Facebook LIKE button op je website

Zoals je ook onder deze pagina ziet, zie je een like button van Facebook. Zodra een bezoeker daarop klikt zal er een vermelding van die specifieke pagina gepubliceerd worden op die gene zijn facebook account. Wanneer jij dit ook toepast kan dit jouw website natuurlijk helpen door het krijgen van meer aandacht en extra bezoekers. Ik vind zelf dat dit een mooie manier is om de sociale media te betrekken bij je website. Hieronder vindt je meer informatie hoe je een facebook like button kan plaatsen op je website.

Hoe plaats je een Facebook LIKE button op je website ?

Bekijk hieronder de video die ik voor je hebt gemaakt:

Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag. Er is ook een Nederlandse WordPress plugin zodat je zonder technische kennis de button kan plaatsen:

For mins amount longevity tried http://agenkerudung.com/jxymm/compazine-order/ is It entire order online propranolol 40mg tremendous straw-like Easy xanax europe no prescription because would helps clomid reviews chance to or it buy 160 mg viagra tablets sanitize that smells I the vibrox softgels too oily hair.

http://geldgorilla.nl/plugins/geldgorilla-social-media-plugin.zip

PS: De link voor facebook LIKE button: http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like

GRATIS RAPPORT: De 5 No-Nonse Methodes Om Je Bezoekers Stroom Om Te Zetten In Resultaat!

Tagged under

340 Comments

 1. Pingback: Tweets die vermelden Facebook LIKE button op je website | Tom de Haan -- Topsy.com

 2. Jacco Reply

  Hey,

  Ik heb net geprobeerd om de like button op m’n website te krijgen, maar als ik de iframe code invoeg, dan verplaatsen een paar elementen op m’n website, maar de like button is niet zichtbaar. Waar kan dit aan liggen?

  Ik gebruik geen wordpress, ik doe alles met dreamweaver.

  Groet,
  Jacco

     1. Martijn

      Hier hetzelfde probleem, na 3 dagen stoeien is het me eindelijk gelukt de button te plaatsen, maar als iemand “vind ik leuk” aan klikt, zie ik geen link ergens op facebook.. weet jij de oplossing?

   1. Danny Reply

    heb hier een probleem dat de like button helemaal links bovenin verschijnt, doet het wel maar zit midden in het logo… enig idee hoe ik dit kan verplaatsen?

     1. Tom de Haan

      Graag gedaan. Ik raad je aan de code van de like button in een ander (HTML) gedeelte van je website te plaatsen. Probeer eens de code die je van Facebook hebt gekregen voor de like button te plaatsen onderaan je tekst. Dan zou deze daar moeten komen te staan. Hoor graag of het is gelukt.

     2. Danny

      Het is me gelukt hoor, kreeg dankzij jou de ingeving… ik zit via xara de website te maken en daar zit zo’n widget knop in (html place holder), deze liet ik echter steeds klein staan, heb hem nu vergroot en perfect.

      Bedankt voor het mee denken en je snelle reacties!!!

 3. dennis veldhuis Reply

  Beste Tom,

  Wanneer ik een like button probeer te verkrijgen onder dezelfde link als jij en op dezelfde manier, krijg ik de volgende foutmelding:

  Alleen erkende ontwikkelaars kunnen worden toegevoegd aan de lijst met ontwikkelaars voor deze toepassing. Lees voor meer informatie http://www.facebook.com/help/?faq=17580

  Hoe kan dit?

  Vriendelijke Groet,
  Dennis Veldhuis

   1. e.f.wille Reply

    ik krijg ook dat bericht dat het alleen voor erkende ontwikkelaars is. nu heb ik geprobeerd om mijn telefoon te registreren, maar heb daarvoor mijn huistelefoon gebruikt. gebruik geen facebook op mijn gsm. bovendien maak ik de site voor iemand anders.
    wiens telefoonnr gebruik ik dan, het mijne, of dat van degene waar het op facebook moet werken.
    hoop dat je me een goede tip kunt geven

    1. Tom de Haan Reply

     Wanneer je jouw eigen account gebruikt raad ik je aan jouw eigen telefoonnummer in te vullen (wel een 06 nummer en geen huistelefoon). Als je account is geverifieerd hoor het te werken, zo niet hoor ik het graag!

     1. e.f.wille

      had dus wel de huistelefoon invuld, en krijg nu dus geen code. kan ik dit nog herstellen ?

 4. e wille Reply

  De code is inmiddels ingevoegd, en de ‘ik vind leuk’ knop is verschenen.
  nu zou ik deze echter ook willen linken naar de facebook site.
  kan dat ook.
  dus als ze op de knop klikken, dat ze dan ook direct naar de facebook pagina doorgestuurd worden.

  1. Tom de Haan Reply

   Super! Maar helaas kan je ze niet laten doorverwijzen naar je Facebook pagina na het klikken op de knop. Wel kan je een aparte link maken op je site zodat je de bezoekers kan laten verwijzen (voorbeeld? zie links onderaan van dit weblog)

   1. Job Reply

    Hoi Tom, allereerst super dat je iedereen hiermee helpt! Ik heb even een vraag, ik wil graag een website maken met daar ook een facebook like button op, die vervolgens de liker naar een bedankpagina op mijn website linkt om die persoon te bedanken voor zijn like. Is dit mogelijk?

 5. Fenna Reply

  Hallo Tom,

  Wij willen ook graag zo’n button op de website maar als we de code plaatsen dan komt er geen button maar blijft de code gewoon zichtbaar als cijfertjes en letters.

  Enig idee waar dit aan kan liggen?

 6. Jordy Reply

  Hoi Tom,

  Wanneer ik de knop toevoeg aan m’n website krijg ik een lelijke horizontale scrollbalk. Het kader waar hij in moet komen is veel breder dan de knop zelf. Snap er dus niks van! Jij enig idee?

  Thanks!!

  1. Tom de Haan Reply

   Meestal ligt het aan de CSS of code van de website zelf. Op welke pagina staat hij? Dan kan ik even voor je kijken wat je precies bedoeld.

 7. Andy Reply

  één like button per pagina snap ik, en dat lukt ook.
  Maar, als ik meerdere artikelen op een pagina zet en die hebben dus ook een verschillend plaatje met verschillende tekst, etc.
  Weet jij hoe je dat kunt doen?

  1. Tom de Haan Reply

   Gebruik je ook WordPress of hoe heet je website? Dan kan ik even voor je kijken. WordPress kan dat in de code of met plugins.

   1. Andy Reply

    Ik gebruik geen WordPress. Er is nog geen website pagina voor. Ik ben nu bezig met inrichten van de pagina’s.

 8. Martijn Reply

  he tom, ik heb de button geplaatst alleen als ik wil like”en dan doet ie dat niet. nou is mn site nog niet geexporteerd kan dat uitmaken?

  ik doe zegmaar preview website en dan lukt het niet..

  1. Tom de Haan Reply

   Je website moet inderdaad wel online staan. Als je de link door kan geven kan ik altijd voor je kijken.

 9. Anneke Reply

  Hai Tom,

  Dankzij jouw site is het me gelukt de like button te plaatsten op mijn site. Dit wordt alleen nog niet doorgelinkt naar de facebookpagina van degene die de button gebruikt. Tips om dit te activeren?
  Groet,
  Anneke

  1. Tom de Haan Reply

   Mooi! Ik heb even voor je gekeken Anneke, het blijkt dat de URL die je hebt ingevuld bij het maken van like button verkeerd is. Hij staat momenteel op ”http://www.lameris-hoefsmederij” zonder .nl erachter. Wanneer je dit aanpast in de code moet het werken.

   1. Anneke Reply

    Hai Tom,

    Voor een andere site, namelijk Fassadvies.nl heb ik weer hetzelfde probleem. Zou je eens willen mee kijken?

    Groet,
    Anneke

    1. Tom de Haan Reply

     Je button werkt, alleen kan je hem in het Nederlands veranderen door in de code /en_US te veranderen in /nl_NL . Door deze wijziging zal de button direct Nederlands worden. Hoor graag of het is gelukt.

     1. Anneke

      Hai Tom,

      De button hoeft niet in het nederlands wat mij betreft. Het probleem is dat de ‘like’ niet op de facebookpagina als linkt komt te staan. Het gaat om fassadvies.nl

      Groet,
      Anneke

     2. Tom de Haan

      Anneke, dat klopt. Je hebt tijdens het maken van de knop je website ingevuld (bij URL to like). Als je nogmaals de knop aanmaakt en daar je facebook pagina invult, zullen de likes naar je facebook pagina gaan en moet het werken. Hoor graag of het is gelukt!

 10. Maarten Reply

  Hoi Tom
  Ik gebruik wordpress, doe alles zoals jij dat vertelt in je video, heb mij laten verifiëren, kopieer de code, plakken (in html) en hij doet het gewoon niet! Erg frustrerend!
  Help! Ben hier nu al veel te lang mee bezig!
  met vriendelijke groeten,
  Maarten

  1. Tom de Haan Reply

   Als je de like button op elk artikel wilt hebben raad ik je aan te werken met een plugin. Kan je de code eens proberen in de widget te plaatsen? (Weergave > Widgets). Hoor graag of dat is gelukt.

 11. HandSome By Yen Reply

  Hoi Tom,
  Duidelijke uitleg, maar helaas werkt het bij mij niet. Mijn website is gemaakt met Joomla. Kun je vertellen of het mogelijk om in Joomla een like button aan te maken?

  Dank voor je reactie!

 12. Michel Reply

  Als iemand op deze site op de like button klikt “like” klikt van facebook, dan komt er op mijn prikbord tekst te staan met een link naar jouw pagina. Nu staat daar ook een plaatje bij (lijkt op een msn poppetje). Hoe kan ik beinvloeden welke plaatje daar getoond wordt?

  1. Tom de Haan Reply

   Klopt, dat kan via SEO plugins als je werkt met WordPress of door een meta code op je website te plaatsen. Meestal probeert Facebook ook een willekeurige afbeelding te pakken die op de pagina aanwezig is.

 13. Quintin Reply

  hallo Tom,

  Goede uitleg. Ook ik werk met wp dus dat was helemaal eenvoudig.
  Alleen mijn probleem is dat het er niet helemaal goed in komt.
  Ik heb de width op 150 gezet maar het lijkt wel of het niet kleiner kan dan 200 a 250
  Heb je een tip?

  1. Quintin Reply

   hallo Tom,

   nog een berichtje van mij. de width heb ik nu wel goed.
   Alleen het vakje voor een opmerking gaat niet goed.
   Wat kan ik daar nog aan doen?

 14. Adriaan Reply

  Hallo Tom,

  Dank voor alle informatie die ik inmiddels op je website heb gevonden. Echt top! Ik zou ook graag een Like Button op mijn website willen maar hoe ik dat nou precies met Frontpage 2003 moet doen, dat is mij echt een raadsel. Wellicht weet jij hoe ik dit moet doen. Alvast ontzettend bedankt voor je reactie. Groeten, Adriaan.

  1. Tom de Haan Reply

   Graag gedaan.

   Wanneer je werkt met Frontpage 2003 (ik raad WordPress aan), kan je via Invoegen > Webcomponent > geadvanceerd > vervolgens kan je als Effect ”HTML” toevoegen. Daar plak je de code in die je hebt gemaakt via de Facebook site (zie link van het artikel). Dan moet het lukken. Misschien is het een idee om te werken met WordPress, ken je dat? Dat is namelijk veel eenvoudiger en volledig gratis!

   1. Adriaan Reply

    Hallo Tom,

    Dank voor je snelle reactie, WordPress kende ik niet voor ik deze site ontdekte, idd een overweging om daar mee te gaan werken. Ik laat je weten of het gelukt is.
    Fijn weekend! Adriaan.

 15. Recreatiewoning.nl Reply

  Wij hebben op http://www.recreatiewoning.nl ter plaatse van de linkerzijde van onze homepage nu ook een social media katern waar u een “tweet” een “vind ik leuk” en een “+1″ aan onze website kunt meegeven.
  Zou u onze website kunnen beoordelen en als u deze leuk vindt promoten op één van deze manieren.

  Bij voorbaat dank voor het beoordelen van Recreatiewoning.nl

 16. barbra de Niet Reply

  Beste Tom,

  Ik krijg een button niet voor elkaar, ik heb wel een code maar plaats ik die in dreamweaver, dan verschijnt er alleen een blokje. Ik zal wel iets verkeerds doen, maar hier is de code :

   1. Barbra Reply

    Hi Tom,

    Het is gelukt, ik heb nog eens alle adviezen hierboven gelezen en iets meer geduld in acht genomen. Maar het staat erop. De webpagina moest alleen online.

    Heel erg bedankt voor deze nuttie tips die hierboven staan.

    Duidelijk en je site is echt de moeite waard. Duidelijk begrijpbare taal voor mij als leek ;-)

    Grt
    Barbra

 17. Marianne Reply

  Untitled Document

  (function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) {return;}
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1″;
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
  }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

  Wat doe ik fout?? want ik zie helemaal niets staan…

  Groetjes Marianne

  1. Tom de Haan Reply

   Wat is de link van de pagina waarop je de like box wilt plaatsen? Als je de code hebt gemaakt via Facebook kan je kiezen tussen 3 verschillende codes. Als je geen technische kennis hebt raad ik aan te kiezen voor de iframe.

 18. Fleur Reply

  Hallo Tom,

  Ik krijg de link wel, maar ik weet niet waar je ‘m precies op de facebookpagina moet plaatsen?

  Groeten

 19. Suzanne Reply

  Waar kan ik de code plaatsen om uiteindelijke die like button op mijn zakelijke facebook pagina te krijgen?

 20. Mary Reply

  Dag Tom, onze website is gemaakt in CMS en staat dus ook bij een beheerder op de server. Ik houdt de website zelf bij met updates etc. Is het mogelijk dat ik zelf de like-button op de website plaats of moet de beheerder dat echt doen en hoe doe ik dat als ik het zelf doe? Welke code moet ik dan gebruiken?

  1. Tom de Haan Reply

   Als je een eigen CMS hebt laten bouwen is dat altijd anders qua opties en instellingen. Als ik jou was zou ik het aan de beheerder/maker vragen om de like button op de gewenste plek te laten verschijnen. De code die je kan gebruiken wordt precies uitgelegd in de video op deze pagina. Gebruik voor de simpele code de optie IFRAME. Desnoods stuur je deze pagina door aan de beheerder/maker van je site. Hij weet dan precies wat hij moet doen (aangezien hij de maker is en weet waar hij moet zijn in het CMS).

 21. Karin Poelstra Reply

  Hartelijk dank voor je post.
  Het is gelukt, dacht ik.
  Dus meteen uitproberen en een product uit mijn webshop geliked met bijpassend commentaar.
  Wat blijkt? Het komt keurig op mijn facebook te staan, echter met een foto van een heel andere pagina.

  De hamvraag: Hoe kan dat?

  Groet,

  Karin

  1. Tom de Haan Reply

   Goed te horen dat het werkt. Omdat Facebook niet weet welke afbeelding hij van je pagina moet afhalen, pakt hij een willekeurige afbeelding. Als je een aparte afbeelding wilt hebben voor die pagina of voor je website kan je dat instellen in de de code van je website. Als je de volgende code voor de < / head > plaatst moet het werken:
   null
   (verander alleen wel de link naar jouw eigen afbeelding)

   Mocht dit te technisch zijn raad ik je aan dit uit te besteden aan je webdesigner / maker van de website.

  1. Tom de Haan Reply

   Graag gedaan en je hebt het goed gedaan! Je kan dit ook voor jezelf testen als je op ”vind ik leuk” klikt. Jij ook nog fijne dagen en een gelukkig nieuwjaar.

  1. Tom de Haan Reply

   Goed te horen dat het ook bij jou is gelukt!
   Likes kunnen zelf nooit zomaar dalen. Meestal heeft dat te maken met de instellingen(URL), dat mensen het niet meer leuk vinden OF een storing van Facebook. Controleer nog even of je de URL niet hebt gewijzigd en/of de juiste hebt ingevuld bij het maken van de like button.

 22. justine Reply

  Ik snap er ook echt niks van.. ik kom niet eens in de buurt. wat een werk om eindelijk de like knop te krijgen vreselijk

 23. Aisa Reply

  Hai Tom,

  Ik probeer de “like” knop op mijn website te zetten. Maar het kader is groter dan de like knop.
  Dit heeft te maken met de inframe. Hoe kan ik het kader kleiner maken. Of ervoor zorgen dat er helemaal geen kade is???
  Ik heb een afbeelding maar kan het helaas niet hierop plaatsen.

  zou jij mij kunne helpen?

 24. rob Reply

  Beste Tom, het inlezen om een knop te plaatsen maakt het nu nog niet duidelijker voor mij. Wat ik wil is een LIKE button op mijn eigen website plaatsen, die bij klikken automatisch een LIKE van mijn facebook pagina doet (exact zoals je http://www.lameris-hoefsmederij.nl hebt helpen doen in augustus 2011). Heb ik hier nu wel of niet minimaal 25 LIKEs (en dus mogelijkheid tot directe facebook URL) voor nodig? Dank voor je hulp alvast!

  1. Tom de Haan Reply

   Je kan inderdaad een onderscheid maken door je eigen website in te vullen of je facebook fan pagina bij het maken van de like button. Zoals je aangeeft wil je graag de fan pagina laten ”liken” door je bezoekers. Je kan ook met minder dan 25 likes je pagina invullen en werkend krijgen. Als je de knop aanmaakt via http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like en bij ”URL to Like” jouw fan pagina invult hoort het gewoon te werken. Hoor graag of het is gelukt!

   1. rob Reply

    Dank voor je snelle reactie! Misschien ben ik nog niet helemaal bij, want ik vraag me af of ik dan bij de URL to like mijn webpagina (www.MijnInternetDomein.nl) moet invullen of mijn Facebook pagina (die dus nog geen directe FB-URL heeft)? In het voorbeeld van de hoefsmederij staat hun normale (niet-FB) URL in de code, maar ik begrijp niet hoe die code dan teruglinkt naar de juiste FB-pagina. M.a.w. voor mij lijkt die (werkende) code dus de verkeerde kant op te wijzen. Excuses voor mijn onwetendheid, maar ik wil het graag goed begrijpen ;-)

    1. Tom de Haan Reply

     Welke link/url je invult is helemaal je eigen keuze. Wanneer je jouw eigen website invult zorgt dit natuurlijk voor positieve resultaten in de zoekmachines, ook voor de toekomst. Het voordeel van dat de fan pagina wordt geliked is dat je via jouw fan pagina constante updates kan plaatsen die de personen die ooit op like hebben geklikt ook kunnen bekijken. Het hangt kortom af van je strategie.

     Ik begrijp uit je verhaal dat je op dit moment nog geen 25 likes hebt en/of een eigen facebook fan pagina link hebt (zoals facebook.com/dehaantom). Maar je kan wel alvast deze fan pagina gebruiken met de like button. Als je naar je fan pagina gaat (via je eigen facebook) zie je in de adres balk zoiets staan: ”https://www.facebook.com/pages/OMBI/133760586702018” . Een hele lange link. Deze kan je gewoon kopieren en plakken bij ”URL to like” (bij het maken van de like button). Je kan dus kortom gewoon je huidige facebook fan pagina invullen.

     1. rob

      Dank weer voor de info – ga dit weekend maar eens aan het stoeien met de materie en laat het je weten.

     2. rob

      Beste Tom, dank voor je hulp! Ik heb de button inmiddels geplaatst (waarschijnlijk komt hij nog op een andere plaats) en hij werkt. Alleen krijg ik het niet voor elkaar om:
      1) de profielfoto weg te krijgen van de LIKE button
      2) de titel tekstgrootte naast de button te verkleinen
      3) de titel tekst naast de button te wijzigen
      Deze 3 maken de button veel te breed en dit is niet nodig. Ik heb op andere websites naar de button gekeken en daarziet dit er anders uit met dezelfde parameters.
      Heb je hier nog advies voor?

     3. Tom de Haan

      Rob, je kan bij het maken van de like button meerdere aspecten wijzigen zoals Layout Style (hoe die eruit komt te zien), Width (breedte van de button), Show Faces en onderaan Font (lettertype). Als je dit aanpast zal het meer naar je wens zijn.

 25. Leo Reply

  Beste Tom,

  Heb mijn site gemaakt met Webdesigner 7. Wat ik ook probeer, ik krijg die like-button niet op mijn site. Enig idee wat ik verkeerd doe?

    1. Tom de Haan Reply

     Leo, je kan het beste dan kiezen voor de IFRAME inplaats van de andere HTML5 code wanneer je de like button aanmaakt via Facebook. Wanneer je kiest voor IFRAME zie je hem waarschijnlijk goed verschijnen op je pagina. Hoor graag of het is gelukt.

     1. Leo

      Tom,
      Dank voor je reactie. Helaas ook geen effect. Magix geeft aan dat het geen html kan vinden. Helpdesk van magix gebeld, zouden vandaag een stappenplan opsturen. Nog niets ontvangen.

  1. Tom de Haan Reply

   Leuk te horen dat het bij jou ook is gelukt. Je kan helaas niet overal zien wie exact je de like heeft gegeven. Facebook heeft dit waarschijnlijk gedaan ivm privacy. Wie weet veranderen ze het in de toekomst dat je het wel uitgebreider kan zien wie je een like heeft gegeven.

 26. rob Reply

  Beste Tom,
  Excuses voor het openen van nieuwe vraag, maar er wordt na jouw laatste reactie geen “Beantwoorden”-knop meer getoond.
  Ik had jouw laatste suggesties al zelf geprobeerd maar dat lijkt niets te veranderen. Ik wil graag zo’n button als bijv. Pilou hierboven (en bijna iedere ander ;-) en dat lukt mij dus niet. Misschien kan je even kijken naar de button op mijn site en dan is mijn probleem vast duidelijker: http://www.BowenHealth.nl ?
  Dankjwel!

  1. Tom de Haan Reply

   Geen probleem, ik begrijp nu precies wat je bedoeld. Ik heb het even gecontroleerd en ik zie dat het menu aan de linkerkant te klein is qua breedte en dat daarom de knop niet volledig en/of goed zichtbaar wordt. Je zou het linker menu qua frame wat breeder kunnen maken en/of de button ergens anders neerzetten zodat hij wel er volledig op komt te staan. Als 2de tip wil ik meegeven dat wanneer je in jouw code en_US veranderd naar: nl_NL je button ook direct in het Nederlands komt te staan.

   1. rob Reply

    Beste Tom,
    Vreemd genoeg is mijn vorige antwoord verdwenen waarin ik je o.a. bedankte voor de “taal-tip”. Inmiddels heb ik ontdekt waarom het mij toch niet lukte om een smalle LIKE button te krijgen (wat ik ook probeerde, ik bleef zitten met profielfoto en brede extra tekst). In mijn source code was de class gedefinieerd als “fb-like-box” i.p.v =”fb-like”. Ik heb werkelijk geen idee waar deze class-naam vandaan komt, want ik heb de code via de normale weg opgevraagd via FB. Wellicht heeft iemand anders hier iets aan, want je hebt dus andere mogelijkheden met de “fb-like-box” class die voor sommigen wellicht gewenst zijn. Hopelijk is mijn uitleg enigszins duidelijk en bedankt voor het meedenken!

 27. Laura Reply

  Hai Tom,

  Ik heb 10 x gedaan wat je uitlegt, maar er verschijnt helemaal niets aan button’s…
  Ons wordpressdashboard is ingevuld door iemand die het ontwerp van onze website daarin live heeft gezet.
  Aan hem wil ik het sowieso niet vragen, we willen juist graag bij hem weg. Waar zou het aan kunnen liggen dat wordpress de code niet oppakt en een button geeft? Die persoon die onze website live heeft gezet heeft ook niet wordpress ge-update, ik zie elke keer een melding dat er een nieuwe versie beschikbaar is, maar daar mag ik niets mee doen begreep ik van hem…

  We hebben overduidelijk hulp nodig met onze website!

  Groet,
  Laura

 28. neeltje Reply

  hoi

  ik begrijp hoe ik de code kan krijgen maar ik snap niet waar ik de code moet invoeren op mijn site.
  (als ik op een icoontje html invoeren klik en de code plak dan gebeurd er verder niks op de site…)
  moet zeggen dat ik niet bekend ben met html enzo…. :)
  Ik heb mijn site gebouwd in studio webdesign pro 5.

  Heb je enig idee?
  alvast bedankt!
  Groetjes neeltje

 29. Camiel Kuivenhoven Reply

  Beste Tom,

  Ik heb mijn website gemaakt in Xara Designer Pro 7, ik heb geprobeerd om de code toe te voegen aan mijn website om zo een like button te krijgen. maar telkens als ik dit probeer krijg ik of een groot vlak met navigatie naar pagina niet gevonden. of een heel klein zwart blokje. in ieder geval geen like button.
  hoe komt dit? en hoe kan dit opgelost worden?

  mvg Camiel Kuivenhoven

 30. Fleur Reply

  Hallo Tom,

  Onlangs heb ik een vraag beantwoord gekregen van u, dat heel fijn was.
  Nu krijg ik constant spam op m’n mail, over reacties op de website. Ik zou daar graag van af willen.

  Groet.

  1. Tom de Haan Reply

   Je hebt in het begin bewust of onbewust het vinkje neergezet om een notificatie te ontvangen per email. Als je terug gaat naar de email waarover je het hebt, kun je onderaan de email jezelf uitschrijven zodat je geen notificaties meer zult ontvangen. Om je het makkelijker te maken heb ik dit in het systeem vanaf nu voor je gedaan. Je zult vanaf nu geen email notificaties meer ontvangen van nieuwe reacties.

 31. Hirzo Schuurman Reply

  Hallo Tom,

  Bedankt voor je instructie video.
  Na wat aanklooien is het gelukt om de facebook like button te installeren (iframe).
  Ik vind het alleen vreemd dat ik in notime 26 likes heb, en zo druk bezocht is m’n website nog niet.
  (die ik met het beetje basiskennis html die ik heb in kladblok geschreven heb).
  Toch lijkt het wel te werken, m’n broertje heeft de like button ook even aangeklikt en verschijnt inderdaad
  een link naar m’n site op z’n tijdlijn op facebook.
  Maar ik zie alleen van hem en van mezelf dat ik op de like button geklikt heb (bij de like button op m’n site),
  maar v/d andere die blijkbaar geklikt hebben niet?
  Verder heb ik zitten kijken hoe ik het moet installeren zodat ik kan zien wie er allemaal op geklikt hebben,
  maar daar kom ik niet uit…

  1. Hirzo Schuurman Reply

   Owja, en ik vind het raar dat bij de link die op tijdlijn komt te staan bij diegene die op de like button heeft geklikt het plaatje dat op m’n homepage staat van het onderdeel “luchtvaart” bij de link wordt geplaatst, enig idee hoe dat komt?

  2. Tom de Haan Reply

   Goed te horen dat het is gelukt. Het klopt dat je niet iedereen kan zien wie op de like button heeft geklikt. Dit heeft Facebook waarschijnlijk gedaan ivm privacy redenen.

 32. Carolien Reply

  Hoi,
  ik heb mijn site gebouwd met Adobe Muse,
  weet jij toevallig hoe ik daar een werkende facebookbutton kan invoeren?
  ik zet ‘m daarna om in HTML dus ik zou evt ook wel met dreamweaver kunnen invoeren,
  maar met codes ben ik minder bekend.
  ik hoor het wel!

 33. Henk Meijer Reply

  Hoi Tom,

  Ik ben niet zo bedreven, en ik gebruik “Studio Webdesign” 4 om mijn sites te maken. Hoe krijg ik een Facebook “vind ik leuk” knop op mijn site.

  Groetjes,
  Henk Meijer

 34. Monique Reply

  Hoi Tom,

  Ik heb al je stappen gevolgd en stuit op een probleem bij het krijgen van de code via Iframe, nl “This plugin does not have an iframe implementation with the selected options. Please use the JavaScript SDK and the HTML5 or XFBML implementations, or change the value of the send parameter.”…

  Mijn site is gemaakt met WordPress, maar hierdoor kom ik dus niet verder, wanneer ik JavaScript SDK aanklik, krijg ik weer allemaal andere vakken met codes, help!

  Hoe kan ik de code via Iframe krijgen?

  Alvast bedankt voor je reactie en complimenten voor je site en hulp!

  Groetjes Monique

  1. Tom de Haan Reply

   Geen nood Monique! Als je een paar vinkjes uitzet tijdens het maken van de like button zal het werken. Ik durf niet direct te zeggen welke het zijn (misschien heb je een vinkje gezet bij de send button). Het is namelijk zo dat niet alle opties worden ondersteund als je de iframe code wilt. Probeer dus even de vinkjes uit te zetten die je niet nodig hoeft te hebben (zie video). Dan zal het zeker werken. Hoor graag of het is gelukt!

 35. Marije Reply

  Beste Tom,

  Bedankt voor je handige uitleg. Geweldig dat je er zoveel mensen mee verder helpt.

  Ik wil ook graag een button op mijn site naar de Facebookpagina https://www.facebook.com/Essentzie. Ik heb een code aangemaakt en die in een HTML/Javascript gadget geplakt op Blogger (waar ik mijn site heb). Alleen blijft het blanco na publiceren… Weet jij wat te doen?

  Alvast bedankt! Hartelijke groet, Marije

  De code:

  (function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1″;
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
  }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

  1. Tom de Haan Reply

   Marije, je kunt het beste de IFRAME code selecteren. Deze werkt waarschijnlijk wel via Blogger. Voor HTML5 etc. die je nu gebruikt is meer technische nodig, daarom raad ik aan gewoon de IFRAME code te pakken na het maken van je button. Hoor graag of het is gelukt!

  1. Tom de Haan Reply

   Angelique, op je Facebook pagina staat al standaard de vind ik leuk knop. Wil je die ook op je website hebben, moet je de code (zoals uitgelegd in de video) op je eigen website plaatsen (domica-kidswear). Hoor graag of het is gelukt.

   1. angelique Reply

    Beste Tom,

    ik heb net even ingelogd in facebook met het account van mijn man en als ik naar mijn facebook site ga zie ik echt geen like button waar de klanten op kunnen tikken. Ik hoop dat je me wat verder kan helpen.
    Ik wil graag de button bovenin mijn facebookpagina.

 36. Dirk Reply

  Hallo,

  Ik probeer al de ganse namiddag een I Like button op bepaalde paginas van onze website te krijgen.
  Dat lukt zonder problemen, maar ik krijg die button niet in het midden.
  Zelfs niet als er voor de code van de knop plaats.
  De knop zet zich steeds uiterst links.

  Enig idee hoe dit komt en heb je een oplossing. Ik gebruik dreamweaver.

    1. Tom de Haan Reply

     Je kunt proberen de code om de button te laten verschijnen misschien iets meer naar beneden doen. Daar komt de tekst wel in het midden te staan. Mocht dit niet lukken kun je ook proberen om de iframe code te plaatsen. Hoor graag of dit is een verschil maakt.

     1. Dirk

      Resultaat is juist hetzelfde met de iframe code, of er center of niet bijstaat.
      Heb er de button dus maar afgelaten als hij niet centraal kan.

 37. Johan uit B-limburg Reply

  Geachte,

  ik had op mijn homepage (startpagina) ongeveer een 900 likes verzameld. vandaag plots verdwenen… is er raad… reeds met dank…. wil ik opstarten met te klikken geeft hij fout aan…

  Johan

 38. Braico Reply

  Hoi Tom ik heb je berichten gelezen ik heb namelijk ook een probleem met de like button. Hij linkt niet door naar mijn facebook pagina. Nou zag ik al dat anderen hetzelfde probleem hadden. Je gaf ze het advies om .nl achter de code te zetten.

  Nou tijdens het aanmaken van de code verschijnt dit niet. ik heb t ook handmatig aangepast in dreamweaver zelf maar ik heb nog het zelfde resultaat. kan je misschien kijken wat er mis is?

  Vriendelijke groet

  Brian

 39. angelique Reply

  Hoi Tom,

  Ik kon je filmpje met uitleg volgen tot het plaatsen op de website.
  Ligt helemaal aan mij, ben n complete leek wat dit soort dingen betreft.
  zou je vanaf het plaatsen in jip en janneke taal voor me kunnen uitleggen.

  Groetjes,
  Angelique

 40. Harold Reply

  Beste Tom,

  Ik heb een aantal likes buttons op mijn website geplaatst, zowel op de index en de arrangementen pagina (onder elk arrangement 1 likebutton.) Het gaat mij erom dat gasten de site ‘liken’ daarom een en dezelfde code tussen de ”heads’ op de twee pagina’s. Maar volgens mijn gegevens werkt het niet naar behoren. De likes en links moeten dus op de facebooksite’s van degene die erop klikt terecht komen. Volgens mij gebeurt dit niet in alle gevallen. Wat is er fout?
  Harold

  1. Tom de Haan Reply

   Harold, je hebt codes goed geplaatst op je website en in de head. De Head staat nu goed en daar kan je vanaf blijven. Omdat elke like eigenlijk voor een aparte link staat, wat je aangeeft kun je bij het plaatsen van de like button code, het volgende aanpassen: data-href=”http://www.wolsumerketting.com”. Wanneer je die link zult veranderen in een specifieke pagina, dan zal het werken. Dit doe je op elke pagina en pas je dit aan. Op deze manier zal iemand die op de like button klikt, de specifieke link op zijn of haar profiel zien. Hoor graag of het is gelukt.

 41. Marianne Reply

  hoi,

  ik heb een tijd terug je instructies opgevolgd en dat ging allemaal goed. maar nu ineens geeft hij een foutmelding als je op de button ‘vind ik leuk’ klikt. Waar kan dat aan liggen?

  Groetjes Marianne

   1. Marianne Reply

    Hoi,

    nu doet ie het weer wel.. vreemd..
    maar hoe kan ik zien wie het leuk vind? ik zie alleen 21 personen vinden dit leuk. Of als ik aangemeld sta: zie ik Marianne Lelijveld, *naam* en 19 anderen vinden dit leuk. maar hoe zie ik wie die anderen zijn?

    mvg.

 42. Marianne Reply

  Hoi,

  Nog even een vraagje. Hoe kan ik zien wie er allemaal mijn website geliked hebben? Ik zie alleen het aantal personen staan. Ook als ik ingelogd ben.

  Groetjes Marianne

 43. Dimitri. Reply

  Hey Tom,

  Werken die ‘vind ik leuk’ buttons ook op Hyves, of dergelijke?
  En kan je ook een ‘Respect’ button maken voor hyves.

 44. Ellen Reply

  Dank je wel voor je uitleg!
  Bij get code, krijg ik de volgende melding bij Iframe:
  This plugin does not have an iframe implementation with the selected options. Please use the JavaScript SDK and the HTML5 or XFBML implementations, or change the value of the send parameter.
  Weet jij wat ik kan doen?

 45. Daan Reply

  ik zoek een script waarmee ik van mijn eigen website op facebook een bericht kan plaatsen vanuit een leeg vak bijv.

 46. Marlie Reply

  Hallo Tom,
  Het is gelukt via de widgets om de button toe te voegen. Zou hem graag iets lager willen. Hoe kan ik dit regelen?
  Is er ook een button die de bezoeker doorlinkt naar mijn bedrijfspagina op facebook?

  1. Tom de Haan Reply

   Goed te horen dat het is gelukt. Op welke pagina staat je like button zodat ik kan kijken waar hij nu staat? Verneem het graag zodat ik je verder kan helpen.

 47. karina Reply

  He Tom, wat een geduld heb jij zeg! Dat zulke mensen als jij nog bestaan.
  Je verdient een medaille man! Keep up the good work!

 48. Thea Reply

  Hallo Tom, Hier weer iemand die al denk ik 2 weken zit te vechten om een like button om de site te krijgen. Ik heb van alles geprobeerd maar het helpt niet zoveel. Ik gebruik Dreamweaver CS3 of Frontpage. Ik ben via de facebook site gegaan maar ook gewoon gegoogled. Overal zie je eigenlijk dezelfde codes. IK doe dus iets fout. Ik zou de like button dus aan de linkerkant willen plaatsen onder de naam “sets” of eventueel in het mainframe aan de rechterkant van de foto. Ik snap dus niet wat er fout gaat.

  1. Tom de Haan Reply

   Je moet de code op je inhoud.htm plaatsen om deze op die plaats te krijgen. Stuur me gerust een bericht als het is gelukt. Mocht het niet werken, kun je me ook een bericht sturen zodat ik kan controleren waar de fout ligt.

   1. Thea Reply

    Hallo Tom, ja het is gelukt. Hij staat alleen bovenin maar ik heb er op geklikt en ik zie dus mijn naam er naast staan. Eigenlijk zou ik dat gewoon weg willen hebben. Tevens heeft Henny ook hyves en daarom zou ik ook zo’n hyves button er naast willen hebben maar als ik hem erop zet dan ben ik die fb button kwijt.

    1. Tom de Haan Reply

     Goed te horen dat het is gelukt. Verder ligt het aan de positie waar je de code neerzet. Je kunt ook een Hyves button plaatsen. Ik raad je tevens aan WordPress (gratis) te installeren. Dit is stukken makkelijker en is ook nog eens beter voor je vindbaarheid in Google.

     1. Thea

      Dat ga ik na mijn vakantie eens bekijken. In elk geval dank je wel Tom voor je reactie. Fijn weekend.

 49. Kroemeldoekje Reply

  Hallo Tom,

  Ik krijg het niet voor elkaar om de like-knop op mijn site te zetten.
  Of hij zet de volledige link of hij laat helemaal niets zien :(

  Zou jij me kunnen helpen?

  groet

  Danielle

 50. Patrick Reply

  Hoi
  Geprobeerd
  Ik krijg geen code voor iframe
  Ik werk met FP en krijg het simpkelweg niet voor elkaar
  hellup!!!!!

 51. Rene Waning Reply

  Hallo Tom,

  Ik krijg met de Iframe-code de like-knop wel onder de nieuwsberichten, maar omdat je een URL moet intikken bij het aanmaken van de knop verwijst hij niet naar het specifieke nieuwsbericht dat wordt ‘geliked’, maar naar mijn site in het algemeen. Hoe stel ik het zo in dat hij het specifieke bericht ‘liked’?

  De andere code laten of niets zien, of vernaggelen de hele lay-out.

  1. Tom de Haan Reply

   Rene, het is inderdaad zo dat dit per nieuwsbericht anders moet zijn zodat mensen de unieke URL liken. Zelf gebruik ik WordPress (gratis) als beheersysteem voor mijn website en hier kun je een plugin downloaden die zorgt dat de like button voor elke pagina goed is ingesteld (automatisch). Vraag eens aan je webdesigner of hij dit voor je kan regelen. Dat lijkt me de beste oplossing.

 52. Dennis Reply

  He Tom,

  Het plaatsen van de FB like button is niet zo moeilijk alleen krijg ik steeds de volgende foutmelding :
  The page failed to provide a valid list of administrators. It needs to specify the administrators using
  either a “fb:app_id” meta tag, or using a “fb:admins” meta tag to specify a comma-delimited list of
  Facebook users.

  Enig idee hoe ik dit kan oplossen ? Stuur me even een mailtje als je wilt

  Alvast bedankt,

  Dennis

 53. Hans Reply

  Hoi Tom,

  Wat een goed blog, heel leerzaam allemaal maar ik heb het volgende probleem waar ik niet uit kom.

  Lukt wel om een button te plaatsen maar krijg als ik daar dan op klik krijg ik de volgende melding ” Registreer je bij Facebook om je ervaring met deze sociale plug-in persoonlijker te maken.” Heb je al een account? Meld je hier
  aan.

  Maar ik ben ingelogd op facebook heb echt van alles geprobeerd zojuist nog met de 06 bevestigingen code
  ingevuld
  ID nrs geprobeerd
  Api nr geprobeerd
  maar krijg steeds de zelfde scherm met de zelfde melding.

  testsite is http://www.zzpwebsite.com

  Hoop dat je me kunt helpen.

  vgr Hans

 54. Judith Reply

  Ik krijg de likebutton wel op mijn site, maar als ik hem aanklik, geeft hij aan dat de pagina niet bereikbaar is. Hoe kan dit?

 55. Peter van Grijfland Reply

  Ongekend, het geduld en de moeite die u doet om iedereen verder te helpen met de “like-button”.
  Ik heb echter ook een probleem. Account is geregeld met sms.
  Toch krijg ik bij invoering in het eerste veld met mijn http://www.——.nl de melding,
  “The href entered is not recognized as a valid URL”

  Voor mij is nu het licht uit gegaan. Kunt u misschien het licht weer aan krijgen ?

  1. Tom de Haan Reply

   Ik kan het licht weer aan krijgen hoor, we komen er wel! Weet je 100% zeker dat je de goede URL / LINK hebt ingevoerd? Zo ja, welke site probeer je in te geven? Dan kan ik het hier ook eens proberen voor je.

 56. Peter van Grijfland Reply

  Ahhh de code heb ik nu. Blijkt dat er “http://” nog voor de “www” geplaatst moet worden. ?! Maar nu heb ik het volgende probleem. De script is geplaatst zoals het moet. Ik gebruik “KompoZer”. Nu blijkt dat voortdurend de eerste regel gewist wordt. En daardoor verschijnt er geen “Like button” op mijn site.
  Wat nu ?

 57. Peter van Grijfland Reply

  He dat is gek, de eerste regel van het script verdwijnt ook hier in de tekst van de vorige reactie … ??

 58. Peter van Grijfland Reply

  Ok, ik zal het nu proberen met de standaard Internet Explorer. De vorige was Google Chrome.
  De regel (eerste) die voortdurend verdwijnt wanneer ik in de source (html) de Javascript heb geplaatst.

  Ik weet wat van Html-code af en hoe e.e.a. werkt.
  Ik heb wel vaker een script geplaatst via “Kompozer” en dat ging zonder problemen.
  Met het plaatsen verdwijnt er trouwens ook iets op de uiteindelijke pagina.
  Het valt me op, dat er op internet vrij weinig staat over hoe je via “Kompozer” een Like-button van Facebook kunt plaatsen. Hier ligt dus eigenlijk een kleine uitdaging.
  Zo nu dit plaatsen en kijken of de eerste regel geplaatst wordt.

 59. Peter van Grijfland Reply

  Ook nu verschijnt de eerste regel dus niet. Blijkbaar kan uw reactie-site de bekende “kleiner” en “groter” tekens die in de html-code gebruikt worden niet aan. Ha..ha.. Maar volgens mij weet u wel wat ik bedoel met de eerste regel die in de Like Button plugincode staat. Laat ik het eens zo weergeven:
  “kleiner” div id=”fb-root” “groter” “kleiner”/div “groter” Ha..ha.. staat best aardig.
  Ik ben benieuwd naar uw reactie.

 60. Andy Reply

  Ik heb met succes een Like button op mijn website kunnen plaatsen (met iframe code), en als ik die aanklik, dan verschijnt één lijntje op mijn facebook profiel onder recente activiteiten.

  Nu had ik graag geweten hoe ik via de Like button een “volledig” nieuws “feed” artikel kan laten verschijnen op facebook (ipv dat ene lijntje), met een “description” en “image”. Kan je dit enkel met Open Graph tags toe te voegen aan je site (schijnt op ‘t eerste zicht niet te lukken zo), moet je een facebook app id aanvragen (hoewel mijn website geen app is en geen fan pagina heeft om informatie te pushen naar likers), volstaat het met XFBML code te werken,…???

  Ik las ergens op internet dat facebook recentelijk alle “Likes” als volledig nieuws feed ging behandelen, maar ik loop verloren tussen vroegere manieren van werken, hoe het aangekondigd is te veranderen en hoe het nu vandaag eigenlijk in elkaar steekt. Alvast bedankt voor uw reactie!

  1. Tom de Haan Reply

   Andy, probeer eens een blogartikel of een aparte pagina in te voeren als je de like button maakt ivm je facebook fanpage. Als iemand dan op je like button klikt dan komt je artikel / pagina naar voren zoals je het wilt hebben. Hoor graag of het is gelukt.

 61. Els Reply

  Hallo Tom.

  Bedankt voor het filmpje en al je antwoorden op vragen van mensen. Door de combinatie van beiden is het me gelukt de like-button op mijn blogspot site te krijgen.

  Groet, Els

 62. Marina Reply

  Beste Tom,

  Hoe plaats ik het Facebook-icoontje (uiteraard met de verwijzing naar een bepaalde Facebookpagina) in mijn Mac-Mail?

  Dank!

  1. Tom de Haan Reply

   Welk email programma gebruik je Marina? Dan kan ik even voor je kijken. Bij de meeste email programma’s kan je een handtekening maken en daarin een afbeelding plaatsen + hyperlink naar je Facebook pagina.

 63. Verhagen Reply

  Hoi,
  Op limousine.nl stond al een lange tijd een like button van facebook. Nu is er op een vreemde manier de like button verdwenen. In het CMS is niks veranderd aan het javascript. Hoe kan ik de fb like button weer terugkrijgen met het aantal “vind ik leuk” vermelden

  1. Tom de Haan Reply

   Mark, soms kan het gebeuren dat hij weg gaat bij bepaalde CMS systemen (zodra je een pagina bewerkt). Je kan het beste mijn video volgen en opnieuw de code toevoegen aan de site. Mocht je niet genoeg technische kennis bezitten raad ik je aan de IFRAME code te plaatsen, dan moet het werken. Hoor graag of het is gelukt.

 64. lydia Reply

  Hi Tom,

  Weet jij hoe het kan dat het aantal personen die op mijn webpagina de likebutton hebben ingedrukt niet zichtbaar zijn op op het aantal likes op mijn fanpagina op facebook? Website staat op dit moment 62 personen maar op facebook fanpagina staat maar 52 likes? Heb ik iets niet goed gedaan? Moet ik iets updaten of zo?

  Hoop dat je me kunt helpen?

  Groeten,
  Lydia

  1. Tom de Haan Reply

   Lydia, ik denk dat dit komt omdat mensen je website zelf 62 keer leuk vinden. Er is een verschil tussen je website leuk vinden en je fan pagina. Als je wilt dat mensen je Facebook fan pagina leuk vinden, dan moet je een nieuwe like button maken voorop je website en als URL je fan pagina invullen. Hoor graag of het is gelukt.

 65. yoerie Reply

  hoi,
  ik probeerde de like ook uit op mijn site, maar ik krijg alleen een witte balk onderaan waar de like knop zou moeten komen.
  ik heb de script ingevoegd in de toepassing: HTML/script invoegen.

 66. Louis Reply

  Hoi Tom.
  Ik maakte de site http://www.footlooseworldmasters.be in Artisteer 3. Ik heb drie problemen met de like button :
  1) in internet explorer verschijnt de knop soms wel, en soms niet. In Chrome verschijnt de knop gewoon correct.
  2) sommige mensen kunnen ‘liken’, maar anderen niet. Ze krijgen dan ‘url blocked’.
  3) bij diegenen waar liken lukt verschijnt in hun profiel droogweg de sitenaam zonder meer. Ik heb al open graph meta tags proberen aan te vullen (manueel in index.html want artisteer laat aanpassingen niet toe), maar zonder gevolg. Ik heb de facebook-debugger al gebruikt, en die ziet de og: zelfs niet staan.
  Ik breek er m’n hoofd over. Kan jij aub helpen??
  Merci!!

  1. Tom de Haan Reply

   Waarschijnlijk is er nog meer mis met de site Louis, want ik kan hem namelijk niet bereiken… Klopt dat? Probeer anders eens WordPress. Dit werkt velen malen beter dan Artiseer en het is nog gratis ook ;)

   1. Louis Reply

    Hallo, bedankt om ernaar te willen kijken!
    Inderdaad gisterenavond / vannacht bleek de server down. Blijkt ondertussen opgelost. Zou je het nog eens een kans willen geven?
    Thx!

    1. Tom de Haan Reply

     Louis, bij mij werkt de button gewoon goed. Ik zie geen problemen. Mocht je button soms weg gaan of iets dergelijks ligt dat aan de opmaak / het systeem dat je gebruikt of hoe je de code hebt geplaatst of hebt aangepast. Als dit het geval is raad ik aan contact op te nemen met de het systeem zelf, zodat hun kunnen kijken naar de oplossing.

     1. Louis

      Bedankt om ernaar te kijken. De button is gewoon geplaatst met de standaardcode van fb-developers. Ik kan hen idd eens proberen te contacteren.
      Merci voor de inspanning!

 67. Phia Vermeij Reply

  Beste Tom, Ik trachtte met dreamweaver je tips toe te passen, maar krijg het niet voor elkaar. De ‘jouw like button plugincode is in twee delen gesplitst en wat ik er ook mee doe – zoals gesuggereerd na opening tag of op de plek waar ik wil – bij twitter button, codes achter elkaar , alleen de bovenste Javascript SDK, gesplitst – maak niet uit. Heb je een suggestie. website is http://www.top-health.be

  1. Tom de Haan Reply

   Phia, probeer de IFRAME code te gebruiken. Mocht deze niet naar voren komen, dan moet je de vinkjes uitzetten, omdat sommige opties niet worden ondersteund. De IFRAME werkt namelijk altijd en is de eenvoudigste manier. Hoor graag of het is gelukt.

   1. Phia Vermeij Reply

    Beste Tom, Ik krijg de volgende foutmelding bij Iframe:This plugin does not have an iframe implementation with the selected options. Please use the JavaScript SDK and the HTML5 or XFBML implementations, or change the value of the send parameter.

    Help.

    1. Tom de Haan Reply

     Phia, dan moet je enkele opties uitvinken bij het maken van de code. Dit staat tevens achter de opties (XFBML Only). Dat betekent dat die optie geen Iframe ondersteund. Even uitvinken, code genereren en het moet werken. Hoor graag of het is gelukt.

 68. Marleen Reply

  Hoi,
  Ik krijg het niet voor elkaar om de like button te laten tonen op mijn site.
  Ik heb al van allerlei manier geprobeert, maar krijg gewoon niets te zien. Kan je mij helpen?
  Ik gebruik Dreamweaver CS4.

 69. Gerard van Stijn Reply

  Ik overweeg om de Like button op mijn website ( http://www.gvanstijn.nl) te plaatsen maar wil zelf geen FB-account aanvragen omdat ik daar geen behoefte aan heb.
  Werkt de buton ook dan voor wél FB-gebruikers en worden de clicks dan wel in de aantallen-bulb vermeld?

  Geldt dit ook voor Google+ ?

  1. Tom de Haan Reply

   Gerard, wanneer je een like button op je website wilt zetten heb je hiervoor geen Facebook account nodig. Vul tijdens het maken van de like button simpelweg je website in bij de URL en dan moet hij werken. Dit geldt ook voor Google +1 en eventuele Twitter button.

 70. Rolinc Reply

  Hallo,

  Ik heb een ander probleem. Ik heb een poos geleden op een website geliked maar wil hem nu niet meer leuk vinden. Ik word automatisch doorgelinkt naar die website waar ik op vind ik leuk heb geklikt. Dus niet dat je naar een pagina gaat op facebook dat je kunt klikken op vind ik niet meer leuk. Ik wil het heel graag verwijderen, ik heb nu twee keer dezelfde interesse staan omdat ik vorige keer iets wilde proberen om het weg te halen. Ik vind die interesse helemaal niet leuk meer, dus ik wil hem graag weg halen. Wie kan mij helpen?

  Mvg.,

  Ro

  1. Tom de Haan Reply

   Rolinc, Wanneer je naar je eigen profiel gaat (Facebook > jouw naam) zie je een blokje met Vind ik leuk. Hier staat een getal onder hoeveel keer je in totaal op vind ik leuk hebt geklikt. Klik daarop zodat je bij het overzicht komt met je interesses. Rechtsbovenin zie je dan de tekst: ”Bewerken”. Klik daarop en als laastste kan je de vind ik leuks verwijderen door op het kruisje te klikken bij het specifieke plaatje. Hoor graag of dat helpt.

 71. Angelique Reply

  Hallo Tom,

  Kun jij controleren op mijn site of de “vind ik leuk” button werkt? Volgens mij is dat voor mijzelf heel moeilijk te checken.

  Alvast bedankt!

  Groet,

  Angelique

   1. Tom de Haan Reply

    Angelique, je kunt de like button verwijzen naar je eigen site of je vult bij het maken van de button jouw facebook fan pagina in. Gewoon even opnieuw de knop aanmaken maar dan met een andere URL / Link. Gelukt?

 72. onno Reply

  Hai Tom,
  Hoe ga ik die like button nou op mijn site zetten? ik heb hem gemaakt met studio webdesign pro 5 en gepubliceerd met FTP.
  die Code van FB waar ga ik die plaatsen?
  alvast bedankt voor uw tijd/moeite.
  vr.gr.
  Onno

  1. Tom de Haan Reply

   Onno, waar je de code plaatst is echt afhankelijk waar je de button wilt hebben. Probeer hem eens in de code te zetten boven je tekst of tussen je tekst en vervolgens te publiceren via de FTP. Dat is de beste manier, om het gewoon te testen. Welke code gebruik je trouwens? Hoor graag of het is gelukt.

   1. onno Reply

    Allereerst dank voor je reactie.
    Ik wil graag de iframe code gebruiken. weet alleen niet zo goed waar ik hem dan het beste tussen kan zetten,zodat die knop ook op een leuke praktische plek terecht komt.
    het gaat om de site van mijn vrouw http://www.littlesissy.nl
    Ik ben een echte noob op dit gebied, en vind dat html verhaal nogal ingewikkeld.

 73. John de Wit Reply

  Ik gerbuik de sociale plug-ins van facebook al een tijdje en dat bevalt me prima, maar nu als like-buttons op mijn weblog neerzet, dan wordt er ineens om bevestiging gevraagd. Wanneer er dan wordt bevestigd wordt er nog steeds geen LIKE gegeven. Heb jij dit vaker bij de hand gehad en heb je enig idee hoe ik dit kan verhelpen?

 74. Ger Reply

  Beste Tom,
  even wat raars. We hebben een zak en website. Nu hebben we op onze website een like button voor Facebook echter op alle pc zie ik de link behalve op mijn eigen laptop. Staat er iets fout in de instellingen of ligt het aan AVG op mijn laptop. Kan het niet vinden noch verklaren. Ik gebruik Vista ;-(
  Hoor het wel van je.

  Groetjes
  Ger

  1. Tom de Haan Reply

   Ger, ik heb even op je website gekeken en de like button ziet er goed uit. Misschien ligt dit inderdaad aan de internet browser. Ik raad je daarom ook aan even alle cookies en dergelijke te verwijderen en/of de cache te legen. Dit helpt in de meeste gevallen.

 75. Lieza Reply

  Hallo Tom, ik kwam toevallig op je site, googlend naar een oplossing voor mijn probleem. Bijzonder dat dit topic maar door een door blijft gaan en jij telkens weer antwoord. Mijn complimenten voor je geduld en dienstbaarheid! Ik kan de oplossing voor mijn probleem niet tussen de reacties vinden (of zie het over het hoofd). Ik probeer een likebox op mijn WordPress site te krijgen. Ik heb de juiste code gehaald van
  https://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like-box/
  De code plak ik in een tekst widget, maar hij laat zich niet zien aan de rechterkant. De titel van dat tekstvak wel: “Fanpage”. Ik heb al gespeeld met de breedte en hoogte om te zien of dat verschil gaf, maar de like box blijft onzichtbaar. Ik heb geen contact meer met de toenmalige websitebuilder en laat dat ook liever zo. Heb je een tip voor me?

 76. Wil Joosten Reply

  Hoi Tom,

  graag je hulp als expert.

  Heb een like-it buton aangemaakt via de developers pagina van facebook.
  Code toegevoegd in site.
  Als ik nu op de button klik, zie ik dat ik de pagina ‘geliked’ heb, echter
  op mijn facebook pagina zie ik deze like nergens staan….

  Wat doe ik fout?

  hier is de code:

  onder

  onder

  (function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1″;
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
  }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

  de

  1. Tom de Haan Reply

   Wil, ik zie direct het probleem. In de code die je hebt aangemaakt heb je als URL jouw eigen website ingevuld. Als je dit wijzigd naar je facebook fan page link/url moet het werken. Desnoods maak je opnieuw de button aan en vul je kortom in de URL de Facebook pagina in (bijv. facebook.com/jouwnaam). Hoor graag of het is gelukt.

 77. Ronald Raven Reply

  Beste Tom,

  Ik heb je forum helemaal gelezen maar blijf desondanks toch nog met een “probleem” zitten.

  Wanneer bezoekers op de like knop drukken plaatst FB een willekeurige afbeelding op de FB pagina van de bezoeker. Deze afbeelding kan ongewenst zijn. Ik zou graag zien dat FB een vaste afbeelding daar voor gebruikt. De oplossing die je daarvoor in je forum aanbiedt (http://www.metatags.nl/facebook_meta_property_open_graph_protocol) vind ik ingewikkeld en ik kom er ook niet uit. (geen verstand van html) Kun jij helpen?

  Alvast hartelijk dank!

  vriendelijke groet,
  Ronald Raven

  1. Tom de Haan Reply

   Ronald, ik raad dan echt aan een scripter/designer hier voor in te huren. Die kan dat zo voor je doen. Als je mij een bericht stuurt via het contact formulier, kan ik je het email adres geven van mijn collega die dit graag voor je wilt fixen.

  1. Tom de Haan Reply

   Johan, dat kan helaas niet ivm privacy redenen. Wellicht dat het in de toekomst wel mogelijk is om alle mensen die je website of fan pagina geliked hebben een persoonlijk bericht te sturen.

 78. E.deZwart Reply

  Hoi,

  Ik volg een cursus webdesign en dit is mijn tijdelijke pagina. Ik probeer de likebutton te plaatsen, maar ik krijg steeds het boxje met een ” hoofdje” erin om over te schakelen naar facebook.
  Dat is niet wat ik wil, weet jij misschien wat ik fout doe?

  Alvast bedankt

 79. Ina Huttema Reply

  Beste Tom,

  Graag wil ik voor onze organisatie een Like button op onze website plaatsen en een link naar onze Facebookpagina (het Facebook logo dus). Nu is jouw filpmje over de like button heel handig en nuttig, maar onze website is gemaakt in Papaya. Ik zou niet weten waar ik de gekopieerde code moet plaatsen om het op onze webpagina zichtbaar te laten zijn. Heb jij enig idee?

  Vriendelijke groet, Ina Huttema

  1. Tom de Haan Reply

   Ina, ik ken het programma zelf niet. Ik raad je daarom aan om contact op te nemen met Papaya zelf. Hun moeten je zo kunnen zeggen waar je het kunt aanpassen.

 80. Jacqueline Reply

  Hallo Tom,
  heb net geprobeerd de code op mijn site te zetten, maar lukt niet. Ik werk met wordpress, wel verouderde versie volgens mij. De button moet op de homepage komen.

  groetjes Jacqueline

   1. Jacqueline Reply

    (function(d, s, id) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
    if (d.getElementById(id)) return;
    js = d.createElement(s); js.id = id;
    js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1″;
    fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
    }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

    Dit is de code. Kan het misschien te maken hebben met het feit dat dit mijn facebookpagina is die gekoppeld is aan mijn eigen facebookpagina??

    1. Tom de Haan Reply

     Jacqueline, dit zou geen probleem moeten zijn. Alleen de code die je gebruikt is wel de geavanceerde (meer technisch). Als je de like button opnieuw maakt, kun je kiezen voor de IFRAME code. Deze code is minder technisch en moet direct werken. Hoor graag of het is gelukt.

 81. Frank Reply

  Hallo Tom,

  Nou heb ik het meeste van dit topic gelezen, maar vind niet wat ik zoek.
  Ik heb mijn website gemaakt met Sitebuilder. Daar zie ik nergens dat ik Widgets kan toevoegen.
  Weet jij of er met Sitebuilder een andere truc is om de likebutton te plaatsen ?
  Groet Frank

   1. Frank Reply

    Hoi Tom, hier staat het inderdaad simpel beschreven. Helaas zijn de knoppen “insert” en dan “code elements” ( punt 3 ) nergens in Sitebuilder te vinden. Vreemd hoor. Ik ga morgen mijn hostbedrijf even bellen, misschien dat die de oplossing hebben. Kan het met Google ook niet vinden. Als ik het weet, post ik het wel even. Misschien dat er dan weer anderen ook mee geholpen worden.

 82. JAn Ziere Reply

  Hi Tom,

  uitleg is vrij duidelijk via het filmpje, alleen ik krijg een foutmelding
  De ingevoerde href wordt niet herkend als een geldige URL.,
  wat kan hier aan doen
  Alvast heel veel dank voor je antwoord
  groet Jan Ziere

 83. Kev Reply

  Hoi Tom,
  om mijn site heb ik via jou site de FB button geplaatst, werkt perfect.
  echter wil ik graag de button waarbij je de profielfotos ziet van de mensen die ge- liked hebben.
  Welke code moet ik dan gebruiken.

  1. Tom de Haan Reply

   Goed te horen! Ik raad je dan aan om de button opnieuw te maken. Als je namelijk ”show faces” aanvinkt moeten de profielfoto’s van mensen die op vind ik leuk hebben geklikt zichtbaar worden.

    1. Tom de Haan Reply

     Heb je vrienden op Facebook die je website al leuk hebben gevonden / erop hebben geklikt? Misschien heeft het met de privacy te maken. Of misschien kun je de IFRAME code eens testen. Het zou moeten werken.

     1. cor

      ik heb de like button op mijn site staan maar als ik dan op like druk komt het wel op mijn facebook pagina te staan ,maar er staan dan 4 regels niet beschikbaar onder mekaar hoe kan dit?
      ik maak mijn site met quick ‘n easy web builder

 84. Frank Reply

  Hoi Tom,
  Door jouw heldere uitleg en antwoorden op talrijke vragen van anderen ben ik een heel eind op weg gekomen met het plaatsen van like buttons in joomla. Echter, sinds vanochtend (30 januari) kan ik op de pagina waar je de buttons moet aanmaken (http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/) niet meer kiezen voor een code in iframe. Ik doe het net als anders, maar bij ‘get code’ is alleen HTML5 aanklikbaar. ??????

   1. Frank Reply

    Helaas Tom.
    Ik heb er nog extra op gelet, maar ook zonder vinkje bij XFBML Only geeft hij geen Iframe-code meer. Dinsdag nog wel, dat is het gekke.

     1. Frank

      Tom, bedankt voor jouw aandacht en tijd.
      Snap er ook helemaal niks van. Hier acht pc’s staan, een mac en twee tablets (bedrijf aan huis). Allemaal hebben het euvel wat sinds woensdag als bij donderslag optreedt.
      Na invullen van alle parameters kan ik niet meer klikken op de tabbladen XFBML, IFRAME en URL. Er gebeurt dan niets. Net of de firewall van mijn router en/of modem het niet meer toestaat.
      In elk geval ontzettend bedankt dat je me wilt helpen. Het gaat om de volgende url http://www.bosschebabbels.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=120:oeteldonks-gevuul-erik-van-den-brakel-begrafenis-knillis-uniek&catid=40:oeteldonks-gevuul&Itemid=56
      Laat alles maar op standaard staan.
      Dank,
      Frank

     2. Tom de Haan

      Frank, ik krijg deze fout nu ook. Het ligt waarschijnlijk aan Facebook zelf. Ik raad je aan om het over een paar dagen nogmaals te proberen.

 85. Frank Reply

  Tom. Bedankt voor alle reacties.
  Jouw laatste geeft mij een dubbel gevoel. Jammer dat iedereen er last van heeft, maar ik weet tenminste dat het niet aan mij ligt.
  We wachten af.

 86. Lotte Reply

  Dag Tom,
  Dank voor je tips voor het plaatsen van een like-button.
  Het is me wel gelukt om de likebutton op de website te plaatsen (via plugin) , maar als iemand klikt op ”vind ik leuk’ dan komt hiervan geen vermelding op zijn/ haar fb-account.
  Dit probleem kwam ik ook tegen in bovenstaande vraag&antwoord berichten, maar dan nog kom ik er niet uit, ik hoop dat je me verder kunt helpen. Bij voorbaat dank.

  1. Tom de Haan Reply

   Graag gedaan. Dat is inderdaad apart. Op welke website staat je like button? Of kan je eens een of jouw profiel doorgeven? Dan kijk ik even wat er mis gaat en hoe je het kan oplossen.

     1. Lotte

      Bedankt voor de tip! Het is gelukt om de nieuwe plugin te installeren, maar ik ben niet overtuigd of hij nu wel goed doorlinkt naar facebook..

      Omdat ik de site zelf al eens had geliked kon ik dit niet nog eens doen. En met terugwerkende kracht werkt het blijkbaar niet; ik kan op mijn fb-account deze like in ieder geval niet nu alsnog terugvinden (klopt dit?)
      Dit zou ik toch eigenlijk wel willen. Daarnaast is het toch vreemd dat ik mijn like nu ook niet ongedaan kan maken (omdat dit normaal gesproken vi fb gaat).

      Zojuist heb ik ook wat vrienden (via fb) uitgenodigd de site te liken, toen kwamen er 2 likes bij op de teller, maar op fb zie ik er geen vermelding van (dat bv ‘pietje’ de site leuk vindt)

      Dus volgens mij klopt er toch nog iets niet..
      Overigens heeft de website zelf geen facebookpagina, maar bij mijn weten is dit ook niet nodig, toch?

     2. Tom de Haan

      Zover ik kan zien werkt hij gewoon goed. Als je vroeger al eens de pagina hebt geliked moet de like button grijs worden. Als je er dan met je muis overheen gaat kan je op een kruisje klikken om de like ongedaan te maken.

      Je kan nooit precies zien welke persoon op de like button heeft geklikt ivm privacy redenen. Dit kan wel als het al vrienden van je zijn. Er zou dan in de tijdlijn of op hun profiel aan de rechterkant de like moeten staan. Mocht dit niet zo zijn neem dan even via het contact formulier contact met mij op zodat ik kan verder kan kijken.

      De website zelf heeft inderdaad geen Facebook fan pagina nodig.

 87. Wiel Reply

  Hoi, volgens mij kun je ook een Like button van je website maken i.p.v. je facebookpagina. Ik vraag me af wat nu het beste is om meer likes te hebben naar je facebookpagina of je naar website?

  Grt,

  Wiel

  1. Tom de Haan Reply

   Goede vraag. Ik heb zelf bovenaan mijn website de like button geplaatst die verwijst naar mijn Facebook fan pagina. Bij de artikelen gaat het om de content en daarom als mensen liken, liken ze ook daadwerkelijk de website / desbetreffende pagina.

 88. Jacob Reply

  Hey Tom.

  Super uitleg, ik ben ook een heel eind gekomen.

  Link ingevoerd en code gekopieerd, alleen als ik hem moet plakken in mijn site komt het probleem.
  Als ik hem erin plak en opsla dan blijft hij die code aangeven.

  Ik las al dat je hem dan in IFRAME moet nemen, geen idee wat hiermee bedoeld word.

  Ik gebruik zelf one.com zou je mij kunnen helpen ?

  Grz Jacob

 89. Pim Reply

  Hi,

  Leuke tut.
  Alleen gebruik ik het net iets anders. Namelijk een plugin genaamd Facebook for WordPress.

  Is het ook mogelijk te achterhalen wie er achter de like zit?
  Bijvoorbeeld jij gaat naar mijn website en klikt op like. Worden deze likes ook ergens opgeslagen?

  Gr Pim

  1. admin Reply

   Goede vraag Pim. Helaas kan je niet achterhalen wie precies op je like button heeft geklikt. Dit heeft Facebook waarschijnlijk zo ingesteld ivm de privacy. Wellicht dat het in de toekomst wel mogelijk wordt.

 90. Pingback: Interview met internet ondernemer Tom de Haan

  1. admin Reply

   Hij lijkt goed te werken. Kijk je op jouw persoonlijke Facebook pagina? Hij hoort onderaan te staan bij het blokje: ”vind ik leuks”.

    1. admin Reply

     Gerald, ik heb het net voor je getest en het werkt. Als je zelf een pagina liked komt dit op je profiel pagina te staan onder het blokje: ”Recente activiteiten”.

 91. Twan van den Elsen Reply

  Goedemorgen,

  Ik heb een like-button geplaatst op mijn website. Op het moment staat de teller op 12, echter als ik instel dat gezichten weergegeven moeten worden zie ik er maar 4. Terwijl ik zeker weet dat het er minimaal 5 moeten zijn.

  Kunt u me laten zien waar ik de mist in ga?

  Groeten Twan

 92. Hans Reply

  Hallo Tom,

  Bedankt voor je duidelijke instructie. Echter, zoals velen voor mij, komt de knop niet op de site te staan. Als ik beide code-blocks kopieer naar de tekst op de voorpagina en opsla, dan blijft alleen het eerste block staan, het tweede verdwijnt. Oh ja, het gaat om een Joomla-site.
  Wat doe ik fout?

  Groet, Hans

 93. Sander Reply

  Hoi Tom,

  Via een module werkt de Like button op mijn website, alleen komt er via de Open Graph niet de juiste tekst een een plaatje in dat ik wel aan heb gegeven. Zou jij nog een tip hebben waar ik kan kijken?

  Thnx in advance,
  Sander

 94. Tasha Reply

  Hallo,

  We hebben eerder een like button geplaatst maar deze was niet via Facebook. De teller stond op 717 maar nu hebben we wel een like button via Facebook geplaats. Deze staat op 164 likes.
  De vraag is hoe krijg ik de 717 likes op de Facebook pagina te zien?

  Groeten,
  Tasha

  1. admin Reply

   Er is een verschil tussen een Facebook fan page liken en een website (pagina) liken. Waarschijnlijk zit daar het verschil in. Wanneer je de Fan page wilt doorsturen kan ik altijd voor je kijken.

 95. Ton Reply

  Hoi Tom,
  ik zo’n beetje alle posts zitten lezen maar kom er nog steeds niet uit.
  Ik gebruik Joomla 3.0. Heb een website (www.tph.nu) waar ik een link naar Facebook op heb zitten die dan op de “zakelijke Facebook uitkomt”. Nu wil ik graag het aantal “vindt ik leuk” van die pagina op mijn website ook opnemen. Ik gebruik daarvoor de Iframe code (vanuit de facebook developers code) die ik in de module manager heb benoemd (aangepaste html).
  Nu heb ik “al” 8 personen die vind ik leuk hebben aangeklikt op FB. Met het proberen in FB developers omgeving op de like knop gedrukt (zag ik ergens in een van de post staan) maar daardoor komt de teller op de website nu op 1 te staan met de melding jij vindt dit leuk.

  Ik zou graag die 8 terug zien (en geen namen of gezichten). Wat doe ik fout.
  Hoop dat je ook mij kunt helpen.
  Alvast mijn dank
  Ton

 96. Rogier Reply

  Hoi Tom,

  Ik probeer een like box te plaatsen op onze site, zoals ik jouw filmpje,

  Nou had ik alle plugin codes uitgeprobeerd, ook de url, maar geen van alle werkt.
  Ik heb dus de code opgevraagd van onze like pagina van Treeworld, daarna gekopieerd en geplakt op onze site. Nu blijft die hele code telkens zichtbaar, maar veranderd niet in een mooie like box.

  Weet jij raad?

  Alvast hartelijk dank!

  Groet Rogier

  1. admin Reply

   Beste Rogier, dat kan liggen aan de code. Welke code probeer je te plaatsen en op welke pagina? Dan kan ik altijd even kijken voor je.

 97. Kayleigh Reply

  Hoi Tom,

  Ik heb hetzelfde probleem dat met de likebutton die niet zichtbaar word op mijn website, de website is nu niet online, maar ik gebruik deze code:

  Kun jij me helpen?

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Kayleigh

 98. Duco Reply

  Beste Tom,

  Ik ben met een testversie van een nieuwe site bezig en probeer met de adviezen die ik op deze site lees een like button te plaatsen.

  Ik heb twee testpagina’s. De een heeft als url de site zelf de ander de facebookpagina.

  Site zelf: http://www.strandkunst.nl/test/pagina37.html

  Facebookpagina strand.kunst: http://www.strandkunst.nl/test/pagina39.html

  Ik heb twee vragen:

  1 De site zelf lijkt te werken, maar wat gebeurd er dan eigenlijk behalve dat de teller oploopt?
  2 Deze knop lijkt niet te werken. Als ik ‘m indruk verschijnt even een 1, maar die verdwijnt weer.

  Het zou geweldig zijn als je mij verder kunt helpen.

  Hartelijke groet,

  Duco van Overschot

  1. admin Reply

   De pagina’s zijn helaas niet meer beschikbaar Duco. Wanneer je deze opnieuw kunt toesturen kan ik voor je kijken wat ik voor je kan betekenen.

 99. Peter Vossen Reply

  Goedemorgen Tom,
  Op het gevaar af dat mijn antwoord toch in bovenstaand draadjes staat…
  Ik gebruik Joomla 2.5 en plugin Content – Facebook-Twitter-Google+1

  mijn vraag: ik zie dat sommige items worden geliked of worden gedeeld, bij de deler/liker schijnt dat keurig in de tijdlijn te komen.
  ik mis echter de koppeling met mijn tijdlijn.
  Dus eigenlijk zou ik graag bv dmv een soort TAG op de hoogte worden gehouden van een deler/liker.
  is dat te realiseren ?

  groet Peter

 100. ineke Reply

  hallo , ik heb alles aandachtig gelezen ,ik heb sinds juni een eigen bedrijf maar ik heb een joombla website, kan je mij informatie geven hoe ik dat moet doen. alvast bedanktvriendelijke groet ineke

 101. Françoise Reply

  Hallo,

  Ik heb al verschillende malen geprobeerd om de link van developers.facebook op onze site te krijgen. Alle stappen gaan goed behalve als ik op ‘save’ klik. Ik zie niets verschijnen op onze website. Waar gaat het fout?

  Groetjes.

   1. Françoise Reply

    Ik werk met deze code:

    Ik wil hem in de Primary sidebar hebben. Ik wil hem in ieder geval op de homepagina hebben. Er moet t.z.t. ook een count down box bij komen, maar eerst maar eens voor elkaar krijgen dat de sidebar er komt met de Facebook button. Is het eventueel mogelijk om de link op alle pagina’s te krijgen?

    Alvast bedankt voor uw reactie.

    Groetjes,
    Françoise

 102. Hans Huijsmans Reply

  Beste Tom,
  De vind-ik-leuk knop op onze site werkt op zich prima, alleen verschilt het aantal hier getoonde vind-ik-leuks met het aantal dat ik op mijn facebookpagina zie. Enig idee hoe dat kan? Op de site staan we nu op 43, op Facebook zelf op 21. Daardoor heb ik o.a. nog geen toegang tot mijn pagina met bedrijfsstatistieken. Alvast dank voor je reactie!

  1. admin Reply

   Goede vraag Hans. De vind ik leuk knop verwijst waarschijnlijk naar je website zelf (mensen vinden je website leuk). De Fan page staat hier apart van (mensen vinden je fan page leuk). Dit zijn kortom twee aparte / verschillende platformen die mensen leuk vinden. Dat is het verschil. Wil je dat dit een wordt, pas je de vind ik leuk knop op je website aan en vul je daar de link in van je fan page.

   1. Hans Reply

    Beste Tom,
    Dank voor je snelle reactie! Dus een klik op de button op mijn website levert een link naar mijn website op op de facebookpagina van degene die klikt? En de vind-ik-leuks op mijn facebookpagina krijg ik alleen als iemand die pagina daadwerkelijk opzoekt en daar dan op vind-ik-leuk klik? Zou ik dan eigenlijk 2 buttons op mijn website moeten zetten: de huidige en een ‘volg-ons-op-facebook’ button die linkt naar de facebookpagina?

    1. admin Reply

     Klopt Hans, daarom is er een verschil gemaakt tussen een Like button en like box. Als je kijkt op tomdehaan.nl zie je bovenaan de website de like box. Op een willekeurig artikel zie je onderaan de like button.

 103. ghz Reply

  ik heb mijn website gemaakt met strato.nl. Het lukt me echter niet om de FB like knop te plaatsen. Volgens mij doe ik het precies zoals je hebt beschreven.

 104. Patrick Reply

  Toen ik een facebook like button op mijn website ging neer zetten, kreeg ik ook meer bezoekers op mijn website. Ik was daar toen heel blij mee. Dank voor je goede uitleg Tom!

 105. André Reply

  Hallo Tom, ik heb de buttons share en like op de pagina’s van m’n webshop (opencart) http://www.speciaal-printen.nl geplaatst , deze werken perfect in alle browsers, alleen als je de berichten met link naar de desbetreffende pagina die geliked of geshared is met de iPhone app van Facebook probeert te openen dan krijg je een 404 error( pagina niet gevonden……
  Wat heb ik verkeerd geprogrammeerd?
  Gr. André

  1. admin Reply

   Goed te horen dat het is gelukt alleen vervelend dat er soms een 404 fout komt. Welke code heb je geïmplementeerd? Hier doet hij het goed.

 106. Astrid Reply

  Hallo Tom,

  Heb een site via strato. Heb de facebook code onderaan mijn beginpagina geplaatst (de iframecode) maar zie alleen de code staan. Er verschijnt geen button zoals ik wil. Wat doe ik verkeerd ? ben een beetje een blondje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Ontvang GRATIS: Rapport: De 5 No-Nonse Methodes Om Je Bezoekers Stroom Om Te Zetten In Resultaat!