en ik (Trea) willen graag een kleding winkel beginnen maar we zitten al tijden met een naam.Er is ons verteld dat we onze familie naam kunnen gebruiken maar ja Steenhuis Fashion of Steenhuis Brands Fashion.Dat laatste is dan weer te lang.Al hoewel we wel en familie wapen hebben is het wel leuk om deze niet al te opvallend in onze logo te verwerken(hoezo ouderweds hahah). Ps En mijn dochter vind Fashion of brands niks of kinderachtig.Ja dan kom je niet verder. Om een naam te verzinnen zonder Fashion of mode er in is moeilijk want men moet wel weten wat je verkoopt.Heb nog gedacht van RTS Fashion de voorletters van mij en de beide kids.Ps We zijn net bezig met een website maken.en mijn dochter wil niet dat haar (hele)naam gebruikt wordt.en fam naam vind ze niks.
  Met vriendelijk groet, Trea

 25. conny tan Reply

  hallo Tom, ook ik ben bezig om te stoeien met een naam. ik heet nu harsstudio conny tan, maar ga uitbreiden samen met mijn dochter en gaan ook nagels aan bieden.we willen geen associatie met een beauty salon.we hebben zelf: Wax and Nails by Tan, we willen onze achternaam erin verwerken.

  graag je tips

  gr conny tan

 26. Remi Reply

  Ik ben ook al tijden bezig met het verzinnen van een goede (nog niet bestaande) en pakkende naam.
  Het bedrijf dient een internationale naam te krijgen, welke ook lekker klinkt.
  En dan in de richting van internationaal in/verkoop van papier, kunstoffen.

  Trefwoorden welke bij mij opkomen; trading, waste, international, paper, plastic

  Ben benieuwd naar jou input.

  Mvg,
  Remi

 27. Erwin Reply

  Hallo, ben bezig met het opzetten van een webshop, gericht op triathlon en duursport, met name zwemmen, fietsen en hardlopen. Zit nog te twijfelen over de naam, heb je toevallig wat tips.

 28. Diana Reply

  Ik ben druk bezig een bedrijf op te zetten in de fotografie met de nadruk op uitvaartfotografie.
  Ik wil niet in cliches vervallen maar ik kan geen enkele geschikte naam bedenken.
  Je hulp is zeer wenselijk.

 29. Martine Reply

  Hoi Tom,

  ik zie dat je zoveel ideeen hebt.. Misschien kun je mij ook zo goed helpen.
  Ik heb me ingeschreven bij de kvk, maar wil mijn naam nog aanpassen. Ik heb een eenmanszaakje en geef communictieadvies en ontwerp ook communicatieuitingen. Zowel online als diverse traditionele uitingen zoals flyers en het schrijven van artikelen.
  Mijn naam is nu MKH consults, maar ik wil af van het engelse. MKH zijn mijn voorletters voor de duidelijkheid ;-) Ik zie het liefst iets van MKH communicatieadviseur, maar dat is weer zo lang en nietszeggend… zucht..
  MKH advies en design vind ik ook niets.. Iets geks pakkends lijkt me ook wel wat, zoiets als MKH.COM of MKH.NL en dan schrijf ik in een tagline communicatieadvies en ontwerp.. help help.. Ik sta open voor aparte namen!
  Alvast super bedankt!

  1. Tom de Haan Reply

   Martine, MKH consults klinkt al goed, maar begrijp dat je af wilt van de Engelse benaming. Ik denk aan MKH Communicatie of MKH Communicatie & Design. Verder komen er geen aparte namen bij me op. Maar dat komt misschien ook omdat de huidige suggestie’s die jij deed al goed waren. Kun je hier iets mee?

 30. Glenn vd Hoek Reply

  Hallo Tom,

  Ik ben een jongen van 25 jaar ik heb 7 jaar gewerkt als stukadoor.
  Het moment kwam daar en kon bij mijn vader gaan werken.
  En kon van mijn hobby en passie mijn beroep maken.
  Tuning ( het opvoeren van 2takt motoren) zoals crossmotors en karts. dat 2e doe ik zelf al van jongs af aan.
  Nu is het bedrijf van pa uitgegroeid en doen we ook verkoop van onderdelen en eigen opvoer producten.
  zoals uitlaten speciale cilinders etc.
  Nu wil ik zelf de verkoop gaan combineren met stukadoren, aangezien ik met de verkoop de maand niet vol krijg. En ik mis het om met me handen te werken.
  Ik begin dus voor mezelf met goedkeuring van me vader.
  Nu moet ik een naam verzinnen, wat matched met deze 2 verschillende dingen.

  Kun je me misschien helpen alvast heel erg bedankt en ben benieuwd!

  mvg Glenn van den Hoek

  1. Tom de Haan Reply

   Glenn, leuk te horen dat je voor jezelf wilt beginnen. Een combinatie van Motoren en Stukador werk zou ik persoonlijk niet doen, omdat het twee verschillende producten zijn. Ik zou dan eerder twee verschillende namen nemen of een combinatie van je eigen naam. Zoals: Glenn vd Hoek, Hoek werk etc.

 31. erwin Reply

  Beste Tom, ook ik ben bezig met het oprichten van een eenmanszaak en mijn ondernemingsplan is bijna klaar. Er ontbreekt nog een goede en krachtige bedrijfsnaam. Mijn onderneming gaat zich bezig houden met rijvaardigheids-ritten voor grote bedrijven en rijtesten/toetsen voor beginnende bestuurders.
  Ik pieker me suf maar kom steeds op de zelfde namen terug. “rijadvies bureau of rijvaardigheids bureau”.
  Plus wil ik mijn achternaam niet gebruiken met oog op te toekomst.
  Heb jij nog enige suggestie’s

  1. Tom de Haan Reply

   Erwin, waarom zijn namen zoals rijadvies bureau of rijvaardigheids bureau niet goed? Je kunt er ook een naam achter zetten zoals: Rijadvies bureau Nederland of Rijadvies bureau Zuid-Holland.

 32. mark martens Reply

  Beste tom,
  Ik wil een eigen bedrijf oprichten in de woning inrichting, maar zkomen niet op een leuke vrije naam?
  we hebben zelf verzonnen: sfeerhuys, chiquewonen, sfeerderij, sfeervolvolwonen, maar al deze namen kunnen niet meer.
  heeft u nog goede ideeen??
  ik hoor het graag,
  met vriendelijke groet,

  mark martens

 33. Martijn & Jermaine Reply

  Beste Tom,
  Wij zijn 2 studenten die bezig zijn met het bouwen van een webshop, en zoeken een passende naam voor ons bedrijf. We moeten ons aanmelden bij de kvk alleen is het lastig om een goede naam te verzinnen. We zitten zelf een beetje te denken aan:
  Student Sales
  J&W Websales
  Heeft u misschien nog tips?

 34. Annemieke van Beers Reply

  Hallo Tom,

  Ben al een hele tijd bezig met het verzinnen van een naam voor mijn 1 mans-bedrijfje, Ik doe nl de catering
  bij mensen thuis.Mijn naam was eerst “Helpende Handen“,maar komt volgens KvK vaak voor in de gezondheidszorg. “Service,bij de hand“(vinden mijn kenissen echt niet klinken).Mijn naam is Annemieke,
  en dat is ook te lang om te gebruiken.Engelse suggesties kan,maar mijn voorkeur gaat ook en beetje naar half
  nederlands uit.Weet het echt niet meer,heb je voor mij een paar ideeen.;

  vriendelijke groeten van Annemieke

 35. Lola Reply

  Beste Tom,

  Een vriend van me raadde jou aan, omdat jij hem hebt geholpen met een naam te verzinnen voor zijn website (webdesign)!

  Nu ben ik aan de beurt. Ik heb een eigen rijschool en de naam is gewoon Rijschool (naam). Ik wil graag een slogan/pay-off. Vooral om op de website erbij te zetten en om als reclame op de lesauto te plakken. Ik vind het alleen zó lastig om iets goeds te verzinnen. Ik had 1 goede bedacht die ik echt wilde uitvoeren, maar het bestond al, helaas.

  Heeft u misschien een idee voor een goede pay-off?

  Alvast hartelijk dank.

  Lola

 36. Deirdre Reply

  Beste Tom,

  Ik moet voor school een product bedenken en daar een ondernemingsplan bij schrijven. Dat lukt me nog best aardig, maar het bedenken van een naam… ‘
  Mijn idee is om een kitvinger te maken van rubber. Zeg maar een vinger van een handschoen afknippen en dan van rubber maken, zodat het blijft klemmen. Op deze manier moet het kitten mooier en beter gaan.

  Weet jij misschien een goede naam voor mijn product?

  Alvast hartelijk dank,

  Deirdre

  1. Tom de Haan Reply

   Goed te horen dat het lukt met het maken van het ondernemingsplan. Hierbij een paar suggestie de naam van je product:
   * Kitglove (Kit handschoen)
   * De Kit Handschoen
   * Kitrub
   * RubKit
   Kun je daar iets mee?

 37. Evelien Reply

  Hallo Tom,

  Interessant artikel. Naam verzinnen blijft moeilijk; je wilt nl zakelijk overkomen en direct duidelijk maken watvoor diensten je biedt.
  Ik ga mijn secretariële diensten verhuren op Internet. Ik zat zelf te denken aan Secretaresse Evelien.
  Klinkt deze naam niet te soft? Heb jij tips voor een pakkende en zakelijke naam en logo?

  Groet, Evelien

  1. Tom de Haan Reply

   Evelien, bedankt voor je reactie. De naam is in feite goed, alleen zou ik ook denken aan bijvoorbeeld:
   – EB Secretaresse of – EB Secretariaat. Deze woorden zijn natuurlijk die van je voornaam en achternaam. Op deze manier klinkt het net wat zakelijker.

 38. mark Reply

  Hallo Tom,

  ik ben bezig om een pakkende bedrijfsnaam te bedenken. Ik wil de werkzaamheden is onderhoud/reparatie doen van auto’s

  met vriendelijke groet,
  mark

   1. mark Reply

    Hallo Tom,
    De namen zijn mij wat te lang en ik wil mij richten op betaalbare reparatie van auto’s heb je daar misschien ook een korte pakkende naam voor?

    Groet, mark

    1. Tom de Haan Reply

     Hoe bedoel je te lang? Wijnholt Auto’s lijkt mij een goede keuze (kort en krachtig). Of als je jezelf inderdaad meer wilt focussen op reparatie’s is: Auto Reparatie Wijnholt perfect. Het zijn 3 woorden dus iets langer, maar wel direct duidelijk wat je doet. Bestaat de naam Wijnholt opzich al?

 39. sonja Reply

  Ik vind het goede tips,maar we geraken hier zelf niet uit om een naam te kiezen. We beginnen een bedrijfje dat themaparty’s organiseert, Dus het buffet +de decoratie enzo word door ons gedaan. We hadden graag een leuke grappige naam gehad,maar komen niet met het juiste idee.
  Kun jij ons misschien helpen.
  We zijn 2 vriendinnen en onze namen zijn Sonja en Sandra en zitten in Spanje.

  groetjes

  1. Tom de Haan Reply

   Had je zelf al een naam in gedachte? Je kan ook denken aan Sonja en Sandra’s Thema Feesten (ookal is deze iets te lang, maar je kunt ook kijken naar een afkorting).

   1. Van Assel Sonja Reply

    Mijn vriendin dacht aan iets wat een beetje fun inhoud, maar dat is niet zo simpel,daar al de leuke ideeen al in gebruik zijn. Ik heb altijd meer naar iets van afkorting gedacht,meer zoiets van SST Party·s (Sonja en Sandra theme party·s).

 40. Chadia Reply

  Hi Tom,

  Ik kwam via google toevallig op deze site terecht en ik wil jou vragen of jij mij misschien kan helpen. Ik ben bezig met mijn eigen kledinglijn op te zetten, alleen ik kom maar niet op een goede naam. Ik wil een krachtige en pakkende naam die vrouwen van jonge tot middelbare leeftijd overtuigt.

  Dank alvast.

  1. Tom de Haan Reply

   Chadia, had je zelf al een idee? Ik zat te denken aan Chadia Clothes, Her Clothes, Haar Kleding, Kleding Voor Jou, Women Clothes, Her’s etc. Kun je daar wat mee?

 41. Ann Reply

  Hoi Tom,

  Ik zie dat je veel tips geeft. Ik ben ook al lang op zoek naar een bedrijfsnaam voor mijn bedrijf waar ik trainingen leren presenteren ga geven, maar ook inspiratiesessies voor ondernemers en startende ondernemers. En misschien 2 x per jaar een sessie voor gescheiden vrouwen.

  Kun je me helpen?
  Groetjes Ann

  1. Tom de Haan Reply

   Ann, ik denk dat je het beste eerst een keuze moet maken of je alleen voor ondernemers (doelgroep 1) of voor vrouwen (doelgroep 2) een bedrijf wilt opzetten. Dat heeft natuurlijk ook met de naam te maken. Als je het toch beide wilt doen raad ik je aan te kiezen voor een iets algemenere naam.

 42. Jeffrey Markusse Reply

  Hoi Tom,

  Op google kwam ik jouw website tegen.
  Al lezende zag ik dat je de vragen (naar mijn idee) perfect beantwoord en iedereen helpt op een passende manier.
  Heel graag zou ik een webshop willen beginnen.
  Inmiddels ben ik een maand of twee bezig om uit te zoeken wat ik nu eigenlijk moet/wil gaan verkopen.
  Dit is natuurlijk heel vervelend, omdat ik het liefst gister nog wil beginnen.
  Mijn vraag is dus ook of jij wellicht een goede suggestie hebt wat te verkopen?
  Dit is een hele ruime vraag, maar hopelijk ben je bereid mij op weg te helpen.

  Alvast bedankt!
  Groeten

  1. Tom de Haan Reply

   Het is inderdaad een hele ruime vraag Jeffrey. Ik denk dat je niet alleen op zoek wilt gaan naar ”iets” maar naar wat je graag doet. Heb je bijvoorbeeld een hobby? Stel dat je voetbal leuk vind. Ga dan eens kijken of je een website / webshop over voetbal kunt gaan opzetten. Dan heb je er ook nog eens plezier in en gaat het verkopen ook makkelijker.

   1. Jeffrey Markusse Reply

    Allereerst bedankt voor je reactie!
    Dat is inderdaad wat ik overal lees, maar echt een specifieke hobby heb ik niet.
    Er zijn genoeg dingen die ik leuk vind, maar dan is het probleem hoe en waar vind ik een leverancier die mij dat met een leuke marge kan en wil verkopen.
    Een voorbeeld waar ik aan gedacht heb zijn figuren uit (teken)films en games e.d.
    Hier had ik een dropship-leverancier voor gevonden, maar dan zit ik met een leveringstijd van 3-4 weken. Als ik dan iets verkoop word ik belaagd met klachten dat het te lang duurt denk ik zo.
    Deze klanten zullen dan niet meer terugkomen en geen positief woord over mijn webshop vertellen aan vrienden en familie natuurlijk.
    Hoe denk jij hierover? Heb jij wellicht advies voor mij.

     1. Jeffrey Markusse

      De levertijd is waarschijnlijk met name zo lang doordat zij in China gevestigd zitten.
      Er zijn andere leveranciers, maar deze zijn een stuk duurder.
      Nog een nadeel van de goedkopere is dat zij geen orriginele figuren hebben.

     2. Tom de Haan

      Veel duurder? Want anders zou ik voor de iets duurdere leverancier gaan omdat ze betere voorwaarden hebben. Mij lijkt het dat wanneer mensen deze producten kopen gaan voor kwaliteit neem ik aan?

 43. Jeffrey Markusse Reply

  Duurder houdt in dit geval in dat ik het in een winkel zou moeten gaan kopen, omdat ik verder niet zou weten waar ik dit vandaan moet halen in NL of omstreken. Heb jij misschien suggesties?
  En als ik een leverancier vind, wat zou dan een goede naam zijn?

  1. Tom de Haan Reply

   Ik zou deze winkels bellen of mailen en vragen of je hun producten online mag / kan verkopen. Wie weet staan ze er voor open (dropshipping). Dan hoef je niet eerst alles in te kopen. Gamekarakters, spelkarakters, gamespullen, gameandtoy, gamefiguren zijn mogelijke namen.

 44. Jeffrey Markusse Reply

  Bedankt voor je tips en naamsuggesties!! Deze week ga ik contact opnemen metzoveel mogelijk winkels en kijken of ze er open voor staan. Nogmaals bedankt en heel veel succes verder :)

 45. Ellen de Haan - Hundscheidt Reply

  Hallo Tom,
  Ik wil een webwinkel starten met de verkoop van retro spullen en op termijn nog andere zaken. Ben al een tijd bezig om een naam te bedenken, maar het merendeel van de namen zijn al in gebruik. Heb je nog suggesties.

  Groet, ellen de haan

 46. Ashkan Reply

  Hey tom,

  Deze tips waren super handig, maar ik zit met een vraag. Ik heb zeer niet 1 enkel website waar ik inkomsten uit heb, maar meerdere. Bijv 1 waar ik logo’s, webdesign verkoop, 1 voor ebooks, 1 voor tshirs… nu zoek ik een naam die heel mijn business vertegenwoordigd. Zodat het een spinnenweb wordt. Maar weet echt niet hoe ik dit moet aanpakken. Misschien heb jij een paar tips voor mij?

  Groet,
  Ashkan

 47. Ashkan Reply

  Voor je een idee te geven, ik zou het niet graag met mijn naam willen doen, maar met een naam dat een totaliteit voorstelt. Stel je Engelse namen voor in de Belgische markt? Of liever gewoon Nederlands blijven?

 48. danielle Reply

  Hallo Tom,
  mijn moeder en ik willen een winkel opzetten en hebben een nieuwe naam nodig. we verkopen brocante spullen en nieuwe kinderkleding maar we hebben een naam nodig waar we meer mee kunnen. mocht het zo zijn dat we iets anders erbij willen verkopen dan moet dat wel kunnen met de nieuwe naam. we zijn er al een tijdje mee bezig maar komen er gewoon niet uit. we verkopen ook tweedehands spullen en dit heeft de naam 2ehandsgoedjes. deze week willen we graag de kvk regelen en hopen dat we met een mooie pakkende naam er naar toe kunnen gaan. heb je nog tips voor ons?

  gr
  danielle

 49. Esther Reply

  Hoi Tom,
  Ik ben nog maar en week begonnen emt de opleiding Coach/counseller, mar zo enorm enthousiast dat ik al aan het brainstormen ben over hoe ik de website wil, hoe ik zoekwoorden kan verzinnen, onderzoeken en WAT de bedrijfsnaam van mijn praktijk zal worden!!!!
  Ik wil me specialiseren op psycho sociale problemen, relatietherapie/coach, communicatie/conflict problemen. Omdat het niet EEN specifiek iets is vind ik het lastig om een naam te bedenken hiervoor.
  Ik dacht zelf aan relatiecounselling Together.

  Metaforisch ook, omdat ik met de client(en) samen kijk naar oplossingen en mogelijkheden, En het
  opgepakt kan worden als zijnde relatietherapie doe je met zn 2-en!

  Wat vind jij? Heb jij nog ingevingen?

  Groetjes, Esther

  ps: Ik heb al je video gehoord over Google Keyword Tool en Google Wonder Wheel!

  Kan je me tips geven over een bedrijfsnaam?

  1. Tom de Haan Reply

   Esther, ik zou voor die naam gaan die je zelf aangeeft (Relatie Counselling Together) of een variatie erop zoals Relatie Therapie Together, Relatie Ondersteuning Together of Relatie Coaching Together.

 50. Hannah Reply

  Hallo,

  Ik zit al weken te dubben over een goede bedrijfsnaam. Ik ben kapster, schoonheidsspecialiste en visagiste. Nu vind ik mijn eigen naam ook mooi om te gebruiken, alleen weten de mensen dan niet wat mijn bedrijf te bieden heeft. Ik heb wel een slogan ‘je goed voelen is mooi zijn’. Het woord beauty vind ik zelf niet orgineel genoeg overkomen, dus gebruik ik dat liever niet. Heeft u misschien een tip??

  Met vriendelijke groeten,
  Hannah

 51. Lianne Reply

  Hoi Tom,

  Ik zie veel leuke ideen voorbij komen, heb je voor mij ook tips?
  Wil creatieve workshops gaan geven (volwassenen, kinderen, jongeren)
  En daarbij kinderfeestjes.. en een webshop erbij met creatieve pakketjes en kant en klare kinderfeestjes.

  Veel namen die ik bedenk voor mijn bedrijf zijn al bezet :( heb je nog input voor mij?

  Alvast bedankt

 52. An Reply

  Hoi Tom

  Ik zou graag een winkel beginnen met klein meubelen en verlichting. Ik heb reeds een reeks namen op papier, maar vele hiervan bestaan al zag ik. Nu wil ik graag mijn eigen voornaam in de naam van de te beginnen winkel…maar zoals je reeds aangaf moet de naam niet te lang en toch duidelijk aangeven wat je doet.
  Heb je advies??

  1. admin Reply

   Klopt. Gelukkig is je naam niet zo lang of is An een afkorting? Denk aan An’s meubelen, AN Meubelen, AN Woon en plezier etc.

 53. Florian Reply

  Goedemorgen Tom,

  Met interesse las ik uw tips over het bedenken van een juiste naam. Ik ben momenteel bezig met de start van een winkel met terras en heb de naam nog steeds niet rond.

  Het betreft een winkel die het volgende levert:
  – belegde broodjes
  – vlaaien
  – Italiaans ijs
  – Koffie etc.

  Het is eigenlijk hetzelfde als de Bakker Bart formule maar wij leveren ook nog ijs. De winkel ligt in een gemoedelijk dorp in de provincie Utrecht. Wij nemen de zaak over en het is noodzakelijk dat de naam wordt veranderd. Er wordt ook geleverd aan bedrijven.

  Ik wil toch een beetje een naam met een chique tintje en tegelijk modern. We brengen ook vlaaien op bestelling naar klanten en ik vind het dan niet mooi als er zo’n ‘goedkope’ naam op de verpakking staat.

  Ik ben zeer benieuwd naar uw reactie!

  Gr. Florian

  1. admin Reply

   Florian, had je al een aantal namen waarover je twijfelt? Dan hoor ik die graag. Ik dacht direct aan de Vlaai Koning of Vlaaien Koning.

 54. Krishna Reply

  Beste Tom,

  Wat een mooi werk doe je met deze blog. Geweldig hoeveel mensen je op de juiste weg kunt zetten. En zoals je wel zult verwachten. kom ook ik met éénzelfde vraag. Tips en voorstellen voor een bedrijfsnaam.
  Ik heb al een bedrijf dat Rode Rups heet waarbij ik mij richt op wordpress websites voor starters met verschillende aanverwante diensten.

  Mijn bedrijf verandert langzaam en het is tijd voor een andere uitstraling. De diensten die ik ondertussen aanbied zijn: internet strategie bepaling, Quick Scan, projectmanagement, marketing strategieën, uitdenken van nieuwe online business modellen, organiseren van brainstorm sessie, workshops en lezingen. Ook huur ik vaak andere disciplines in om een totaal aanbieding te kunnen doen voor mijn klanten, zoals tekstschrijvers, fotografen, SEO specialisten, grafisch ontwerpers, programmeurs etc.

  Hierbij heb ik een andere uitstraling nodig. Iets wat modern over komt, compact is, wat de potentiële doelgroep een krachtig gevoel geeft.

  Ik heb eerst veel zitten denken aan iets wat aansluit bij Rode Rups maar dan een stap verder. Woorden als transformatie, imago, verpopping, metamorfose. Maar die kloppen allemaal niet precies met wat ik wil aanbieden. Mijn bedoeling is juist meer om een onderneming te helpen om zich te verbreden door inzet van moderne mogelijkheden via internet, om nieuwe producten of diensten te kunnen aanbieden, door nieuwe doelgroepen of een groter bereik van bestaande klanten aan te spreken of door marketing strategieën uit te werken.

  Ik heb daarna oneindig zitten zoeken naar futuristische namen, naar vertalingen van woorden, naar combinaties van diensten en producten, maar geen enkele past echt of bestaat al of is niet meer als URL te krijgen.

  Ik heb ook al wat pogingen gedaan met bedrijfsnaam generatoren, maar die zijn meestal of Engels of gebruiken alleen de woorden die je zelf intypt.

  Trefwoorden waar ik al naar heb gekeken zijn vaak Engels terwijl ik dat eigenlijk niet wil. Bijvoorbeeld: WebValue, NewHorizon, Frontier, Warp, SYW(SpreadYourWings), NXTGEN.

  Wat zou jij mij aan kunnen raden voor een pakkende bedrijfsnaam Tom?

  Ga vooral ook door met je tips en adviezen. Je helpt er enorm veel mensen mee!

  groet,
  Krishna

  1. admin Reply

   Krishna, Bedankt voor je reactie en je compliment.

   Als ik het goed begrijp heb je al een naam maar wil je deze graag
   veranderen? De vraag die bij mij opkomt is: Waarom?
   Waarom wil je persee de naam veranderen?

   Rode Rups is apart en heeft lijkt mij al een goede en nieuwe naam.
   Misschien wil je de naam meer body geven zodat iemand weet wat je
   precies doet.

   Ik zat te denken aan:
   – Internet Metamorfose
   – De Internet Rups ”Een ware metamorfose voor je internet business”
   – Rups Internet Imago
   – Rups Internet Diensten
   – Rups Internet Groei

   1. Krishna Reply

    Hallo Tom,

    Hartelijk dank voor je nuttige reactie. Goede tips, maar helaas nog net niet wat ik zoek en mijn zoektocht is nog steeds bezig.

    De reden waarom ik mijn naam wil veranderen / ernaast iets wil promoten onder een andere naam, is dat ik redelijk vaak te reactie krijg dat juist Rode Rups voor een meer zakelijke markt en grotere spelers niet zakelijk genoeg klinkt.

    Ondertussen zit ik te denken aan namen als:
    – Kurvers internet advies
    – Kurvers internet business
    – Kurvers Consultancy

    Maar eigenlijk wil ik juist iets hebben zonder mijn eigen naam maar iets wat iets moderns uitstraalt en ook de diensten het beste uitdrukt. Metamorfose gaat meer om veranderen en ik ben niet zozeer een gehele onderneming aan het veranderen, maar ik probeer er eerder meer potentieel uit te halen.

    Het blijft een enorm lastige bevalling merk ik en ik wil nu echt iets hebben waar ik voorlopig mee vooruit kan.

    Dank in elk geval voor de moeite om hierop te reageren en om mee te denken.

    Succes met je verdere activiteiten.

    Met vriendelijke groet,
    Krishna Kurvers

 55. Ozlem Reply

  Hoi,

  Ik wil een thuiszorg beginnen en vind het heel moeilijk on een naam te kiezen. Mijn passie gaat uit naar diabetes/insuline patienten. Alleen ik weet niet of het verstandig is om die te gebruiken. Het moet een nederlandse naam zijn die ook makkelijk uit te spreken is voor buitenlanders. En je enig iedee.

  1. admin Reply

   Ozlem, goed te horen. Het is inderdaad misschien niet handig om dit erin te vermelden. Misschien wel in je slogan natuurlijk. Heb je al voorkeuren qua namen?

 56. Bert Heemskerk Reply

  Beste Tom

  Ik heb eigenlijk ook een vraag over een goede bedrijfsnaam, ik werk als adviseur en projectleider voor gemeenten ogv veiligheid en crisisbeheersing. Ik adviseer gemeenten wat te doen mbt jongerenoverlast, veiligheid op straat, in wijken en buurten ect. Ik zat te denken aan Heemskerk Advies of Heemskerk Beleidsadvies met als subtitel integrale veiligheid voor gemeenten, maar Heemskerk Advies kan ook een financieel bureau zijn, of mijn tweede naam Alexander te gebruiken of Heemskerk Consult /Heemskerk Public Safety

  Heb jij een ingeving? Ik denk er al te lang over na eigenlijk

 57. Marinka Reply

  Hallo Tom,

  Ook ik ben al enige tijd aan het brainstormen op een functionele pakkende bedrijfsnaam. Het betreft een hulpverleningspraktijk voor mensen (in alle leeftijden) met een psychische beperking. Mijn bedrijf zal zich richten op (gezins) begeleiding/ (gezins) coachen, en het ontwerpen en geven van trainingen. Kernwoorden zijn eigen kracht, eigen regie, samen, systeemgericht, herstel en cliënt centraal. Ik had eerst de naam hulpverleningspraktijk Friesland bedacht (wil niet verder uitbreiden), echter die naam is niet ‘laagdrempelig’ en dit is wel een voorwaarde waar de naam aan moet voldoen. Woorden als therapie / hulpverlening kan erg afschrikken. Wat ik graag in de naam naar voren wil laten komen, is dat de mensen het heft in eigen hand hebben, en dat mijn begeleiding slechts een stukje gereedschap is waar zij gebruik van kunnen maken om te herstellen. Heb jij daar wellicht ideeën over? Dat zou helemaal super zijn! Ik heb wel op internet gekeken, maar alles is zo standaard, ik zoek iets om mezelf te onderscheiden zowel in de naam als in de logo en huisstijl.

  1. admin Reply

   Marinka, begrijp wat je bedoeld. Ik zou dan denken aan Regie zoals:
   – Levens Regie
   – Regie over je eigen leven
   – Regie consult
   – Kracht en Regie
   – Samen de Regie
   etc.

   1. Marinka Reply

    Hartelijk dank voor het meedenken! Ik heb mijn besluit genomen en gekozen voor de naam ‘Eigen Regie Friesland’. Persoonlijk vind ik het een krachtige naam en het benoemen van de provincie impliceert dat het bedrijf voldoende mandaat heeft. Een vraag die ik nog heb, is of het toegestaan is dat ik plaatjes van internet pluk om in mijn website te verwerken? Verder ben ik uiteraard erg nieuwsgierig wat jullie van de door mij gekozen naam vinden?

    Vriendelijke groet,
    Marinka

 58. Patricia Reply

  Hallo Tom,

  Via via kwam ik op je site. Ik ben bezig met verdiepen in het opzetten van
  een service bureau. De diensten
  zullen zijn: huishoudelijk werk, mee als begeleiding bij begrafenis/ crematie/ kerkdiensten/ bezoek aan kapper/ familieleden etc. Daarnaast het maken van een wandeling, een stukje touren. Kortom: alle dagelijkse bezigheden die niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Doelgroep is de oudere medemens. Ideetjes: Vast & Zeker, in goede handen bij (mijn volledige naam), Samen1. Ik loop hier een beetje in vast, heb je misschien ideetjes?

  Dank je wel voor het meedenken!

  1. admin Reply

   Patricia. Als je kijkt naar de doelgroep hebben ze vaak iets met een betekenis of jouw naam. Je kunt ook denken om namen zoals ouderen, begeleiding te vertalen in het Latijns, Frans etc. .

   Hierbij een paar suggesties:
   – Voor de ouderen
   – Mastiano (sterk, combinatie)
   – Anciano = spaans voor ouderen
   – Enim senes = voor ouderen

   Kun je hier iets mee?

 59. Phyllis Reply

  Beste Tom,

  Allereerst bedankt voor de 5 sterke tips!

  Ook ik zit verlegen om een pakkende bedrijfsnaam voor mijn nieuw op te starten bedrijf, namelijk het complete beheer voor VvE’s regelen. Naar mijn idee zou de naam een dynamische uitstraling moeten hebben en daarnaast flexibiliteit uitstralen.
  Heb je ideeën?

  Alvast hartelijk dank!

  Met groet, Phyllis Derolur

 60. Sven Reply

  Dag Tom,
  We zijn bezig met het opstarten van een nieuwe zaak en daarbij zijn we op zoek naar een klinkende naam voor zowel de zaak als de webshop.
  We verkopen design beelden , tuinmeubelen en woninginrichting maar een naam vinden is heel moeilijk de meeste namen die we bedenken zijn al geregistreerd en vooral al aan een website gelinkt.
  Zou jij ons wat extra inspiratie kunnen geven?
  Groeten Sven

  1. admin Reply

   Tuurlijk, hierbij een paar suggestie’s: Woning & Style, Jouw Woning, Woning Koning, Mijn Thuis, Mijn Eigen Huis, Always At Home, Home Style.

 61. Wilma Reply

  Hallo Tom,

  Ik heb al sinds 2008 een praktijk en ben nu bezig om alles te veranderen (naam, logo, website, teksten). Ik ben al een tijdje bezig met een nieuwe praktijknaam maar loop telkens vast. Ik heb een praktijk voor psychosociale begeleiding en training. Mijn doelgroep bij de psychosociale begeleiding ligt vooral bij burn-out, stress, angst en trauma begeleiding, relatietherapie. Maar de trainingen zijn weer vooral gericht persoonlijke ontwikkeling binnen innovatietrajecten. Lastig is dus om een naam te verzinnen die de hele lading dekt. Ik heb zelf zitten denken aan iets waar mijn naam in zit verwerkt zoals; Wil’sKracht of Wil’sKrachtig maar als je gaat zoeken dan zijn er al veel bedrijven met Wilskracht en zelfs praktijkwilskracht.

  Zoals ik al meer lees hier, ook ik denk er al te veel en te lang over na. Ik hoop dat jij me een stukje verder op weg kunt helpen…?

  Alvast bedankt voor je meedenken!

  Vriendelijke groet,
  Wilma

  1. admin Reply

   Graag probeer ik je wat inspiratie te geven. Hierbij een aantal mogelijke bedrijfsnamen: Levens kracht, Wil & Kracht, Jouw kracht, Praktijk Jezelf.

 62. Abdel Reply

  Dag Tom,

  Kwam jou website tegen op google, best interessant en goede tips.
  Ik ben een naam aan het zoeken voor een zorgkantoor sinds één week, wil er niet een jaar over doen:)

  Ik had de naam Qualitaszorg in gedachten.
  Maar als ik rond kijk en zoek bestaat deze naam al onder de naam: qualitas.nl en Qualitas Care.

  Ik kan ook de website afkorten naar http://www.qz.nl ( qualitaszorg.nl)
  Heb jij een tip of advies voor mij?

  Alvast bedankt

 63. Petra Kaandorp Reply

  Hoi Tom,

  Wat heb ik genoten van al jouw reacties op vragen van allerlei aard. Serieus, maar ik moest ook soms lachen.

  Ik heb een vraag aan jouw creatieve brein; ik heb een coachopleiding gevolgd omdat ik werk bij de Scheidingsmakelaar en erachter kwam dat ik cliënten niet altijd goed te woord kon staan op emotionele momenten. Nu kan ik dat wel en ik wil graag mensen in echtscheidingssituaties coachen. Binnenkort ga ik een kindercoach opleiding volgen.

  Ik heb een dame gevonden die een logo voor mij gaat ontwerpen, maar ik kom er niet uit met mijn bedrijfsnaam.

  Mijn naam is Petra Kaandorp en wil graag volwassenen en jongeren coachen in echtscheidingssituaties.

  Komen er suggesties bij jou opborrelen ?

  Groetjes van Petra

  Scheiden is ook nieuw begin, dat is de slogan van de Scheidingsmakelaar.

 64. Fon Reply

  Goedemorgen Tom,

  Ik ben straks startende ondernemer en ik zou jou mening op prijs stellen, om mijn gebruik van naam te beoordelen voor mijn onderneming of het kan ook goed klinkt en duidelijk is. Mijn eigen naam is Yvonne maar deze heb ik jaren geleden achter me gelaten . Mijn roepnaam is Fon…nou wil ik deze naam gebruiken voor mijn bedrijf zoals Fon’s Fotografie. Wellicht heb jij nog suggesties ?? Ik laat me graag inspireren ;-)

  groetjes,

  Fon.

 65. Mimount Reply

  Beste Tom,

  Ik wil binnenkort een borduur-atelier beginnen, maar wil eerst een naam hebben voordat ik met de stap zet. Ik kom er alleen niet uit, ik wil namelijk niet een naam hebben die ondertussen cliché is. Dus geen borduur-winkel of borduuratelier.nl of iets in die richting maar wel dat het voor mensen duidelijk is dat ze er cadeaus en spullen kunnen laten borduren. Ik wil vooral geborduurde kraam-, verjaardags- en huwelijkscadeaus verkopen. Heeft u misschien een idee?

  Groeten en alvast bedankt voor het meedenken!

 66. Agnes Reply

  Geweldig, zoals jij met namen ‘strooit’. En wat een herkenning bij al die mensen die lang aan het zoeken zijn naar DE NAAM. Daar ben ik ondertussen ook al een tijdje mee bezig en het is uitermate frustrerend dat het nog steeds niet is gelukt. En dat ondanks het bedenken van bijna 60 namen (waarvan er 51 al bestonden), om gek van te worden. Leg ik de lat te hoog? Ik wil kort, krachtig, niet mijn eigen naam en een naam in het Nederlands… En dan gebruik ik liever ook niet het woord coach, daar zijn er ondertussen meer dan genoeg van.

  Als inspirator en motivator stimuleer ik vrouwen 40+ om de beste versie van zichzelf te worden zodat ze meer zingeving, voldoening en geluk in hun leven ervaren. Suggesties??? Ze zijn meer dan welkom!!!

 67. marsja verhagen Reply

  Hoi Hoi,

  Super wat je al voor velen gedaan hebt.
  Ook ik worstel met een pakkende bedrijfsnaam.
  Ik ben gewichtsconsulente voor zowel volwassenen als kinderen, maar teven ook sportvoedingsadviseuse.

  Zou je voor mij ook zo’n mooie pakkende naam uit je mouw kunnen schudden, ik loop totaal vast.

  alvast super bedankt
  gr. Marsja

 68. Willeke Reply

  Hoi Tom,

  Wat leuk om te lezen dat je zoveel mensen ideeen geeft voor een bedrijfsnaam.
  Zelf ben ik ook op zoek naar een pakkende naam voor ons te starten bedijf.
  Wij verzorgen evenementen, styling en doen een stukje marketing voor het bedrijf.
  Zelf dacht ik aan Senses Style maar ik vind het niet pakkend genoeg. Graag wil ik in een kort woord verwoorden waar we voor staan , meedenken, voelen, zien, kijken, ervaren, beleven.
  Eigenlijk waar Senses voor staat. Heb jij suggesties?

  Hartelijk bedankt,

  Groetjes Willeke

 69. Miki de Best Reply

  Beste Tom,

  Vandaag kwam ik toevallig jouw tips over het zoeken naar een bedrijfsnaam tegen. Een goede naam vinden is lastig. Ik ben bezig een 2e hands kledingwinkel voor dames en evt. kinderen op te zetten en wil hiermee ook expats bereiken, ook voor inkoop en/of in consignatie nemen.
  Een knipoog naar mijn achternaam de Best leek mij leuk, dus ik dacht bijvoorbeeld aan Best Vintage (maar vintage staat voor kleding uit een bepaalde periode, ook al wordt het in de mode tegenwoordig veel gebruikt). Ook dacht ik aan iets met mij voornaam Miki, bijvoorbeeld Miki’s eye for 2nd Hand
  Of iets als Eye love Vintage, Eye Vintage, Vintage 4U, Second Best 4u (second best bestaat al).
  Ik loop vast, heb jij misschien een idee?
  Vriendelijke groet,
  Miki de Best

  1. admin Reply

   Je kunt inderdaad iets met je achternaam doen. Paar suggestie’s: De Best Clothes, Second Clothes, Second Kleding, De Beste Dameskleding, Dameskleding de Best, De Best kleding voor vrouwen, De Best.

 70. Roderik van Zevenbergen Reply

  Goedemiddag Tom,

  Allereerst mijn complimenten omtrent je webblog, je helpt een hoop mensen op weg en voorziet ze van uiterst nuttige tips.

  Ook ik ben op zoek naar een goede bedrijfsnaam voor mijn nog op te starten bedrijf. Dit bedrijf zal starten als eenmanszaak, maar hoop het door goede resultaten in de toekomst te kunnen uitbreiden.

  Ik ben een dienstverlenend bedrijf dat mijzelf aanbiedt als ICT Manager, Trainer of Adviseur. Door mijn sportieve achtergrond als trainer en docent aan de KNVB wil ik de sportbeleving koppelen aan het bedrijfsleven. Mijn ruime ervaring als ICT manager en voetbaltrainer op alle niveaus hiermee meenemende.

  Ik ben benieuwd of jij mij ook op weg kunt helpen met nuttige tips omtrent de bedrijfsnaam en eventuele metatags om mijn website (nog te bouwen) meer naamsbekendheid te geven?

  Ik verneem graag van je.

  Met sportieve groet,

  Roderik van Zevenbergen

 71. Johanna Reply

  Hallo Tom,

  Ik ben bezig met een bedrijfsnaam
  Mijn ene bedrijf heet Persoonlijk Groeien(coachen) nu wil ik voor mijn andere bedrijf het zelfde logo alleen dan in andere kleur gaan gebruiken en dat iets van de naam terug komt.
  Met dit bedrijf wil ik graag website bouwen en workshop geven

  Nu kwam ik op Zakelijk Groeien alleen die bestaat al baal hier enorm van en zit nu volledig vast
  Hoop dat jij mij verder kan helpen

  Liefs Johanna
  Geen persoonlijke voornaam erin

 72. Lotte Reply

  Hallo Tom, goede adviezen, dank je wel! Ik broed al een half jaar op een goede naam voor mijn praktijk voor onderwijs (leerproblemen), opvoeding en ontwikkeling. Hele lijsten zijn de revue gepasseerd. Wellicht heb jij tips?
  En wat is het voor- of nadeel van een naam voor een praktijk in mijn branche, of het gebruik van mijn eigen naam? Het wordt tijd dat ik een knoop door hak, want het wordt nu een obstakel….
  Hartelijke groet, Lotte

  1. admin Reply

   Het moet inderdaad geen obstakel gaan worden. Het is altijd jammer te zien dat ondernemers soms maanden bezig zijn met het verzinnen van een bedrijfsnaam. Heb je de selectie nog met de namen? Wanneer je jouw eigen naam gebruikt betekent het wel vaak dat het eenmanszaak is en dat je echt door een persoon wordt geholpen. Bestaat Praktijk Voor Onderwijs trouwens al? PVO?

 73. Een kritische noot Reply

  HEEL veel goedlopende internationale bedrijven voldoen niet aan jouw eerste tip!
  Aan de namen GOOGLE, APPLE, SAMSUNG, INTEL, HP, BROTHER, HILTON, NETFLIX, WHATSAPP, TOMTOM, etc, kun je echt niet zien wat het bedrijf doet. Dus dat vind ik persoonlijk geen goede tip. Ik denk dat je naam er helemaal niet zo toe doet, zolang je maar ervoor zorgt dat deze bekend wordt. Dat je naam verraadt wat je doet is dus onbelangrijk. Daarbij is het vaak zelfs omgedraaid! Veel mensen kopen liever een koelkast bij WEHKAMP (weer een naam die niets verraadt) dan bij KOELKASTDISCOUNT of zo (een samengestelde naam zoals je bij een andere tip aangeeft als een goed idee). Een samengestelde naam geeft juist vaak een onprofessionele indruk. Wie koopt niet liever iets bij CZ dan bij KIDSWELZIJN (een naam die je terplekke verzon)? KIDSWELZIJN komt bij mij niet als een professioneel bedrijf over. Ik neem toch liever een abonnement bij NETFLIX dan bij FILMSONLINE of zo, omdat je weet dat je daar kwaliteit krijgt.

 74. Nelleke van Wingerden Reply

  Hallo Tom,

  Geweldig om langs al die namen te scrollen die je zo naar voren brengt.
  Zelf zit ik uiteraard ook te zoeken naar een bedrijfsnaam, zo kwam ik ook hier terecht.
  Ik wil een praktijk voor budgetcoaching beginnen en daar liever niet mijn achternaam in gebruiken, omdat die een beetje lang is. Verder gebruiken veel van deze coaches al op die manier hun bedrijfsnaam. Ik wil iets wat er meer uitspringt.
  Verder wil ik me ook niet helemaal vastleggen op het budgetcoaching, omdat ik de werkzaamheden ook nog zou willen uitbreiden met burn-out en stressbegeleiding en/of ervaringsdeskundige.
  Heb jij nog een goed idee?

  Bijvoorbaat dank!
  gr. Nelleke

  1. admin Reply

   Hoi Nelleke,
   Wat goed dat je weet wat je wilt doen. Je geeft aan dat je financieel en psychisch op weg wilt helpen. Een bedrijfsnaam zou dit dus moeten overkoepelen. “Geholpen” in het frans is aide. Je kunt ook denken aan “samen op weg” of deze in het latijn unum in via. Het Portugese “orientar” betekent handreiking en dekt goed de lading. Heb je hier wat aan gehad?

 75. Lotte Reply

  Hallo Tom,
  Dank je wel voor je eerdere reactie. Om op je vraag terug te komen: eerdere verzonnen namen (door allerlei mensen) voor mijn bedrijf voor leerproblemen en kindercoaching waren heel divers: Bureau Boot (mijn achternaam is Schuit), Over de Stroom, Kiemkracht, Stimulans, Cicero etc. etc. Aangezien ik er maar niet uitkom en het nu echt tijd wordt voor een besluit denk ik steeds meer aan mijn eigen naam + Praktijk voor onderwijs, opvoeding en ontwikkeling.

  Iets heel anders: die pop up over een ontwerp bedrijf dat contact met mij wil opnemen, is dat spam of legaal via jouw site?

  Een hartelijke groet, Lotte

 76. Miranda Robbe Reply

  Hallo Tom,
  Dank voor je 5 tips. En wat een inspiratie in bedrijfsnamen in alle reacties. Ik ben dusdanig geïntrigeerd dat ik toch ook om je advies vraag :-) (en me meteen heb aangemeld voor je rapport en nieuwsbrief!)
  Zelf ben ik ook al een tijdje op zoek naar een nieuwe, echt passende bedrijfsnaam. Mijn bedrijf heette (heet nog) Phoenix Health & Lifestyle, en was meer gericht op voedingscoaching. Het klopt alleen van geen kanten meer!
  Inmiddels heb ik me dusdanig ontwikkeld dat ik veel bredere (life)coaching doe, in combinatie met Powershoot-fotografie (een bepaalde manier van portretfotografie met een stukje coaching), maar ook workshops geef. Dat alles gericht op het in je kracht gaan staan, je eigen weg gaan en (gelukkig zijn) stralen.
  Ik vind het lastig om de combinatie coaching, workshops en fotografie in één naam te vangen. Misschien heb jij suggesties die me weer op weg kunnen helpen?
  Alvast bedankt!
  Hartelijke groet, Miranda

  1. admin Reply

   Hoi Miranda,
   Wat goed dat je meer aankan dan oorspronkelijk het plan was. De huidige naam vind ik de lading nog prima dekken. Ook je website en dus de reputatie voor google is hieraan gekoppeld. Mocht je toch graag een andere naam willen, kun je denken aan black godess of zwarte godin. Of iets simpels als rune wat een verhaal vertellende fee weergeeft. Jij maakt voor mensen een nieuw verhaal mogelijk. Ook kun je denken aan afkortingen als wecef (workshops coaching fotografie) of ‘meer in dat’ wat suggereert dat mensen meer uit het leven willen halen en tevens een speling is van jouw naam.
   Heb je ook wat aan mijn boek gehad voor je business?

 77. M Reply

  Beste Tom,

  Is er ook een manier waarop wij buiten het openbare gedeelte om ,contact kunnen hebben?
  Ik zou het enorm waarderen als je mij wilt helpen,ik zit vast ,-) Zoals zovelen.
  Ik hoor het graag,en dank je wel alvast!

 78. Peggy Reply

  Hallo Tom,

  Ook maar eens een gokje wagen, ik ben sinds mei ingeschreven bij de KvK als eenmanszaak onder de naam begeleiding bij NAH. Intussen is gebleken dat de zorg die ik bied breder gaat dan de naam zou doen vermoeden.
  Mijn werkzaamheden bestaan uit de werkzaamheden die men ook van de thuiszorginstellingen kan verwachten.
  Ik wil dus mijn bedrijfsnaam gaan veranderen maar omdat je dat natuurlijk niet eindeloos blijft doen ben ik op zoek naar een goede naam.
  Ideetje wat ik zelf al had:
  Kura thuiszorg (Kura is Papiaments voor; zorgen voor, behandelen, behartigen, beter worden) Er bestaan al wel organisaties die Cura thuiszorg gebruiken maar ik zag ze ook in meerdere gemeentes, kan dat dan nog wel? (de naam bestaat nog niet bij de KvK)
  Verder had ik nog presis thuiszorg (presis is Papiaments voor juist, minutieus, precies, scherp, stipt, zorgvuldig) maar als je dat opzoekt op google kom je ook uit op een site die het vertaald naar gezwel….niet echt iets voor een naam dus.
  Papiaments kwam als eerste in me op omdat we verliefd zijn op Curaçao. Latijn heb ik ook gezocht maar dan kom je al snel op onuitspreekbare namen en aangezien mijn klanten toch ook veel ouderen zullen zijn lijkt me dat niet zo praktisch.

  Heb je voor mij nog ideeen in een heel andere gedachtengang of zit er in mijn idee al wat?

  Alvast bedankt!

  Groeten Peggy

  1. admin Reply

   Hoi Peggy,
   Goed om te horen dat je business zo’n vaart neemt. Het wijzigen van een naam zou ik niet snel doen. Daarmee wil ik zeggen dat je al bekendheid met deze naam hebt en ook een reputatie voor google hebt opgebouwd. De huidige naam dekt het voldoende, maar ik begrijp dat je liever een naam hebt met meer betekenis. Ouderen hebben graag een persoonlijke band dan een bedrijf. Ik zou dus zeker voor een bedrijfsnaam gaan met jou voornaam. Grote kans dat als ze je promoten je ook online gevonden wordt. Ik zit te denken aan peggy’s thuiszorg. Of de engelse richting care of peggy of peggys home care. Of mooi latijn peggycura.
   Kun je hier mee vooruit?

 79. Tessa Reply

  Hallo Tom,

  Ik ben bezig met mijn fotografie bedrijf weer op te zetten maar de naam is erg moeilijk te verzinnen.
  ik heb in 2010 mijn eigen bedrijf gehad maar de naam was niet echt pakkend..
  het was eerst TessaB-fotografie maar ik wil eigenlijk niet iets met mijn eigen naam.

  Ik ben heel erg breed met mijn fotograferen en kan eigenlijk wel alles fotograferen.

  kan jij mij misschien helpen ??

  Met vriendelijke groet,

  Tessa

  1. admin Reply

   Hoi Tessa,
   Leuk om te horen dat je verder gaat met fotografie. Inderdaad gebruiken veel mensen dan hun eigen naam. Ook al geef je aan liever niet je eigen naam te gebruiken, zou je deze catchy kunnen neerzetten in de vorm van fotess. Ook kun je gaan voor een engelse benaming als ‘a true story’ og ‘illustrated’. Je kunt ook denken aan vertalingen van bijvoorbeeld snapshot. Dit zou anlik in het turks zijn en instantenea in het italiaans.
   Kun je hier mee verder?

 80. Monique Reply

  Beste Tom,

  Zoals velen loop ik tegen het bedenken van een bedrijfsnaam aan. Momenteel ben ik gewichts / lifestyle coach onder de naam Diéthique.
  Over een maand of 2 zal ik ook een schoonheidssalon erbij gaan openen.

  Naast het coachen van mensen op het gebied van afslanken, mindfulness en lifestyle verandering, kom ik niet op een korte pakkende naam die de hele lading zal dekken.
  Schoonheidssalon Monique is voor mij bijvoorbeeld echt geen optie, omdat het simpelweg niets over mijn coachingstalent zegt.

  Zelf loop ik vast op de onderstaande termen:
  * Lijfstijl
  * Total Balance
  * Moment
  * Vitaal

  Kan jij mij op weg helpen?
  Alvast bedankt!

  Monique

  1. Elisabeth Reply

   Beste Monique,
   het is altijd lastig om een naam te bedenken die zoveel diversiteit dekt. Vaak is een korte naam een sterke naam, maar daar was je zelf ook al goed mee op weg. Ik kan je rijtje aanvullen met ‘Schoonheid’, omdat schoonheid van buiten en binnen zit. Maar Schoonheid zelf is niet pakkend. Wanneer je naar vertalingen en wat vrij is kijkt, kom je uit op La Tua Bellezza of Votre Beaute wat jouw schoonheid betekent. De naam Pegaeae refereert aan een God van de bronnen (water). Aangezien jij uit meerdere bronnen put om mensen te helpen verder te komen in hun leven (stromend water) is het een mooie gedachte. Wanneer je waterloop zou vertalen, kom je uit op fluminis (latijn). Water staat voor leven en de verbintenis met loop, komt uit op levensloop. Ook veel zeggend. In ieder geval in deze richting kun je ook creatief zijn in een naam. Tot slot vind ik swastika ook passend. Dit is een eeuwenoud universeel symbool met een diep spirituele betekenis van voorspoed en geluk.
   Hopelijk kan je hier mee verder. Het was mijn bedoeling om je invalshoek te vergroten, vandaar.

 81. Charlotte Reply

  Hallo Tom,

  Wat een verademing deze site en wat leuk om alle bedachte namen te lezen!!
  Ik en mijn tante willen een bedrijfje opzetten waarbij mensen die even geen zin hebben om te koken, bij ons een keuze kunnen maken uit de menu’s en een bestelling kunnen doen. Wij koken dan zelf de maaltijden.
  Maar alleen Italiaanse streekgerechten op de echte Italiaanse manier gekookt (mijn tante is Italiaanse). Daarnaast willen we tzt ook workshops gaan geven.
  Alleen nu lukt het ons niet om een simpele maar leuke, spontane, vrolijke naam te bedenken die omvat wat wij willen gaan doen.
  Wij hadden al iets van ‘cucini-amo/cuciniamo’ (wij houden van koken) maar dat bestaat al. Heb jij misschien nog ideetjes waar we iets verder mee zouden kunnen komen?

  Hartelijke groet,
  Charlotte

  1. Elisabeth Reply

   Beste Charlotte,
   wat een leuk initiatief. Op basis van de informatie die jij mij geeft, zal ik je algemene suggesties geven. Je kunt altijd nog de woonplaats erin verwerken of de namen van jullie beiden, een achternaam, etc. In ieder geval heb ik Charliana/Charlia voor je. Char betekent geliefde en Liana/Lia is een afgeleide van Italiaans/Italia, een mooie combinatie dus wat voor jullie ‘liefde voor italie’ kan betekenen. Of een combinatie van de vertaling ‘gerechten Italië’ zou iets worden als Alimentitalia. Je zou ook een Nederlandse woordspeling kunnen doen als Dé smaaksensatie of Dé Italiaanse Smaaksensatie. Een andere vertaling zou kunnen zijn ‘bestemming Italië’ wat neerkomt op Destinazione Italia.
   Hopelijk heb je hier wat aan om mee verder te kunnen.

 82. Bowie Reply

  Hallo Tom, ik heb de volgende vraag.
  Indien er al een winkel (zonder internet verkoop) bestaat met een specifieke naam b.v. fa. sinaasappel, mag je dan wél een internet winkel, die dezelfde soort producten, maar dan uitsluitend via internet verkoopt, met diezelfde naam beginnen? Dus dan in dit voorbeeld http://www.sinaasappel.nl. Dus beiden verkopen ze sinaasappels, echter de een via een winkel in de straat, de ander uitsluitend via internet? Of is hier dan ook sprake van naam bescherming voor de eerste? Want het zijn ten slotte twee hele verschillende bedrijven…..Alvast bedankt.

  1. admin Reply

   Goede vraag Bowie! Het is zo dat je zonder toestemming niet mag handelen met een bedrijfsnaam waar je geen eigenaar van bent (offline of online). Wanneer je ziet dat een bedrijf zich niet op het internet bevind, zal ik je aanraden met dit bedrijf contact op te nemen en een afspraak te maken. Wellicht kan er een samenwerking ontstaan zodat jij de online kant beheert. Je noemt verder algemene voorbeelden. Als je jouw specifieke vraag persoonlijk wilt stellen kan dat altijd via http://www.tomdehaan.nl/contact zodat ik eventueel een gerichter antwoord aan je kan geven voor jouw specifieke situatie.

 83. Lisa Reply

  Dag Tom,

  Ik heb alle reacties zitten lezen. En wat een leuke suggesties!

  Ik heb er namelijk zelf ook mee bezig, maar loop nu vast en begin te twijfelen.
  Idee: Het is een site voor vrouwen, waarin allerlei posts geplaatst worden voor de “empowering” van vrouwen, delen van ervaringen om het zo maar te zeggen. Om je een idee te geven: een voorbeeld post zou kunnen zijn: Hoe word ik gelukkiger? Ja het is een heel simpel voorbeeld maar hopelijk begrijp je een beetje de richting. Graag uw hulp. Ik zou het erg waarderen.

  Gr, Lisa

  1. Elisabeth Reply

   Beste Lisa,
   Ondanks dat je een zeer algemene omschrijving geeft waar je naar toe wilt hoop ik dat je wat hebt aan de volgende suggesties. Je geeft aan dat je een site voor de ‘empowering’ van vrouwen wil maken. Dus je wilt elkaar eigenlijk empoweren. Daarom kwam ik op het idee van de naam Lisamen. Lisa met heel veel andere vrouwen samen. Sterk, kort en krachtig. Zegt wat je wilt gaan doen. Zo kun je ook gaan voor ‘Zeven sleutels’. Dit kan van alles representeren en je kunt er veel betekenis aan geven. Of je stuurt aan op een speelse manier op de kracht van vrouwen door een naam als ‘dresstokill’ (dressedtokill is niet beschikbaar). Of je wilt heel anders uit de hoek komen met ‘beduiveld’. Tot slot kun je denken aan een vertaling van on the fly, wat in het latijn ‘muscae’ zou worden.

   Je merkt dat ik verschillende denkrichtingen op ga, omdat ik niet goed weet wat je nou wilde. Vandaar dat het zo uiteenlopend is. Dan kun je hopelijk ergens een connectie mee maken en daarop verder borduren en een goed plan maken. Als je meer advies wilt over hoe je de website het beste vorm kunt geven, help ik je graag verder.

   Succes,

   Tom

 84. Erna Reply

  Beste Tom,

  Complimenten voor je site! Erg leerzaam materiaal. Ik had een vraagje: ik ben op zoek naar een leuke naam voor een bedrijfje in het geven van creatieve cursussen aan kinderen. Tot nu toe kom ik alleen op namen met creatief, crea en knutselen erin. Maar de ‘juiste naam’ heb ik nog niet gevonden. Het zou mooi zijn als het een korte, vrolijke, niet te ingewikkelde, frisse naam was. Evt. ook met mijn eigen naam erin verwerkt. Kun jij mij verder helpen?

  Alvast hartelijk dank!
  Groetjes, Erna

  1. admin Reply

   Hoi Erna,

   leuk om creatief met kinderen te zijn. Op zoek naar een korte, vrolijke, niet te ingewikkelde en frisse naam. Wat dacht je van Kleine Wijzer. Kun je alle kanten mee uit, van klok kijken tot vergaren van wijsheid. Als ik ingewikkelder ga, zou je kunnen denken aan Ernartes. Erna is jouw naam en Artes is knutselen in het Gallicisch. Knutselen vertaald in het Italiaans levert je Mestieri op. Creativerna of staat voor Creatief met Erna. Tot slot kun je gaan voor oer Hollands Blije Guit (betekent Blije Deugniet).

   Genoeg om alle kanten mee op te kunnen, lijkt mij.

   Tom

 85. Marlies Reply

  Dag Tom,

  Wat fijn dat er iemand meedenkt!
  Als docent Nederlands valt het me op dat er in brochures, folders, websites enzovoorts vaak taalfouten zitten. Dit bracht me op het idee een bureautje te beginnen dat teksten corrigeert en eventueel redigeert. Ik loop al weken te peinzen over een goede naam, maar de KvK en Google vertellen me dat alles wat ik bedenk al bestaat. Basisgedachte is dat het een Nederlandse naam moet zijn en ik wilde er iets met ‘taal’ of ‘tekst’ in verwerken. Taalhuis, tekstdienst, taalmeester, sterkverhaal, sterketekst, klaretaal, taalkracht, van AtotZ, met andere woorden …… het is er allemaal al, hetzij als soortgelijk bureau, hetzij als onderwijsmethode.
  Vind je het een goed idee om een combinatie te maken met het woord ‘bureau’? Bijvoorbeeld bureautaalkracht? Misschien wordt de naam dan te lang?
  Kortom: ik kom er niet meer uit! Kun je me advies geven?

  Dank en groet,
  Marlies

  1. admin Reply

   Beste Marlies,

   goed dat je al een duidelijk idee van een naam hebt voor je zelf. Dan is het lastig wanneer je er achter komt dat jouw creatieve gedachtegang al door een ander in gebruik zijn. Het gaat dus om een Nederlandse naam met ‘taal’ of ‘tekst’ erin verwerkt. Zelf kwam je al met goede suggesties. Speltekst is dan minder krachtig, maar wel duidelijk. Doorgestoken taal is een woordspeling op doorgestoken kaart. “Zeg het met taal” in plaats van Zeg het met bloemen. “De hoofdtaal” in plaats van de hoofdzaak. Ook kun je denken aan De T van Taal. En eentje extra is dan “Taal boven baas”.

   Het blijven woordspelingen waar je nog ruimte hebt tot verdere creativiteit. Hopelijk kun je weer wat verder,

   Tom

 86. Nicky Reply

  Leuke tips!
  Ben al een hele tijd op zoek naar een naam voor mijn fotografie. Ik doe vooral paarden/ ruiter en paard en eigenlijk alles wat daarrond hangt, ook doe ik motoren en oldtimers.
  Mijn eigen naam is veel te lang, en fotografie Nicky vind ik echt niet goed klinken.
  Hebben jullie ideetjes of inspiratie?

  Bedankt!

  1. admin Reply

   Hoi Nicky,

   wat ik uit je verhaal begrijp is dat je paarden en paardensport fotografeert. Daarnaast ook motoren en oldtimers. Alles heeft dus te maken met paardenkracht, waarbij FotoPK alles zou dekken. CavalliNicky staat voor Paardenkracht Nicky in het Latijns. DeForcaFoto zou staan voor paardenkracht foto in het Catalaans. Wanneer je enkel gaat richten op fotografie van Nicky zou je kunnen denken aan WyNicky (fotografie in het Pools is wyniki). Wil je een naamspeling, kun je gaan voor Niklik (Nicky-Klik). Je zou kunnen denken aan het klikken van een foto in combinatie met je naam.

   Hopelijk kun je hiermee vooruit,

   Tom

   1. Nicky Reply

    ik vind jou antwoord eigenlijk wel geweldig, ben van poolse afkomst, daarmee is mijn familienaam te moeilijk en te lang om erbij op een foto te zetten.
    Nicky-clickie in alle mogelijke spelingen heb ik al over gedacht maar lijkt zo niet professioneel. Zelf zat ik een beetje vast met horsepower photograpy, dan kom je met afkorting aan HP en dan kom je bij een al bekend merk terecht. Inderdaad een naam verzinnen is niet zo moeilijk maar soms blijf je vasthangen in je eigen idee en dan is een andere kijk van iemand toch wel leuk.
    Dus dikke merci, ik denk dat het iets met paardenkracht gaat worden! hou je op de hoogte!
    Nicky

 87. Willeke Reply

  Wat een superleuke website!
  Ik ben op zoek naar een naam voor mijn website met de bedoeling die later te gaan gebruiken om als zelfstandige te gaan werken.
  Ik ben momenteel een opleiding aan het volgen om paardrijlessen te gaan geven, maar op een zo paardvriendelijk mogelijke manier. Horsemanship, rechtrichten en academische rijkunst zijn mijn stokpaardjes hierin.
  Ik ben dus op zoek naar een naam die dit dekt, maar de namen die ik heb kunnen verzinnen bestaan al…
  Heb jij ideetjes?

  1. Elisabeth Reply

   Hoi Willeke,

   inderdaad een branche om je moeilijk in te onderscheiden. Vaak ga ik dan offroad om op unieke ideeën te komen.

   Zo kun je titels van kinderboeken gebruiken. Denk aan ‘Nachtruiter’ van Jacqueline Eskamp of Wonderpony van Joke Reijnders. Ook kun je First Lady gebruiken wat het gevoel van een paard opwekt. Of je gebruikt een naam van iemand die een prachtige quote over paarden heeft gemaakt. Zoals Sharon Ralls Lemon: The essential joy of being with horses is that it brings us in contact with the rare elements of grace, beauty, spirit and freedom. De naam Ralls klinkt dan erg mooi. Tot slot wil ik je de naam Tienma meegeven. Een magisch paard uit de Chinese mythologie.

   Hopelijk kun je hier mee vooruit en kom je op creatieve paden terecht voor de juiste naam.

 88. Ingrid Reply

  Hallo,

  Wat een super interessante site! Direct in mijn favorieten opgeslagen!
  Ook ik zoek een geschikte naam, maar pfff vind het erg moeilijk.

  Ik ben bijna klaar met studie gedragstherapie.
  Ik wil mensen die zich down, niet fijn, angstig, overspannen etc voelen helpen om zich weer fijn te voelen. Kracht van binnen uit. Je weer positiever voelen etc. Omgaan met negatieve ervqrinfen etc,
  Ook wil ik mijn evaring inzetten om mensen de weg voor hulpverlening voor hun kind te vinden en ze hier mee te helpen.
  Ik had eerst BeLeef intens, maar nu is hier net een praktijk gestart met de naam Leef!
  Kortom ik moet weer opnieuw beginnen….heb jij wellicht tips voor mij?

  Groet,
  Ingrid

  1. Elisabeth Reply

   Hoi Ingrid,
   wat een goed idee om mensen weer te helpen kracht van binnenuit te gebruiken. BeLeef Intens is een mooie naam, welke je ook zou kunnen afkorten. Dan zou je BLEIS kunnen gebruiken. Je kunt ook denken aan een vertaling van weg. Dan zou strada (italiaans) je aan kunnen spreken of Leio (ijslands) wat ook jouw weg kan betekenen.

   Je geeft aan dat je mensen weer een positief gevoel wilt geven, oftewel de term positivisme kun je dan gebruiken. Enkele filosofen zijn hier ook mee bezig geweest. Zo ook Gabino Barreda. In Mexico legde hij de basis voor een generatie van cinetificos, positivistische politiek-economische adviseurs. Gabino zou daarom een toepasselijke naam zijn.

   Of gebruik de titel van een bekend gedicht als deze:
   Be not afraid of greatness: some are born great, some achieve greatness, and some have greatness thrust upon ‘em.
   — Shakespeare, Twelfth Night OF
   Courage and comfort, all shall yet go well
   — Shakespeare, King John

   Hopelijk kun je hier weer even mee vooruit Ingrid.

 89. Marlies Gerritsen Reply

  Hi Tom,

  Wat een waanzinnig leuke ideeën voor bedrijfsnamen heb jij zeg!
  Mag ik ook een beroep op je creativiteit doen?
  Mijn man is zijn baan verloren. Nu is er in zijn branche weinig te vinden op dit moment voor loondienst. Echter is hij een veelgevraagd klusser binnen onze vrienden- en familiekring. Hij is van origine meubelmaker/-stoffeerder, maar heeft inmiddels ook veel ervaring met keukens, badkamers, vloeren, schilderen en allerhande verbouwingen.
  Zijn naam verwerken in de bedrijfsnaam lijkt ons niet gunstig, aangezien we die altijd moeten herhalen en spellen (Wesselius).
  Zelf hebben we wel wat zitten spelen al met dingen als Hout!, Klus!, Gouden Hamer, BTW (Brians TimmerWerken). We lopen een beetje vast omdat veel al bestaat of we twijfelen over de impact. Heb jij nog een gouden ingeving?

  Alvast dank voor je inspiratie!

  Groeten, Marlies

  1. Elisabeth Reply

   Hoi Marlies,

   deze branche wordt inderdaad veel benut online. Een naam is dan lastig te vinden. Veelal wordt er gewerkt op naam basis, omdat je advertenties plaats op sites als marktplaats en klussites om je diensten bekendheid te geven. De achternaam is inderdaad lastig te verwerken, maar misschien is een voornaam persoonlijker. Dan zou je kunnen uitwijken naar BriansKlus, als je man Brian zou heten of Klus voor Brian of Vakman Brian. Slogans zijn dan ook makkelijk en het behoeft weinig uitleg.

   Wil je groot gaan denken en richting een echt bedrijf, dan zijn namen als ‘Gouden Hamer’ inderdaad interessant. Maar is dit wat je wilt? Dat is mij niet duidelijk en ik heb meer het idee dat je zelfstandige zonder personeel bent of wilt op zetten. Mocht je toch die visie hebben om een bedrijf te gaan runnen, kun je denken aan namen als Treball (klus in het Catalaans) of Starf (klus in het IJslands).

   Heel veel succes!

 90. Sandra Reply

  Beste Tom,
  Ik ben al hele tijd bezig een naam te bedenken voor mijn evenementen bureau,
  Ik doe o.a evenementen organiseren, weddingplanner, en ook catering.
  Hebt U voor mij een passende naam?

  1. Elisabeth Reply

   Hoi Sandra,

   Mooi initiatief en een breed gebied om werkzaam op te zijn. Wat mij opvalt is dat het voornamelijk samenvalt op een persoonlijke dienstverlening. Je bent veel in contact met een organisator om wensen te checken en daar zit dus je kracht. Sandraaz zou dan een leuke speling met je naam zijn en alles dekken.

   Daarnaast kun je denken aan Persoal (persoonlijk in het Gallisch) of Siqu (persoonlijk in het Zoeloe). Ook kun je denken aan Parade, aangezien je veel organiseert. Tot slot kun je gaan voor een afkorting als SEORG (Sandra Evenementen ORGanisator).

   Hoop dat je hier weer mee verder kunt. Succes!

 91. Ingrid Groen Reply

  Hmm waar is mijn reactie nu Tom? Ik had gevraagd mee te denken naar een passende bedrijfsnaam……..Deze reactie bleef lang op de status: Wachten op goedkeuring oid staan en nu zie ik dat de hele reactie weg is? Stond toch niets raars in?

  Groeten,
  Ingrid Groen

 92. Adinda Reply

  Hallo,

  Super handig dat je mensen helpt met hun bedrijfsnaam!
  Ik ben een student Ruimtelijke vormgeving en moet een ondernemingsplan opstellen. Ik heb alleen veel moeite met een naam bedenken want ik kom niet op een leuk idee.
  Ik wil een kort en bondige naam, maar hoeft niet een naam te zijn waaruit meteen blijkt wat het inhoud. Dit wil ik niet omdat er al zo veel bedrijven met … design etc. bestaan. Ik wil een naam met een strak logo waardoor mensen nieuwsgierig worden.

  Ik wil een (fictief) bedrijfje opstarten die producten ontwerpt.
  Mijn idee was om deels een online shop beginnen met zelf ontworpen producten, maar daarnaast ook producten naar wens van de klanten ontwerpen. Men wilt dus een bepaalt product wat nergens te koop is, dan verzin ik hier wat op en verkoop ik dit.
  Ook wil ik workshops gaan geven in het werken met bepaalde materialen.

  Punt 1 was dus wat voor bedrijf ik wil. Punt 2.. De bedrijfsnaam.

  Heb jij enig idee?

  1. Elisabeth Reply

   Hoi Adinda,
   Het is mij niet duidelijk of je dus een beschrijving van je bedrijf wilt. Daarom ligt de concentratie op de bedrijfsnaam. Het ging je niet om de inhoud, maar om een korte krachtige naam. Adinda betekent ‘Oudste dochter’ wat FillaGran in het Catalaans is en Figlia in het Italiaans.

   Je kunt ook kijken naar steke afkortingen als PAD (Product Adinda Design) of OOWA (Ontwerpen Op Wens Adinda).

   Daarnaast ga je voor uniek en persoonlijk. Een naam uit de mythologie zou daaraan kunnen voldoen. Zo kwam ik op Hestia. Zij was de oudste dochter van Kronos en Rheia en dus ook de oudste zuster van Zeus (Adinda betekent oudste dochter). Toch was zij in het volksgeloof van de Grieken de jongste van de godheden, die op de Olympus woonden, want in geen van beide gedichten van Homeros wordt haar naam vermeld. Zij zou als oudste als eerste worden verzwolgen door haar vader en als laatste terug worden uitgespuwd, zodat zij bij haar “tweede geboorte” de jongste was.

   Hopelijk kun je hiermee verder. Succes!

 93. Astrid Reply

  Beste Tom,

  Al een tijdje speel ik met de gedachte om een bedrijfje op te zetten dat hoogwaardige trainingen/cursussen organiseert voor medici, maar ook voor andere groepen (juristen, allerlei HBO-ers, zakenmensen, misschien ook leraren, etc). Onderwerpen in de filosofische/psychologische hoek. Maar ik wil de vrijheid houden om ook andere gezichtspunten te kiezen. De trainingen zullen plaatsvinden op mooie locaties (landhuizen/buitenplaatsen/buitenland) Ik wil graag een naam die kwaliteit, degelijkheid, stijl en charme uitstraalt. Heb jij misschien tips?

  1. Elisabeth Reply

   Beste Astrid,
   wat een geweldig idee om te gaan doen. Ik zat meteen te denken aan de naam van een filosoof, Aminias. Of jouw naam veranderen in een Griekse naam, dus Astrias. Of de naam Apollon veranderen naar Astrollon (samenvoeging met jouw naam). Apollon was in de Griekse mythologie de grote god van het herdersleven, medicijnen, de dichtkunst, muziek, boogschieten, dans, de pest, de kunst van het waarzeggen, rechtspraak en vooral de zon. Je kunt ook denken aan een vertaling van Gratie, wat Gracia (Catalaans) en Milost (Kroatisch) oplevert.

   Hopelijk kun je hier weer verder mee. In ieder geval heel veel succes, ben benieuwd naar het resultaat.

 94. arie van der vliet Reply

  goedemiddag
  ik heb ook plannen om een administratie kantoor te beginnen
  een naam met het woord cijfer leek me wel wat maar dat word al veel gekozen
  ik ga administraties doen voor met name kleinere bedrijven en eenmanszaken
  jij nog ideeen ?

  1. Elisabeth Reply

   Beste Arie,

   mooie plannen. Je geeft aan om een naam met een cijfer te hebben. Je zou kunnen denken aan het getal 7. Dan kom ik uit op Sedam (Kroatisch), Septem (Latijn) of Siedem (Pools). Daarnaast zou je ook met je naam aan de gang kunnen. Dan zou je kunnen denken aan Ariestratie of MKB Arie.

   Hopelijk kun je hier weer mee vooruit.

   1. arie van der vliet Reply

    hoi ik bedoelde meer een naam met het woord cijfer erin dus geen getal maar ik ga je advies zeker meenemen

 95. Lucie Reply

  Beste Tom,

  Ik ben al een hele lange tijd bezig om een naam te bedenken voor een kadowinkel met kadootjes van jong tot oud. Maar ik kom er maar niet uit. Ik ben op zoek naar een krachtige naam. Ik zat te denken aan lucado, lukado, anders dan anders, maar al deze namen zijn al in gebruik. zou jij voor mij misschien nog wat suggesties hebben?

  1. Elisabeth Reply

   Beste Lucie,

   dat waren inderdaad mooie namen geweest voor je bedrijf. Altijd lastig als iemand anders ook zo creatief was geweest. Qua naamsspeling zou Luzie goed kunnen. Dan kan Lu een figuur worden en meteen een logo. Een andere speling zou Mozie kunnen zijn, wat zou staan voor Ik Zie. Tevens zou Mozie ook de naam van een figuur en direct je logo kunnen zijn.

   Gasa staat voor kado in het Cebuano. Of voor Penche wat een vervoeging is van Penso che (Italiaans voor ‘Ik vind). Of Mislim wat ‘Ik vind’ in het Kroatisch is.

   Zoals je ziet zijn alle namen 2 lettergrepen. Ik ben van mening dat 2 lettergrepen kracht uitstralen. Makkelijk te onthouden en te verwerken in een logo etc. Hopelijk kun je hier weer mee vooruit.

 96. dimph Reply

  Hi Tom,

  Wij willen een pakkende naam voor onze theatergroep.
  We werken volgens een vrij nieuwe vorm van theater maken namelijk forumtheater.
  Onze naam moet duidelijk zijn en ook zakelijk goed liggen want we werken in opdracht.
  Er is al van alles door ons bedacht maar we komen er niet uit.
  Heb je een suggestie ?

  Groetjes Dimph

  1. Elisabeth Reply

   Hoi Dimph,

   Je geeft mij hier wel een uitdaging. Ik had nog niet eerder gehoord van Forum Theater, dus ik zal mijn best doen. Ik ben er even ingedoken en het woord ‘genoeg’, ‘stop’ en ‘bewustzijn’ komt veel naar boven. Op dit punt kan het publiek de situatie anders aan gaan pakken. Een vertaling van ‘genoeg’ levert Assez (in het Frans) of Igo (in het Cebuano). ‘Stop’ levert bijvoorbeeld Dur (in het Turks). Sensum is ‘bewustzijn’ in het Latijn. Daar kun je altijd nog het woord producties achter plaatsen. Even een zijweggetje betreffende vertalingen, theater levert Leikhus in het IJslands op. Je kunt ook de achternaam van de bedenker van Forumtheater gebruiken, dat zou Boal worden. Je kunt ook een afkorting gebruiken als CIC (cultuur in conflict).

   Hopelijk kun je hier mee verder. Succes!

 97. Simone Reply

  Beste Tom,

  Ik ben aan het puzzelen op een naam voor mijn bedrijfje. Ik wil als interim manager en adviseur aan de slag gericht op de zorgsector. Ik wil tijdelijk leiderschap toevoegen en mensen verbinden. Mijn initialen zijn SR. Ik heb al hele lijsten, maar de goede naam zit er nog niet tussen. Heb jij goede ideeën?

  Hartelijke groet,

  Simone

  1. Elisabeth Reply

   Beste Simone,

   Waar wil jij je in onderscheiden? Wat zijn je kwaliteiten? Persoonlijk en laagdrempeligheid zouden wellicht kunnen aanslaan in deze sector. Daarom zou ik het persoonlijk en kort houden. Een afkorting als SIMAZ (Simone Interim Manager en Adviseur in de Zorg) of SIMONIMA (SIMONe Interim Manager en Adviseur) of SIROZ (SImone RO… Zorgsector) of SIRIMA (SImone R… Interim Manager en Adviseur). In ieder geval genoeg mogelijkheden met afkortingen. Je kunt ook naar samenvoegingen van woorden kijken. Bijvoorbeeld Simolien, wat staat voor Simone Verbindt (Lien is verbinden in het Frans) of Diresimone, wat staat voor Leiderschap van Simone (direzione is leiderschap in het Italiaans).

   Hopelijk kun je er weer mee verder. Alle succes!

 98. arie van der vliet Reply

  heb je nog adviezen met het woord cijfer in de naam ???
  dus niet met een cijfer maar met het woord cijfer

 99. Ingrid Reply

  Hallo,

  Ook ik heb hier even geleden de vraag voor hulp bij een naam gevraagd. Inmiddels ben ik dan gestart met VJG-coaching! VJG staat voor voel je goed! En nu cliënten werven! ;)

  Groeten, Ingrid

 100. Henriëtte Reply

  Beste Tom,

  Via een zoekmachine kwam ik op deze site terecht, omdat ik een naam zoek voor mijn bedrijfje. Na veel reacties te hebben gelezen, ga ik hier ook maar een poging wagen. Ik vind hier erg goede namen en tips tussen staan.

  Ik hou mij bezig met belettering, airbrush en houtbewerking (reclame).

  Hebben jullie nog suggeties?

  Mvg,
  Henriëtte

  1. Elisabeth Reply

   Beste henriette,

   Goed creatief bezig. Als het betrekking heeft op reclame kun je denken aan vertalingen van het woord reclame als Anunci (Catalaans) of Oglas (Kroatisch). Daarnaast is een naamsspeling ook pakkend als Henriclama of Recliette. Aangezien je op zeer creatieve wijze reclame aan de man brengt, kun je ook daar de focus op leggen. Een naam als springt er dan als Recreame, wat een samenvoeging is van reclame en creatief. Of Creanunci, wat een samenvoeging is van creatief en anunci.

   Hopelijk kun je hier weer mee verder.

 101. lotte Reply

  Hai tom/ elisabeth,

  Ik heb plannen voor een webwinkel in vintage kleding/meubels maar ik kom niet op een goeie naam! Heb je eventueel suggesties?

  Groet

  1. admin Reply

   Hey Lotte, Hierbij een paar suggesties:
   – Vintage clothes
   – Vendimia (spaans voor vintage)
   – mavuno (swahili voor vintage)

   Gaat dat lukken? Nieuwe inspiratie?

 102. kim Reply

  Beste tom,

  Via een zoekmachine bij je uitgekomen dus ik ga ook maar eens een poging wagen.
  Ik ga starten als freelance secretaresse / virtueel assistent. Ik zat zelf aan Secretary Kim te denken maar ik denk dat de naam nog pakkender kan.

  Tegenwoordig zie ik veel namen met office support en dan de eigennaam van de persoon ervoor of erachter. Dit is momenteel dus niet meer echt onderscheidend.

  Heb jij nog eventueel tips?
  En weet je ook nog een pakkende slogan?

  Met vriendelijke groet,

  1. admin Reply

   Beste Kim, ik snap precies wat je bedoeld. Natuurlijk geef ik je zo wat suggesties. Ondanks dat is wel je achternaam pakkend genaamd Minten. Neem ”Minten Assistents”. Natuurlijk kun je daar variaties opmaken zoals mints of mintz.

   Een paar andere suggesties:
   – nomsizi
   – adiutorem (latijns)
   – asisten

 103. lotte Reply

  Dankje! Ik was er intussen al uit, het is Vintage we like geworden! Bedankt voor je inspanning.. ik zal je artikels verder volgen!

 104. Sandra Reply

  Beste Tom,

  Wij zoeken een passende naam voor een woon en interieur winkel. Wij leveren alles op het gebied van vloeren, zonwering, behang, gordijnen, bedde, karpettec etc. We willen eigenlijk een korte pakkende naam. Alles wat we verzinnen bestaat al. Misschien heb jij tips?
  Ik hoor het graag.
  groet sandra

  1. admin Reply

   Hey Sandra, hierbij een paar suggesties:

   – We Live In
   – De Woonwinkel
   – Westore
   – Liveach
   – Lewe (leven in het afrikaans)

   Kun je hier iets mee?

 105. Sandra Reply

  Hartelijk dank voor de suggesties,
  welivein vind ik als domijnnaam een beetje raar lezen, de woonwinkel, westore en lewe bestaan al.
  We gaan nadenken over liveach.
  alvast bedankt. je weet zeker niks met het woord woon of wonen?

  1. admin Reply

   Graag gedaan. Hierbij een paar woorden met woon/woning erin verwerkt: Woonin, Compleet wonen, Hier Woon Ik, Mijn Woning, Mijn Huis.

 106. Rowdy Groothedde Reply

  Hoi Tom,

  Het is niet makkelijk om een bedrijfsnaam te verzinnen voor je business. Het moet pakkend, en blijven hangend zijn.

  Met jouw tips heb ik een beter inzicht gekregen, ik dank daarvoor:)

 107. Ralf Reply

  Hoi Tom

  Wat een positieve verhalen. En ook ik zit met een probleem. Ik heb verschillende namen bedacht maar of ze waren bezet of net niet
  Zo had ik Mobile Rijtalent maar doordat Rijtalent al geclaimd wordt mag het waarschijnlijk niet.

  Nu had ik Mobile Drive Talent maar dat blijft wel hangen maar ook weer niet. Mijn eigen naam gebruiken is voor mij geen optie omdat ik dat niet mooi vind.

  Kunnen jullie mij op weg helpen ?

  Groetjes
  Ralf

  1. admin Reply

   Tuurlijk Ralf, geen probleem! Al gedacht aan mobiel rijtalent of is deze al reeds in gebruik? Wat wil je precies aanbieden? Dan stuur ik je een paar suggesties.

 108. Sarah Reply

  Hoi Tom,

  Fijn artikel!

  Ik ben al even bezig om een leuke bedrijfsnaam te verzinnen. Ik werk freelance als vertaler Engels>Nederlands>Engels en als tekstschrijver Engels. Morgen ga ik me toch eindelijk inschrijven bij de KvK!

  Mijn bedrijfsnaam moet iets van mijn meisjesnaam omvatten (de Valk). Mag ook in het Engels, gezien mijn werkgebied en het feit dat ik me niet alleen richt op Nederlandse opdrachtgevers. Daarbij wil ik waarschijnlijk op termijn gaan emigreren naar Zweden en daar mijn werkzaamheden gewoon voortzetten. Naast het vertalen en tekstschrijven, wil ik ook de weg openhouden voor het geven van Engelse (bij)les en (examen)trainingen.

  De namen waar ik en mijn omgeving mee zijn gekomen, zijn:
  – Falcon Texts & Translations
  – Falcon Language Services
  – Tekst- en vertaalbureau de Valk
  Waarbij mijn voorkeur toch uitgaat naar een Engelse naam, om bovengenoemde redenen.

  Graag jouw advies! Andere suggesties voor een goede naam zijn zeker welkom! :)

  Bedankt!

  Groeten,
  Sarah

  1. admin Reply

   Goed dat je actie onderneemt Sarah en je gaat registreren
   bij de Kvk. Valk is een krachtige naam. Wat dacht je van deze sugggesties:

   – Valks (simpel en makkelijk te onthouden voor elke taal)
   – Falcon Texts
   – Falcon Clerk (valk schrijver)
   – Falcon Authors
   – De Valk Schrijvers
   – Forfattare (zweeds voor schrijver)

 109. Barbera Reply

  Beste Tom,

  Allereerst mijn complimenten voor je creativiteit waardoor je steeds weer een goede bedrijfsnaam kan verzinnen waar mensen ook echt wat aan hebben. En ja ook ik ga je om advies vragen. Ik begin binnenkort met mijn eigen kleine evenmentenbureau waarbij ik mij niet ga richten op de grote massa zoals de meeste bureaus dat doen, maar juist op de mensen die voor een kleiner bedrag ook een groots feest wensen in hun budget. Heb jij misschien tips ideeën of adviezen hierin?

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Barbera

  1. admin Reply

   Dankje Barbera, Wat dacht je van:
   – EventPower
   – Event2B (Event to be of Event to Barbera)
   – BEvents (B van je eigen naam)
   – ABC Events

   Kun je hier iets mee? Of had je zelf al suggesties?

 110. roland Reply

  Hallo Tom

  Ik las even je site en zag dat je al veel mensen hebt geholpen.
  mogelijk zou je mij ook kunnen helpen.
  Ik wil een bedrijf starten wat sportieve activiteiten aan biedt maar ze zelf niet organiseerd.
  Ik wil gebruik maken van bestaande activiteiten zoals een skibaan, kano varen, kitesurfen enz enz.
  Ik wil dan een totaalpakket aanbieden aan scholen, bedrijven en verenigingen zodat zij maar één offerte en contactpersoon hebben en ik regel de alle andere contracten.
  Ik wil graag mijn eigen achternaam erin gebruiken ROBBEN
  Ik had zelf de volgende naam in gedachten maar mogelijk is deze gewoon te lang of onduidelijk
  ROBBEN sportieve activiteiten organisatie.

  Alvast bedankt voor je moeite
  Roland

  1. admin Reply

   Een paar suggesties:
   – ROBBEN Events
   – ROBBEN SPORTS
   – ROBBEN SPORT GOODS
   – ROBBEN Sport activeiten
   – ROBBEN BV
   – ROBBEN SPORT & FUN
   – RR Sports (Roland Robben)

 111. Nadja Schoffelen-Stoffels Reply

  Goedenavond Tom,

  Ook ik ben al weken bezig met een naam te bedenken voor de verkoop van mijn schilderijen. Met art zijn alle denkbare woorden reeds bestaand. Mijn voornamen zijn nadja mathilde wilhelmus, mijn man heet Joost, bijnaam Sjreb, onze kat Gucci en ik hou van de woorden passion, beauty, special en eigenlijkwil ik een vrouwelijk krachtig powerfull woord, net zoals mijn Kunstwerken. Heeft u enige suggesties? Alvast ontzettend bedankt!!

  Groetjes Nadja

  1. admin Reply

   Hierbij een paar krachtrige woorden: energiek, machtig, robuust, sterk, krachtig, invloedrijk, soeverein, opperste, overtuigend en krachtig. Zo kun je deze woorden vertalen naar een andere taal via Google translate. Dan kom je bijvoorbeeld uit op ”Suverena” (bosnisch voor souverein, baas op eigen gebied). Je kunt dan achter deze woorden natuurlijk ook extra woorden toevoegen zoals Art, Arts enz.

 112. Angelique Reply

  Hoi Tom,

  Ik ga je ook om advies voor een goede bedrijfsnaam vragen. T wordt een bedrijf gespecialiseerd in schoonmaak, ontruimingen en alles wat erbij komt kijken. Weet je misschien een pakkende naam?
  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet
  Angelique

 113. Annelies Reply

  Hoi tom,

  Ik ben op zoek naar een naam voor mijn op te starten kindercoachpraktijk.
  Hierin wil ik kinderen coachen die tegen dingen aan lopen, zoals boosheid, gebrek aan weerbaarheid, gemis aan zelfvertrouwen en dergelijke. Verder geef ik trainingen op het gebied van leren leren en coach ik ouders bij het opvoeden. Ik kom alleen niet uit de naam…! Kun jij helpen?

  Groetjes Annelies

 114. Richard Franssen Reply

  Hoi Tom,

  Ik ben op zoek naar een naam voor onze nieuw te starten winkel. In deze winkel willen we tijdschriften, cadeau-artikelen, kranten, sigaretten, staatsloten, cadeaukaarten, wenskaarten, kansspelen en heel veel andere inpuls artikelen gaan verkopen. Zou jij ons kunnen helpen in de zoektocht naar een naam voor onze nieuwe winkel?

  Alvast heel hartelijk dank!!

  Groetjes Richard

 115. Richard Franssen Reply

  Hoi Tom,

  Ik vind het heel erg moeilijk. Ik zat de denken aan een krachtige naam a la Zalando of Primera. Als de naam een betekenis zou hebbe zou dat dubbel mooi zijn. Hij moet niet te lang zijn in ieder geval.

  Grt William

  1. admin Reply

   Een paar suggesties:
   – Franssen
   – Rijks
   – A-Shop
   – Opulent (rijk, overvloedig)
   – Profuse
   – Wingi (overvloed in het Swahili)

   Natuurlijk kun je ook achter de namen hierboven woorden toevoegen zoals Franssen Tabaks winkel of Rijks Shop

 116. Richard Franssen Reply

  Dank je wel voor je reactie Tom! Wingi is zeer origineel. Ga ik mee aan de slag. Nogmaals dank.

  Grt. Richard.

 117. Bart Nieuwold Reply

  Beste Tom,

  Ik heb met veel interesse de vragen en antwoorden over bedrijfsnamen gelezen. Ook ik ben al een langere tijd bezig met het bedenken van een bedrijfsnaam. Ik heb zelfs een prijsvraag onder mijn vrienden uitgeschreven, maar helaas zat daar niet dé naam bij.

  Ik heb jaren in de administratieve sector gewerkt en probeer nu de omslag naar de creatieve sector te maken. En dan met name filmen en fotografie.

  ik wil me gaan toeleggen op het maken van foto- en filmportretten van mensen met een passie voor een bedrijf, sport of hobby.
  Foto- en filmreportages maken van evenementen en voor bijzondere gebeurtenissen.
  Een bijzondere gebeurtenis kan zijn een jubileum, verjaardag, afscheid van een collega die met pensioen of de vut gaat.

  De films monteer ik zelf en ik doe ook de voice-over.

  Mijn kernwoorden zijn
  – Passie
  – Creativiteit
  – Samenwerken
  – Klantgericht
  – Plezier
  – Sociaal
  – Nauwkeurig
  – Enthousiast
  – Kan goed luisteren

  Namen die ik in de afgelopen periode bedacht.heb, zijn:
  Bart mediastudio
  Bart foto- en filmproducties
  Bart mediacorner
  Beeld op maat

  Mijn voorkeur gaat uit naar een bedrijfsnaam waarin mijn voornaam voorkomt. Maar het is geen must.

  Ik hoop dat u me verder op weg kunt helpen.

  Alvast bedankt voor uw hulp en reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Bart

  1. admin Reply

   Bedankt voor je bericht Bart. Een paar suggesties:
   * kreatiwiteit (afrikaans voor creativiteit) zoals ook luovuus (Fins). Je kunt ook denken aan een combinatie zoals ”Luovuus Beeld & Geluid”.
   * Jouw moment
   * Het moment
   * De Beste Film
   * Dit Moment
   * B.A.R.T. (Beeld, Actie, Reactie, Trouw) of andere benamingen voor die staan voor jou als persoon en bedrijf.
   * Barts

 118. marloes Reply

  Hallo Tom…ik en mijn vriendin gaan starten met een bedrijfje…zij heeft al een schoonheidssalon maar gaan in een aparte ruimte nu ook kleding(schoenen,sieraden) en leuke woonaccesoires verkopen.Graag wil zij nu een leuke naam voor het bedrijf maar we komen er maar niet uit!Graag zou zij haar naam er ook in verwerken…haar naam is Johanna…. wij samen hebben de naam JO`s Beauty Fashion Homestyle bedacht….maar vinden het niet echt helemaal lekker klinken….heb jij misschien tips of suggesties voor een mooie passende naam?Mijn dank alvast voor het meedenken….Mvgr Marloes

 119. Bart Nieuwold Reply

  Goedenavond Tom,

  Hartelijk bedankt voor je suggesties.

  Ik heb je suggesties eerst even laten bezinken. Vandaar ook mijn verlate reactie.

  De suggesties om iets met een buitenlandse taal te doen en B.A.R.T spreken me het meest aan. Maar dé naam zit er voor mijn gevoel nog niet tussen.

  Met vriendelijke groet,

  Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Ontvang GRATIS: Rapport: De 5 No-Nonse Methodes Om Je Bezoekers Stroom Om Te Zetten In Resultaat!